Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Džokovičs "US Open" sāk pret Monfīsu, Vavrinkam duelis ar Nišikori

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs "US Open" sāk pret Monfīsu, Vavrinkam duelis ar Nišikori
Novakam Džokovičam "US Open" brīvdienu režīmā
Foto: AFP/Scanpix

Piektdienas vakarā "US Open" turnīra kārtā vīriešu pusfināliem. Pirmajā mačā plkst. 22:00 čempions Novaks Džokovičs sacentīsies ar Gaelu Monfīsu, bet pēc tam gaidāma Kei Nišikori un Stena Vavrinkas cīņa. Tā sāksies ne agrāk par 23:30. Tāpēc gadījumā, ja Džokoviča pretinieks atkal izstāsies, var nākties kādu brīdi uzgaidīt.

Džokoviča turnīrs izvērties par ļoti nenopietnu pasākumu, jo ranga līderis piecos mačos nospēlējis tikai deviņus pilnus setus – četrus 1. kārtā pret Ježiju Janoviču, trīs 4. kārtā pret Kailu Edmundu un divus ceturtdaļfinālā pret Žo-Vilfrīdu Tsongu. Tikai deviņi pilni seti ceļā uz pusfinālu ir jauns "Grand Slam" rekords.

Arī Monfīss par nogurumu sūdzēties nevar, jo pagaidām turnīrā nav zaudējis nevienu setu (15-0). Francūzis šovasar spēlē karjeras labāko tenisu, tam atspoguļoties arī rezultātos. Viņam kopš Vimbldonas ir iespaidīga 19-2 bilance, šajā posmā zaudējot tikai diviem tenisistiem – Džokovičam ar 3:6, 2:6 Toronto pusfinālā un Nišikori trīs setos ar trim mačbumbām olimpiādē.

Monfīss tagad kortā ir nopietnāks, spēlē nobriedušāku tenisu, bet vai viņam ir pa spēkam uzvarēt pat neveselu Džokoviču (Nolem ir rokas savainojums)? Pagaidām tas ATP līmeņa turnīros nav noticis, Džokovičam iekrājot perfektu 12-0 bilanci. Abu pirmā tikšanās bija tieši "US Open", kad abi 2005. gadā tikās 1. kārtas mačā, un Džokovičs toreiz uzvarēja piecos setos ar rezultātu 7:5, 4:6, 7:6(5), 0:6, 7:5. Abi Ņujorkā sacentās arī 2010. gadā, toreiz Džokovičam ceturtdaļfinālā uzvarot ar 7:6(2), 6:1, 6:2.

Nišikori var lepoties ar savdabīgu statistiku Ņujorkā. Kamēr viņš šajā turnīrā ir zaudējis tādiem tenisistiem kā Flavio Čipolla, Daniels Evanss un Benuā Pērs, pret Top 10 spēlētājiem viņam "US Open" kortos ir perfekta 5-0 bilance. Viena no šīm uzvarām tika gūta 2014. gadā pret savu šodienas pretinieku, Vavrinku toreiz uzveicot ceturtdaļfinālā – 3:6, 7:5, 7:6(7), 6:7(5), 6:4. Japānis šogad Ņujorkā spēlējis labāk pret Vavrinku un var pamatoti domāt par savas sērijas turpināšanu.