Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Serēna Viljamsa: "Līdz uzvarai US "Open" biju vīlusies par aizvadīto gadu"

Agris Suveizda

Serēna Viljamsa: "Līdz uzvarai US "Open" biju vīlusies par aizvadīto gadu"
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

WTA ranga līdere Serēna Viljamsa šonakt US "Open" finālā apspēlēja ranga otro numuru Viktoriju Azarenku - 7:5, 6:7(6) un 6:1. Amerikāniete, kas šosezon no "Grand Slam" turnīriem bija uzvarējusi tikai "French Open", pēc uzvaras finālā atzina, ka vēl viena zaudējuma gadījumā šo gadu uzskatīt par neveiksmīgu.

"Noteikti," Serēna Viljamsa apstiprināja, ka viņai "Australian Open" un Vimbldonas neveiksmju dēļ bija vajadzīgs šis tituls. "Godīgi sakot, jutos gandrīz vīlusies par šo gadu. Uzvarēju "French Open", bet nebiju priecīga par savu sniegumu abos pārējos "Grand Slam" - un vienā no tiem neiekļūstot pat ceturtdaļfinālā. Tāpēc noteikti jūtos labāk par otro uzvaru šā gada "Grand Slam"."

Viljamsa nenoturēja divu breiku vadību un divreiz nespēja uzvarēt spēli pie savas serves. "Domāju, ka kļuvu nedaudz saspringta, kas droši vien nebija pats labākais, ko darīt. Tad nespēlēju gudru tenisu, tāpēc man vienkārši vajadzēja atslābināties un nedarīt tā vēlreiz. Bet es to izdarīju," teica Viljamsa. "Nodomāju - tas ir briesmīgi, ka joprojām esmu te, jo man bija lieliska iespēja uzvarēt. Tāpēc padomāju - ziniet ko? Man vienkārši ir jāatslābinās, jānomierinās un jāspēlē gudrāks teniss."

"Domāju, ka tas bija brīdis trešajā setā, kad inerce nedaudz mainīja virzienu un kad jutu, ka zaudēju šo impulsu," sacīja Viktorija Azarenka. "Tas nenotika tikai tādēļ, ka biju zaudējusi koncentrēšanos vai kā citādi. Viņa [Viljamsa] patiesi lika tam notikt. Tajā konkrētajā brīdī viņa bija sīkstāka. Viņa bija vairāk konsekventa nekā es un bija pelnījusi uzvarēt. Spēlē kopumā bija lietas, kas varēja būt labākas, taču atdevu savu sirdi. Cīnījos, cik vien varēju. Tas ir tas, kas man ir svarīgi - ka zaudēju lieliskai čempionei, bet vienalga palikšu ar augstu paceltu galvu."

"Jūtos lieliski. Nekad neesmu jutusies labāk. Jūtos tiešām formā. Varu spēlēt šādos turnīros. Varu spēlēt vienspēles, dubultspēles ar smagu, smagu grafiku. Lielākoties jutos tiešām labi. Šādi neesmu jutusies daudzus gadus," teica Viljamsa, kas pagājušajā gadā sāka strādāt ar franču treneri Patriku Muratoglu. "Viņa ir čempione - ir grūti izstāstīt, kas darās čempiona prātā," teica Muratoglu. "Viņa jūtas kā labākā. Un šī pašapziņa ir tā, kas viņai dod vēlmi katru dienu sevi pierādīt kortos. Viņa ir Serēna Viljamsa, un tāda ir tikai viena."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2013-09-09 16:22, pirms 11 gadiem
Jeņķiem tikai 1 tituls no reāli iespējamiem 3 šā gada US Openā!