Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Uzvarot Ņujorkā, Erani un Vinči izcīna astoto titulu 2012. gadā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Uzvarot Ņujorkā, Erani un Vinči izcīna astoto titulu 2012. gadā
Sāra Erani un Roberta Vinči
Foto: AFP/Scanpix

"US Open" sieviešu dubultspēļu turnīrā uzvarēja Itālijas superduets Sāra Erani un Roberta Vinči. Finālā viņas ar 6:4, 6:2 pieveica čehietes Andrea Hlavačkovu un Luciju Hradečku, izcīnot astoto titulu 2012. gadā.

Tāpat kā vīriešu dubultspēļu turnīrā, arī dāmu pāru sacensībās netrūka pārsteigumu. Ar pirmo numuru izliktās pagājušā gada čempiones Līza Reimonda un Līzele Hjūbere (ASV) 3. kārtā zaudēja Taivānas pārstāvei Sūvejai Hsiehai un spānietei Anabelai Medinai Garigesai.

3. kārtā jeb astotdaļfinālā zaudēja arī māsas Viljamsas, kuras galvenokārt Venusas sliktās spēles dēļ piekāpās olimpisko spēļu bronzas duetam no Krievijas Nadjai Petrovai un Marijai Kiriļenko – 1:6, 4:6. Viljamsas zemā ranga dēļ turnīrā nebija izlikto duetu pulkā. Tas viņām bija tikai pirmais zaudējums šogad nospēlētajās 14 spēlēs (uzvaras Vimbldonā un olimpiādē).

Tikmēr finālā iekļuva ar 2. numuru izliktās itālietes Sāra Erani un Roberta Vinči, kā arī turnīra 3. pāris Andrea Hlavačkova un Lucija Hradečka no Čehijas. Abiem duetiem šī bija piektā tikšanās šogad. Iepriekšējās mačos labākas sekmes Čehijas tenisistēm: 3-1.

Čehietes pirmajā setā divreiz atspēlēja breiku, abos gadījumos uzvarot geimā, kurā servēja Erani. Hradečkas kļūdas seta galotnē noveda pie zaudējuma ar 6:4. Itālietes otrā seta sākumā kārtējo reizi tika pie breika un vairs nebija apturamas – 6:4, 6:2.

Itālietes šogad kopā izcīnījušas astoņus titulus, no kuriem divi ir "Grand Slam" līmenī – "French Open" un "US Open". Gada sākumā "Australian Open" tika zaudēts finālā, savukārt Vimbldonā ceturtdaļfinālā zaudēts savām šodienas pretiniecēm. Čehietes zaudējušas trīs lielos finālus pēc kārtas – Vimbldonu, olimpiādi un tagad arī "US Open". Abas kopā pērn uzvarēja "French Open"

Erani panākumi šajā turnīrā ļāvuši kļūt par dubultspēļu ranga līderi, Vinči rīt būs 2. vietā pasaulē. Skaitot dubultspēles kopā ar vienspēlēm, Erani šodien aizvadīja 131. spēlei 2012. gadā, bet Vinči tā bija 124. spēle.