Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Igauniete Kontaveita zaudē "US Open" junioru finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Igauniete Kontaveita zaudē "US Open" junioru finālā
Anete Kontaveita
Foto: AFP/Scanpix

Igaunijas tenisistei Anetei Kontaveitai nav izdevies uzvarēt "US Open" junioru turnīrā. Finālā viņa ar 5:7, 3:6 piekāpās amerikānietei Samantai Krofordai. Zēnu sacensībās triumfēja kanādietis Filips Pelivo.

Meiteņu turnīrs aizritēja skandāla ēnā. Ar pirmo numuru turnīrā bija izlikta amerikāniete Teilore Taunsenda, kura ir junioru ranga līdere. ASV Tenisa asociācija (USTA) paziņoja, ka 16 gadus vecā tenisiste nav pietiekami labā fiziskā formā jeb ir ar lieko svaru, lai startētu turnīrā, tāpēc atteica viņai finansējumu.

Tumšādainās tenisistes izdevumus sedza māte. Kad par notikušo uzzināja prese, USTA, cenšoties slēpt konfliktu, paziņoja, ka noticis pārpratums. Taunsenda kopā ar dubultspēlēm vienā dienā nospēlēja pat vairāk nekā trīs stundas, apliecinot, ka ar fizisko sagatavotību viņai viss ir kārtībā.

Taunsenda tika līdz ceturtdaļfinālam, kur viņu ar 6:4, 6:4 apspēlēja 16 gadus vecā igauniete Anete Kontaveita. Pusfinālā tika uzveikta vēl viena ASV jaunā cerība Viktorija Duvāla, kura pieaugušo turnīrā dabūja uzspēlēt pret Kimu Klijstersu. Duvāla uzvarēta ar rezultātu 6:2, 7:6(4). Ar 12. numuru izliktajai Kontaveitai finālā pretī stājās gadu vecākā Samanta Kroforda, kurai līdz finālam nokļuva, nebūdama izsēto tenisistu pulkā. Krofordai pusfinālā bija jātiekas ar spēcīgo Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu, taču Krievijā dzimusī sportiste uz maču neizgāja savainojuma dēļ.

Kontaveita finālu sāka labi, izvirzoties vadībā ar 4:2. Pārsvars netika noturēts – pirmais sets zaudēts ar 5:7. Arī otrajā setā pārāka bija amerikāniete, uzvarot ar 6:3. Kontaveita varēja kļūt par otro Igaunijas tenisisti, kurai izdevies "Grand Slam" junioru sacensībās. 2001. gadā "French Open" uzvarēja Kaja Kanepi.

Meiteņu turnīrā startēja arī Aļona Ostapenko, kurai gan tālāk par 1. kārtu neizdevās tikt – ar 3:6, 3:6 zaudēts Ukrainas sportistei Viktorijai Luškovai. Toties dubultspēlēs Latvijas tenisiste aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Zēnu sacensībās ar pirmo numuru izliktais ranga līderis Kimmers Kopežans ("French Open" čempions) no Beļģijas zaudēja Japānas tenisistam Kaiči Učida. Pusfinālā bija pat divi japāņi, taču neviens no viņiem finālā netika. Titula mačā spēlēja ar 2. numuru izliktais kanādietis Filips Pelivo un ar 13. numuru izsētais Lielbritānijas pārstāvis Liams Broudijs.

Par čempionu kļuva Pelivo, kurš uzvarēja trīs setos ar rezultātu 6:2, 2:6, 7:5. Pelivo šogad spēlēja visu četru "Grand Slam" finālos – Melburnā un Parīzē zaudējumi, bet Vimbldonā un Ņujorkā uzvaras. Četri fināli viena gada laikā pēdējo reizi kādam junioram bija pa spēkam 1983. gadā, kad to paveica Stefans Edbergs. Zviedrs togad uzvarēja visos četros turnīros.

”US Open” junioru vienspēļu turnīru čempioni pēdējos 10 gados

GadsMeiteņu vienspēļu čempioneZēnu vienspēļu čempions
2012.Samanta Kroforda (ASV)Filips Pelivo (Kanāda)
2011.Greisa Mina (ASV)Olivers Goldings (Lielbritānija)
2010.Darja Gavrilova (Krievija)Džeks Soks (ASV)
2009.Hezere Vatsone (Lielbritānija)Bernards Tomiks (Austrālija)
2008.Koko Vandevei (ASV)Grigors Dimitrovs (Bulgārija)
2007.Kristina Kučova (Slovākija)Ričards Beraņķis (Lietuva)
2006.Anastasija Pavļučenkova (Krievija)Dušans Lojda (Čehija)
2005.Viktorija Azarenka (Baltkrievija)Raiens Svītings (ASV)
2004.Mihaela Krajičeka (Nīderlande)Endijs Marejs (Lielbritānija)
2003.Kirstena Flipkensa (Beļģija)Žo-Vilfrīds Tsonga (Francija)

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2012 US Open Tennis...

     [+] [-]

, 2012-09-09 22:12, pirms 12 gadiem
16 gadi??!!! Nu jāā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-10 08:24, pirms 12 gadiem
Un ko es teicu ka mūsu Ostapenko līdz zvaigznes statusam vēl 100 gadu!

     [+] [-]

, 2012-09-10 10:06, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Un ko es teicu ka mūsu Ostapenko līdz zvaigznes statusam vēl 100 gadu!
junioru laiks vēl nav nekāds rādītājs- tikpat var būt 200 gadi kā arī 2.
Pelivo gan reiz var tikt ļoti augstu, ja vien tāpat turpinās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-09-10 11:26, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: paskaties, cik Tu pazīsti uzvarētājus
1 lielu sievām un 2 lielus vīriem un 1 mazāku sievām un vīriem
No katra dzimuma pa 7. Kučova vājākā, pārējās 100-niekā, līdzīgi ar večiem. Vāji jeb likumsakarīgi tomēr?