Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Monaco" katastrofa turpinās: Fabregasam sarkanā, vārtsargam rupja kļūda, Liona grauj

Agris Suveizda

"Monaco" katastrofa turpinās: Fabregasam sarkanā, vārtsargam rupja kļūda, Liona grauj
Husems Avārs un Musa Dembelē. Foto: AFP/Scanpix

Pavasarī tikai sīvā cīņā noturējusi vietu augstākajā līgā, arī jauno sezonu 2017. gada čempione "Monaco" sākusi briesmīgi, Francijas čempionāta atklāšanas spēlē ar 0:3 kapitulējot Lionas "Olympique". Viesu tehniskajā zonā debitēja kādreizējais "Barcelona" un Londonas "Arsenal" brazīliešu aizsargs Silvinju, kuram tā bija pirmā oficiālā spēle galvenā trenera karjerā.

Kamēr Lionas "Olympique" ir viens no retajiem klubiem Francijā, kas komandu jau ir nokomplektējis un ir paguvis iespēlēt optimālo kaujas sastāvu, "Monaco" dažādu iemeslu dēļ laukumā devās ļoti eksperimentāls sastāvs ar 18 gadus vecajiem debitantiem Džonatanu Panzo un Lailu Fosteru priekšgalā. Anglis Panzo spēlēja aizsardzības centrā, kamēr nominālie aizsargi Žemersons un Benjamins Henrikss darbojās balsta zonā, bet Fosters uzbrukuma smailē aizstāja diskvalificētos Radamelu Falkao un Keitā Baldē, kā arī savainoto Stevanu Jovetiču. Kartīšu dēļ nespēlēja arī uzbrūkošais pussargs Aleksandrs Golovins. Silvinju neilgi pirms mača par Lionas jauno kapteini iecēla nevis kādu no kluba audzēkņiem, bet gan tikai otro sezonu aizvadošo beļģu aizsargu Džeisonu Denajeru.

Spēli aktīvāk sāka "Monaco", taču jau savu pirmo iespēju piektajā minūtē izmantoja Liona – savu cenu krietni paaugstinājušais Musa Dembelē pēc Bertrāna Traorē stūra sitiena otrajā stāvā neatstāja nekādas cerības "Monaco" kapteinim Kamilam Glikam (1:0). Sākuma šoks mājiniekiem nebija patīkams, taču tas vēl nebija izšķirošs. Toties par tādām kļuva vairākas epizodes puslaika otrajā daļā.

Vispirms pieredzējušais Fransesks Fabregass nejauši, taču asi uzkāpa uz kājas Leo Dibuā, sāncensim sagādādams milzīgu asins izplūdumu. Katalānis bija pārsteigts par dzelteno kartīti, taču pāris minūšu vēlāk vēl satriektāks bija, ieraudzīdams savā priekšā arī sarkano kartīti – Rudī Bukē izmantoja pirmo video palīdzību šajā sezonā. Vēl dažas minūtes vēlāk Liona guva otros vārtus – pēc Memfisa Depaja tālsitiena rupju kļūdu pieļāva par 13 miljoniem eiro nopirktais vārtsargs Benžamēns Lekomts (0:2). Spēles izskaņā treknu punktu ar vēl vienu sitienu no distances pielika Likā Tuzārs (3:0).

"Ligue 1", 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Monaco – Lyon0:3 (0:2)Dembelē 5' Memfiss 36' Tuzārs 80'
---
Marseille – Reims18:30
Angers – Bordeaux21:00
Brest – Toulouse21:00
Dijon – St.-Etienne21:00
Montpellier – Rennes21:00
Nice – Amiens21:00
---
Lille – Nantes16:00
Strasbourg – Metz18:00
PSG – Nimes22:00

  +1 [+] [-]

, 2019-08-10 00:07, pirms 5 gadiem
Žēl Fabregasa, jo sarkano tur tik pat labi varēja arī neiedot.. Ok, sanāca virs potītes nospēlēt, bet tas galīgi nebija apzināti.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-10 09:40, pirms 5 gadiem
Memfiss!?? Cik zinu tas ir vārds, ne uzvārds ';