Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis aizkļūst līdz Latvijas čempionāta finālam, bet tajā nospēlē tikai setu

Ints Megnis
Ints Megnis

Lībietis aizkļūst līdz Latvijas čempionāta finālam, bet tajā nospēlē tikai setu
Miķelis Lībietis Latvijas čempionātā. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Savulaik pat Latvijas pirmās raketes godā pabijušais Miķelis Lībietis, aizvadot pirmo turnīru gandrīz divu gadu laikā, šonedēļ Jūrmalā aizkļuva līdz Latvijas tenisa čempionāta finālam, tomēr tajā pret Robertu Grīnvaldu nospēlēja tikai setu.

Lībietis 2017. gada novembrī ASV pilsētā Šārlotsvilā piedalījās "Challenger" kategorijas turnīra dubultspēļu finālā, ar savu austrāliešu pārinieku Džeridu Čaplinu esot stabilā vadībā ar 7-6(4), 4-1, kad kādā epizodē latvietis neveiksmīgi guva Ahilleja cīpslas plīsumu. Sākotnēji tika prognozēts, ka atlabšana pēc operācijas prasīs 9-12 mēnešus, tomēr pirmo spēli sportists aizvadījis vien pirmdien, kad Latvijas čempionāta pirmajā kārtā ar 6-1, 6-1 uzveica Matīsu Šteinhardu.

Pēc tam Lībietis ar 6-2, 6-3 pārspēja Valēriju Vorobjovu, ar 6-4, 6-4 droši uzvarēja turnīra pirmo raketi Rihardu Emuliņu un pusfinālā ar 6-4, 6-1 pieveica Teodoru Pukši. Arī Grīnvalds līdz finālam nezaudēja ne seta, grūtības piedzīvojot vien pusfinālā, kurā tikai ar 7-5, 7-6 (1) pārspēja turnīra otro numuru Arvi Bērziņu.

Titula mačā piektdien Grīnvalds pirmajā setā uzvarēja ar 6-3, kad Lībietis maču neturpināja. Fināls bija unikāls, jo tajā spēlēja divi tenisisti, kuri saņēmuši speciālos ielūgumus jeb "wild card".

Dāmām finālā ar pirmo numuru izliktā Elza Tomase ar 6-1, 2-1 pārspēja kādreizējo profesionāli Irinu Kuzminu-Rimšu.

Vēl vīriešu dubultspēlēs triumfēja Lībietis ar Bērziņu, finālā ar 6-1, 6-1 sagraujot Emuliņu un Pēteri Vinogradovu, dāmu dubultspēlēs Kuzmina-Rimša un Laura Slišane titula cīņā ar 1-6, 6-3, 10:7 apspēlēja Annu Mariju Bukinu un Lindu Kristianu Zahari, bet jauktajās dubultspēlēs Zahare un Grīnvalds finālā ar 6-3, 6-4 uzveica Sabīni Rutlauku un Markusu Tionu.

Jau svētdien Jūrmalā sāksies Latvijas jauniešu čempionāts.