Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Rikjardo baidījās, ka kļūs par Verstapena palīgu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Rikjardo baidījās, ka kļūs par Verstapena palīgu"
Daniels Rikjardo
Foto: REUTERS/Scanpix

"Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners, komentējot Daniela Rikjardo lēmumu pievienoties "Renault" komandai, pamato to ar sportista bailēm par nokļūšanu talantīgā pilota Maksa Verstapena ēnā.

Rikjardo "Red Bull" vienību pametīs pēc šīs sezonas, bet jau nākamgad startēs "Renault" rūpnīcas komandā, kurā šobrīd brauc Karloss Sainss un Niko Hilkenbergs. Vēl nav skaidri zināms, kurš no abiem īsti būs austrālieša komandas biedrs.

"Daniels man teica, ka pēc tālā ceļojuma uz Ameriku izlēmis, ka vēlas pārmaiņas," stāsta Horners. "Ja vērtējam racionālus iemeslus šādam lēmumam, tad to ir grūti saprast. Danielam ir pašam savu iemesli. Domāju, ka viņš, pēc paša vārdiem, vēlas jaunu izaicinājumu. Tāpat jūtu, ka viņš redz Maksa izaugsmi ātruma un spēka ziņā, un Daniels nevēlas spēlēt palīga lomu."

Horners gan norāda, ka "Red Bull" komandā abiem pilotiem vienmēr tiek un tiks dotas vienādas iespējas, taču Verstapens, iespējams, ar laiku varētu likt Rikjardo nonākt savā ēnā.

Kamēr Horners uzskata, ka galvenais faktors Rikjardo lēmumā bijis tieši komandas biedrs Verstapens, daudzi prāto, ka sportists nevēlas startēt ar "Honda" dzinējiem, ko "Red Bull" sāks izmantot nākamgad. Līdz šim tie sevi nav spējuši pietiekami labi pierādīt, lai gan šogad, kad tos lieto "Toro Rosso", progress ir jūtams.

"Mēs devām Danielam visu, ko viņš gribēja un prasīja, bet ar to vienalga nebija pietiekami, lai paliktu komandā," atzīst Horners. "Tātad tam nav sakara ar naudu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-08-09 15:26, pirms 6 gadiem
Loģiski, redzot kā Jūs uz viņu strādājāt un Rikjardo bieži iegāžat )

     [+] [-]

, 2018-08-09 15:51, pirms 6 gadiem
Verstapens nekad nebūs F1 čempions, jo neprot ātrumu savienot ar gudru braukšanu. Tiko viņš pārgalvīgi neriskē, tā viņam nav konkurētspējas cīņā par titulu.

     [+] [-]

, 2018-08-09 16:09, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Verstapens nekad nebūs F1 čempions, jo neprot ātrumu savienot ar gudru braukšanu. Tiko viņš pārgalvīgi neriskē, tā viņam nav konkurētspējas cīņā par titulu.
1. Nekad nesaki nekad
2. Tiko... bija tāds šokolādes batoniņš, jā...

  -1 [+] [-]

, 2018-08-09 21:18, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Verstapens nekad nebūs F1 čempions, jo neprot ātrumu savienot ar gudru braukšanu. Tiko viņš pārgalvīgi neriskē, tā viņam nav konkurētspējas cīņā par titulu.
Ne Hamiltons, ne Fettels nebrauks mūžīgi, grozies kā gribi, bet viņi abi šobrīd jau ir pieskaitāmi veterāniem.
Skaidrs, ka trakais Maksis agrāk vai vēlāk nostabilizēs savu psihi. Ir lietas, ko var apgūt un pieslīpēt (tajā skaitā taktika, psiholoģiskā noturība u.t.t.), bet ir lietas, kas ir dabas dotas. Verstapena gadījumā tas ir ātrums un čempiona gars.