Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Grišins: "Svārupa bīstamais moments sākumā nebija atslēgas epizode"

Andrejs Siliņš

Grišins: "Svārupa bīstamais moments sākumā nebija atslēgas epizode"
Aleksandrs Grišins
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

LETA. Spēle bija līdzīga, tāpēc žēl, ka rezultāts beigās bija nelabvēlīgs, taču komanda nepadosies un atbildes spēlē darīs visu, kas būs tās spēkos, pēc ceturtdien aizvadītās UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas pirmās spēles sacīja Latvijas čempionvienības Jūrmalas "Spartaks" galvenais treneris Aleksandrs Grišins.

"Spēle bija līdzvērtīga, taču, diemžēl, vienīgos vārtus guva pretinieki. Žēl, ka šādi izvērtās mačs, jo cīņa bija līdzīga," preses konferencē sacīja Grišins. "Mēs neesam nokāruši galvas un atbildes spēlē darīsim, ko varēsim."

"Spartakam" šajā mačā bija vairākas labas iespējas, jo īpaši spēles sākumā, kad teicamu iespēju neizmantoja Kaspars Svārups.

"Svārupa bīstamais moments sākumā nebija atslēgas epizode un spelētājiem nedrīkst pārmest demonstrēto sniegumu. Varbūt dažreiz pietrūka meistarības vārtu tuvumā. Kura komanda iesit vārtus, tā uzvar," norādīja treneris, kurš vēl nespēja analizēt epizodi, kad tika zaudēti vārti, jo vēlējās to vēlreiz noskatīties videoierakstā.

Grišins neslēpa, ka divus uzbrucējus sākumsastāvā laidis vadoties pēc esošās informācijas par pretinieku taktiku.

"Pirms spēles spēles bija informācija, ka "Sūduva" spēlēs ar pieciem aizsargiem. Lai būtu vairāk spēlētāji priekšējā līnijā, spelējām ar diviem uzbrucējiem. Taktika bija izvēlēta pareiza," skaidroja treneris, kurš sacīja, ka pieteikumā iekļautie Andrejs Kovaļovs un Edgars Vardanjans nebija gatavi šai spēlei, jo ilgi nav aizvadījuši mačus.

"Iespējas izcīnīt uzvaru pirms mača bija 50 pret 50, bet šobrīd "Sūduva" ir labākas izredzes tikt tālāk," atzina Grišins.

Šajā mačā tribīnēs lielāks atbalsts bija pat Lietuvas komandai, jo šo maču apmeklēja vairāki desmiti šīs komandas atbalstītāju.

"Laukumā līdzjutējus nedzird, taču ir patīkamāk, ja skatītāji ir pēc iespējas vairāk un šodien bija visai daudz. Apmierina sniegums, bet ne rezultāts," nobeigumā sacīja "Spartaka" treneris.

Tikmēr viesu vienības vadītājs Vladimirs Čeburins atzina, ka pirmajā puslaikā spēle bija līdzvērtīga, turklāt "Spartakam" bija arī labas iespējas.

"Spēlei taktiku izvēlējāmies, ņemot vērā "Spartaka" iepriekšējos mačus, un šoreiz uzminējām. Priecē, ka tiesnesis ļāva spēlēt. "Spartaks" ļoti labi taktiski darbojās. Pirmajā puslaikā bija labi momenti, turklāt dažreiz pret viņiem bija grūti spēlēt, taču mums viss beidzās laimīgi. Pretinieki izvēlējās divus uzbrucējus, taču mēs veicām taktiskās izmaiņas. Otrajā spēlē, iespējams, pamainīsim taktiku," sacīja Čeburins.

Komanda, kura uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs kvalifikācijas izšķirošajā, "play-off" kārtā, kur par vietu grupu turnīrā spēkosies pret slavenās Skotijas komandas Glāzgovas "Celtic" un grieķu vienības Atēnu AEK dueļa zaudētāju UEFA Čempionu līgas trešās kārtas kvalifikācijā. Šo komandu pirmajā mačā trešdien Glāzgovā tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 23:28, pirms 6 gadiem
Svārupa priekšā pilnīgi tukši vārti un daži metri līdz vārtiem. Jā piespēle bija grūta, bet tomēr grūtāk bija neiesist.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-10 00:23, pirms 6 gadiem
šitais treneris vairāk runā nekā dara

     [+] [-]

, 2018-08-10 08:24, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: šitais treneris vairāk runā nekā dara
grūti ir ar viduvēju sastāvu sasniegt ļoti augstus rezultātus. Šis Spartaka modelis tomēr ir pilnīgi atšķirīgs salīdzinot ar to, kas kļuva par divkārtējiem čempioniem. Svārupam ir augums, bet trūkst tehnikas, Višņam ir ātrums, bet trūkst tehnikas, leģionāri stipri viduvēji pat uz virslīgas fona. Objektīvi abas Rīgas komandas un Ventspils ir spēcīgākas par Spartaku, bet Sūduva tomēr ir Lietuvas līgas pārliecinoši līderi