Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: ''Tā bija labākā spēle kopš manas atgriešanās Ventspilī''

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: ''Tā bija labākā spēle kopš manas atgriešanās Ventspilī''
Pols Ašvorts un Antons Jemeļins
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Piedāvājam FK “Ventspils” galvenā trenera Pola Ašvorta un “Spartaka'' galvenā trenera Jozefa Vukušiča komentārus pēc ''SynoTip'' Virslīgas mača, kurā ventspilnieki guva pārliecinošu uzvaru 4:0.

Pols Ašvorts, FK ''Ventspils'' galvenais treneris: ''Domāju, tas bija komandas labākais mačs, kopš atgriezos Ventspilī. Mēs spēlējām ļoti labi. Gan aizsardzībā, gan vidējā līnijā, gan uzbrukumā, gan momentu realizācijā. Esmu ļoti priecīgs par spēlētājiem. Tagad ir ļoti, ļoti svarīgi gan spēlētājiem, gan komandai kopumā palikt ar kājām pie zemes un turpināt smagi strādāt. Noteikti visas spēles nebūs tādas kā šī, iespējams kādā apstākļi nospēlēs pret mums, taču ir svarīgi neapstāties un turpināt iet uz priekšu no mača uz maču. Šodien esmu ļoti priecīgs par rezultātu un sniegumu.”

Jozefs Vukušičs, “Spartaka'' galvenais treneris: ''Pēc šādas spēles par mūsu sniegumu nevar būt nekādi komentāri, jo mēs nospēlējām sliktu maču. Mēs gatavojāmies šai spēlei, zinājām, ka pretī nāks spēcīgs pretinieks, kas pēdējos mačos spēlē ļoti labi. Komandai ir daudz individuāli spēcīgu pretinieku, kam mēs arī gatavojāmies. Teorijā mēs bijām labi, bet praksē tas viss izrādījās briesmīgi. Protams, es te runāju par savu komandu, jo mājinieki nospēlēja ļoti labi, un varu viņus tikai sveikt ar šo uzvaru. Mums ļoti nopietni jāizanalizē šī spēle, jo šeit esmu pavisam neilgu laiku, komanda nospēlējusi divus labus mačus, bet par šo ir ļoti daudz jautājumu. Jāatrod atbildes gan par katru spēlētāju individuāli, gan par komandu kopumā. Šodien nebijām gatavi tik smagai spēlei. Mača sākumā atstājam malā divus pieredzējušus spēlētājus, jo mums tagad priekšā vairākas spēles. Varbūt tā bija galvenā problēma, taču skaidrs, ka nebijām gatavi arī psiholoģiski un nespējām parādīt raksturu. Pieļāvām daudz kļūdu, ko pretinieks labi izmantoja, bet mēs neko nevarējām likt pretī.”

Kuri no četriem vārtiem patika visvairāk?
Ašvorts: “Es teiktu, ka pirmie, jo pirmie vārti vienmēr ir ļoti svarīgi.”

Četri ielaisti vārti, bet droši vien vārtsargu vainot šajā zaudējumā nebūtu pareizi?
Vukušičs: “Nedomāju, ka vārtsargs bija mūsu lielākā problēma. Problēmas sākās jau pirms tam. Laukumā, sevišķa viduszonā. Zinājām, ka pretinieki var labi nospēlēt pretuzbrukumos, ka viņiem ir ātri spēlētāji, taču neko nelikām tam pretī. Vēl bija mūsu aizsargu kļūdas, tā kā vārtsargs varētu būt pēdējā persona, kuru vainot zaudējumā.”

Vai nebija doma veikt kādu maiņu jau uzreiz pēc tā, kad komanda ielaida otros vārtus un negaidīt pārtraukumu?
“Nē, izlēmām veikt divas maiņas pārtraukumā. Zaudējām 0:2 un maiņas, protams, bija vajadzīgas. Laukumā iznāca divi pieredzējuši spēlētāji, kas kaut ko uzlaboja mūsu spēlē, taču komanda vairs nerādīja saliedētu sniegumu un šādos gadījumos viens vai divi spēlētāji vairs neko mainīt nevar. Otrā puslaika sākumā ielaistie vārti mūs nostādīja vēl smagākā situācijā. Laukumā atgriezāmies ar domu iesist paši, taču sanāca ielaist, kas komandu salauza vēl vairāk.”

Pirms tam Pavlovs bija kausa vārtsargs, bet Uvarenko spēlēja Virslīgā. Nākamā ir tieši kausa spēlē, un vai tagad Uvarenko būs kausa vārtsargs?
Ašvorts: “Īsti negribētu pirms mača atklāt kādus noslēpumus. Lai Liepājā domā, kurš vārtsargs spēlēs.”
Pirmie vārti patika visvairāk, bet pēc kuriem jau bija tāda pārliecība, ka noteikti uzvarēsiet?
“Domāju, pēc trešajiem. Bija skaidrs, ka “Spartakam” tagad būs ļoti grūti atspēlēties, tāpēc pēc trešajiem vārtiem jau nomierinājos un zināju, ka uzvaru no rokām neizlaidīsim.”

Krievijas čempionātā čempions “Spartak” smagi zaudēja “Zenit”, bet viņu treneris teica, labāk vienu reizi zaudēt tā, nekā četras ar 0:1. Ko par to domā Latvijas čempiona “Spartaka” treneris?
Vukušičs : “Paldies par tādu mierinājumu, bet mums tas īsti neder. Un gan jau viņam arī daudz jautājumu par viņa komandas zaudējumu. Jā, ir labāk vienu reizi zaudēt tā, nekā četras ar 0:1, bet mums tik un tā ir kārtīgi jāizanalizē mūsu spēle, mūsu kļūdas, mūsu psiholoģiskās problēmas. Jau pēc trim, četrām dienām nākamā spēle, tā kā strādāt pie problēmu risināšanas jāsāk jau tagad.”

     [+] [-]

, 2017-08-09 21:21, pirms 7 gadiem
Vērtīgs zaudējums. Jaunais treneris pārvērtēs savas komandas spēlētājus un ļaus komandai atdzimt jaunā kvalitātē. Līdz šim viss gāja pārāk viegli

  +1 [+] [-]

, 2017-08-10 08:14, pirms 7 gadiem
Vakar redzēju veco ,labo FK Ventspili, uz kuras spēli ejot virslīgā,nebija īpaši jāsatraucās par punktu zaudējumiem.Tagad jautājums,cik ilgi komanda spēs noturēties tonusā.Priekšā divi Kurzemes derbiji pēc kārtas,kausā un virslīgā.Būs interesanti,jo arī Liepāja ir labā formā.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-10 10:42, pirms 7 gadiem
Cerēsim, ka šis bija Ventspils spēka, nevis Spartaka tā brīža vājuma apliecinājums! Un ar kājām pie zemes noteikti jāpaliek!