Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Serbi un ungāri atkal nespēj uzvarēt

Juris Miņins
Juris Miņins

Serbi un ungāri atkal nespēj uzvarēt
Ungārijas izlases galvenais treneris Tibors Benedeks pēc spēles ar Austrāliju.
Foto: AFP/Scanpix

Olimpisko spēļu ūdenspolo turnīrā šajā naktī tika izspēlētas kārtējās kungu turnīra spēles un tajās divas favorītkomandas, Serbija un Ungārija atkal nespēja tikt pie uzvarām, cīnoties neizšķirti.

Pirmajā spēļu kārtā Serbija un Ungārija, kas ir vienas no ūdenspolo labākajām izlasēm, tikās savā starpā un cīnījās neizšķirti (13:13), tāpēc otrās kārtas mači tika gaidīti ar lielāku interesi, lai iepriekšējo divu pasaules čempionātu uzvarētājkomandas jau varētu izjust uzvaru garšu arī šī gada olimpiādē.

Diemžēl, bet uzvaru izgaršošana būs jāatliek uz kādu laiku, jo Serbija nespēja pieveikt 2015. gada pasaules čempionāta bronzas medaļniekus, Grieķiju un cīnījās neizšķirti, 9:9 un ar tiešu tādu pašu rezultātu Ungārija noslēdza maču pret Austrāliju, kas ūdenspolo sabiedrībā drīzāk ir uzskatāma par vidusmēra komandu.

Savukārt B grupā šonakt tika aizvadīt cīņa starp 2012. gada olimpiskajiem čempioniem Horvātiju un Melnkalni, kas gan 2012., gan 2008. gadā olimpiādē spēja iekļūt pusfinālos. Šoreiz mazliet veiksmīgākie izrādījās horvāti, kuri svinēja uzvaru ar 8:7.

Tiesa, kamēr horvāti un melnkalnieši risināja savas attiecības, Itālija izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, ar 11:8 pārspējot Francijas valstsvienību. Tas itāļiem, pēc nospēlētām divām spēļu kārtām, dod pirmo vietu B grupā.

Rio 2016, Ūdenspolo, Vīrieši

SpēleRezultāts
Serbija – Grieķija9:9
Ungārija – Austrālija9:9
Japāna – Brazīlija9:16
Itālija – Francija11:8
ASV – Spānija9:10
Horvātija – Melnkalne8:7

Izmantotie resursi:
https://www.rio2016.com/en/water-polo