Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Viljamsa 17. reizi pēc kārtas uzvar Šarapovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa 17. reizi pēc kārtas uzvar Šarapovu
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Par Vimbldonas otro finālisti kļuva pasaules labākā tenisiste Serēna Viljamsa, kura 17. reizi pēc kārtas izrēķinājās ar Mariju Šarapovu – 6:2, 6:4 Viljamsa sestdien cīņu par sesto Vimbldonas titulu turpinās ar maču pret Garbinji Mugurusu.

Serēnas Viljamsas un Marijas Šarapovas mači pēdējos 11 gados kļuvuši par formalitāti. Krievijas tenisiste tā arī nav spējusi atrast veidu, kā uzvarēt Viljamsu, kad daudzām citām, tai skaitā rangā krietni zemāk esošām tenisistēm, tas izdodas.

Mašai šodien bija svarīgi labi sākt, taču notika pretējais. Šarapova pirmajā geimā izcēlās ar trim dubultkļūdām, jau pašā startā dodot Viljamsai pārsvaru. Serēna arī turpinājumā izmantoja pretinieces ierastās problēmas otrās serves punktos un Šarapovu 1. setā sagrāva ar 6:2. Pārsvars varēja būt vēl lielāks, taču amerikāniete vēl vienu breiku neieguva "backhand" kļūdas dēļ.

Šarapova 2. setu sāka ļoti cerīgi, taču atkal visu sabojāja ar savu bēdīgi slaveno slikto servēšanu. Šarapova piekto geimu pabeidza ar dubultkļūdu, un tas arī faktiski bija viss. Vien Viljamsas paviršības viņai ļāva uzvarēt vēl divos geimos. Serēna septītajā geimā breikbumbu izspēlē trīs reizes nespēja atsist laukumā servi, bet mača priekšpēdējā geimā (uzņemšanā) ar "forehand" kļūdu neizmantoja mačbumbu.

Šarapovai nebija nevienas breikbumbas. Kad Viljamsai gadījās grūti brīži, piemēram, 0:30 izskatā, tad viņa spēja labi un spēcīgi saservēt. Šarapovai tādu opciju nebija, viņa eisu sacensību zaudēja ar 2:13. Šarapova, kura pirmdien rangā pacelsies uz 2. vietu, ar otro servi uzvarēja tikai sešas izspēles (6/21).

Šarapova Viljamsu 2004. gadā pieveica gan Vimbldonas finālā, gan arī sezonas finālturnīrā. Kopš tā laika viņai vairs nav uzvaru pār Serēnu, zaudējot 17(!) reizes pēc kārtas. Viņa šajos mačos spējusi uzvarēt tikai trīs setus, turklāt pēc šodienas ir zaudējusi jau 15 setus pēc kārtas pret Viljamsu.

Ranga līdere šodien guva 279. uzvaru "Grand Slam" mačos, tagad vienatnē ieņemot 3. vietu visu laiku uzvarām bagātāko spēlētāju sarakstā. Līdz šodienai tā tika dalīta ar Štefiju Grāfu. Līdere ar 306 uzvarām ir Martina Navratilova, bet 2. vietā ar 299 panākumiem "Grand Slam" turnīros ir Krisa Everta.

Viljamsa sestdien 25. reizi (20-4) spēlēs "Grand Slam" finālā. Vimbldonā viņai būs astotais fināls (5-2). Serēna Vimbldonas finālā pēdējo reizi spēlēja 2012. gadā, kad trīs setos pārspēja Agņešku Radvaņsku. Šoreiz pretī stāsies Garbinje Mugurusa, kura Serēnai ir spējusi radīt grūtības. Viljamsa viņai pērn "French Open" kapitulēja ar 2:6, 2:6, bet šogad "Australian Open" Spānijas tenisiste izturēja pusotru setu, zaudējot ar rezultātu 6:2, 3:6, 2:6.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-09 19:19, pirms 9 gadiem
"And let that be a lesson to you all. Nobody beats Vitas Gerulaitis 17 times in a row."

Tuvu šim, bet ne tik veiksmīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-09 20:19, pirms 9 gadiem
Ja Sarapova ar saadu speeli var buut n2,tas liecina tikai par to ka sieviesu tenisa liimenis patreiz ir nozjeelojami zems.Iznjemot protams melno ''kiborgu''

  +1 [+] [-]

, 2015-07-09 20:40, pirms 9 gadiem
Šarapova nav nr.2, bet gan nr.4 - tāpēc ar cīņa notika pusfinālā un nevis finālā..

  +1 [+] [-]

, 2015-07-09 20:41, pirms 9 gadiem
Es gan neteiktu, ka zems līmenis sieviešu tenisā. Nestabils gan. Marija pat pārsteidzoši stabila šajā sezonā ar vienu ātru izstāšanos un pelnīta 2.vieta.

Serēna gan tagad līdz maijam var nespēlēt, bet pārak daudz rekordu soļu attālumā ko labot.

     [+] [-]

, 2015-07-09 22:09, pirms 9 gadiem
Kunksta atkal zem mambas

     [+] [-]

, 2015-07-10 00:04, pirms 9 gadiem
Lūk, kā 2-3 sekundēs varētu raksturot Serēnas uzvaru pār Mašu:
https://twitter.com/Complex_Sports/...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-10 09:07, pirms 9 gadiem
Šarapovas galvenā problēma, ka viņai nav īstas motivācijas plēsties ar Serēnu...Mašai ir visi četri GS, bet biznesā viņa nopelna vairāk kā tenisā, šobrīd uz biznesu ir ļooti maza ietekme tam, ka zaudē Serēnai Wimbldonas pusfinālā - praktiski nekàda...galvenais ir atrasties tenisa top10, šad tad šo to vinnēt, lai būtu bezmaksas reklāma un mārketings biznesam...bet pret Serēnu - lai jau vinnē, ja tik ļoti vajag - neies jau pārpūlēties!
Cita lieta Rio ! ...ja Maškai tur sanāks spēle ar Serēnu - tur būs pavisam cita cīņa...es pat uzdrošinos šodien pateikt, ka Rio Šarapova vinnēs Serēnu - variet šo piefiksēt !

     [+] [-]

, 2015-07-10 16:18, pirms 9 gadiem
edvins_straume_107735 rakstīja: Ko tu vari malt vienu un to pašu. Tas, ka tu ienīsti sieviešu tenisu nav mana problēma. Un tam nav nekāda sakara ar līmeni, kas nav nemaz tik zems kā tu te visu laiku deklarē.
Prātiņ nāc mājās!Ja es izsaku savu viedokli ,tas nenozīmē,ka es ienistu sieviešu tenisu un kāds tam sakars vispār ar tevi????