Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Skolari: "Esmu atbildīgs par katastrofu"

Skolari: "Esmu atbildīgs par katastrofu"
Luiss Felipe Skolari
Foto: AFP/Scanpix

Ar šokējošu Brazīlijas sagrāvi vakar sākās Pasaules kausa izcīņas pusfināli. Turnīra saimnieki brazīlieši pirmajā puslaikā četru minūšu laikā ielaida četrus vārtus, bet kopumā spēlē ar Vāciju piedzīvoja apkaunojošu sagrāvi (1:7). Protams, ka pēcspēles komentāros milzīgais rezultāts bija centrālais temats.

Brazīlijas izlases galvenais treneris Luiss Felipe Skolari uzņēmās atbildību par komandas sniegumu: "Tā bija mana mūža sliktākā diena. Mēs lūdzam piedošanu par šādu rezultātu un pateicamies līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja pat šajā sakāvē. Esmu atbildīgs par katastrofālo iznākumu. Es veicu izvēli. Es esmu atbildīgs. Pēc pirmajiem vārtiem mēs kļuvām neorganizēti un tad saņēmām vienus vārtus pēc otriem. Nebija laika pārkārtot rindas. Šis zaudējums ir pielīdzināms katastrofai, tas ir smagākais zaudējums Brazīlijas vēsturē, bet mums jāmācās ar to sadzīvot."

"Neimārs ir viens no komandas, taču viņš ir uzbrucējs un nevarētu mums palīdzēt aizsardzībā. Nav pamata domāt, ka ar viņu ierindā būtu cits mača iznākums. Nemeklēsim attaisnojumu Neimāra prombūtnē. Vācija izveidoja un izmantoja atsevišķus momentus, kas noteica mača iznākumu. Tam nav nekāda sakara ar Neimāru," par Brazīlijas uzbrukuma līderi prombūtni izteicās Skolari.

Attiecībā par nākamo spēli Brazīlijas treneris teica: "Pagaidīsim līdz sestdienai, lai redzētu, kā laukumā uzvedīsies mani spēlētāji. Līdz tam atkal atskatīsimies uz pusfināla spēli un analizēsim kļūdas un iespējamos uzlabojumus. Dzīve turpinās."

Brazīlijas izlases aizsargs Dani Alvešs: "Nedomāju, ka šī spēle būs kā zīmogs mūsu karjerām. Tās neraksturo vienas spēles iznākums vai izslēgšana no turnīra. Futbols nav tikai viena spēle."

"Turnīri tiek spēlēti, lai cīnītos un mēģinātu iekļūt pēc iespējas tālāk. Šodien mēs tikām izslēgti no cīņas par titulu, tomēr šajā komandā ir vieni vienīgi čempioni," optimismu saglabāja Alvešs.

Brazīlijas izlases pussargs Viljans: "Neviens nevar izskaidrot, kas šodien notika. Tas bija viens no neizskaidrojamajiem futbola stāstiem. Vācijai izdevās pilnīgi viss, savukārt mums – nekas."

"Mūsu mērķis bija iekļūt finālā un cīnīties par titulu. Diemžēl to nepaveicām. Katrs spēlētājs Brazīlijas izlasē ir augstas klases futbolists, viss Skolari izvēlētais vienpadsmitnieks bija kvalitatīvs. Mačs virzījās pilnībā par sliktu mums, taču mums jāpaliek ar augstu paceltu galvu – dzīve turpinās," piebilda Viljans.

Vācijas izlases treneris Joahims Lēvs: "Jūtamies lieliski – mums ir uzvara un vieta finālā. Lai gan sajūtas ir patīkamas, mums ir jānolaižas uz zemes un jāsāk gatavoties nākamajam solim – finālam. Mēs zinām, cik laba ir Brazīlijas izlase. Rezultāts bija liels, taču tas neatspoguļo abu komandu meistarības atšķirības. Šodien vienkārši bija mūsu diena, un esam priecīgi sasniegt finālu."

"Tagad ir svarīgi atpūsties un atgūt spēkus. Mēs paliksim mierīgi. Ģērbtuvē nav eiforijas. Finālā būs grūti, taču mēs būsim koncentrējušies un tuvāko dienu laikā visu pakārtosim, lai labāk sagatavotos finālam," sacīja Lēvs.

"Varu iedomāties, kā jutās brazīlieši. 2006.gadā Vācija savās mājās neiekļuva finālā, un tā bija milzīga vilšanās. Brazīlijai šī gada neveiksmi būs grūti pārdzīvot. Fantastiskie un draudzīgie brazīlieši organizēja lielisku finālturnīru," piebilda Vācijas izlases treneris.

Vācijas izlases aizsargs Matss Hummelss: "Pēc spēles bija pārsteidzošs klusums. Bez jebkādas iedomības varu teikt, ka jau vairāk nekā stundu spēles laikā mēs zinājām, ka esam iekļuvuši finālā – tā bija liela atšķirība no citām spēlēm, kur saspringta cīņa un augstas emocijas ir līdz pat pēdējai minūtei."

Vācijas izlases uzbrucējs Tomass Millers: "Protams, ko tādu mēs negaidījām. Redzējām, cik atšķirīgas var būt spēles. Brazīlija spēlēja savādāk nekā aizsardzības stila komandas, un mēs to izmantojām diezgan neparastā veidā. Tas vienkārši bija kaut kas nenormāls."

"Ir jāsaglabā veselais saprāts. Katra spēle ir atšķirīga. Tāpat kā visi mūs noniecināja pēc spēles ar Alžīriju, visi tagad mūs pārspīlēti slavēs," piebilda Millers.

Izmantotie resursi:
Goal.com
globo.com - Absolutamente tudo sobre notícias,...
ZDF.de - Startseite - ZDF.de

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 09:20, pirms 10 gadiem
Neviens nav vainīgs. Vācija vienkārši bija labāka

  +5 [+] [-]

, 2014-07-09 09:24, pirms 10 gadiem
Labi, Skolotājs atzīst un uzņemas vainu, bet kļūdas vēl nenosauc...
Kakā u.c. puiki to gaida

  +5 [+] [-]

, 2014-07-09 09:25, pirms 10 gadiem
Pareizi Levs visu pateica!

"Rezultāts bija liels, taču tas neatspoguļo abu komandu meistarības atšķirības. Šodien vienkārši bija mūsu diena, un esam priecīgi sasniegt finālu."

  +7 [+] [-]

, 2014-07-09 09:27, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Labi, Skolotājs atzīst un uzņemas vainu, bet kļūdas vēl nenosauc...
Kakā u.c. puiki to gaida
Domaju ka Robinjo labak nospeletu ka Freds!

  +2 [+] [-]

, 2014-07-09 09:44, pirms 10 gadiem
Bet vakar BRA bija kā āfrikāņi (ne arābu ALŽ, MAR, ĒĢI), kas spēlē bez disciplīnas

  +2 [+] [-]

, 2014-07-09 09:45, pirms 10 gadiem
Brazīlijai aizsardzības vienkārši nav. Zaudējums bija pilnīgi pelnīts. Jāatzīst gan, ka Vācijai tiešām izdevās viss. Ko tādu šādā līmenī nebiju redzējis.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 09:53, pirms 10 gadiem
Friči uzskatāmi parādīja ne tikai Brazīlijai,bet visai Pasaulei,ka futbolu jāspēlē arī ar smadzenēm,nevis tikai uz emocijām! Fināls- Vācija pret komandu,kas spēlēs pragmatiski gudri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-07-09 09:57, pirms 10 gadiem
Varbūt tam brazīļu šamanim, kurš vāciešu tipa nobūra, vajag kompasu uzdāvināt?

  -2 [+] [-]

, 2014-07-09 11:07, pirms 10 gadiem
Zinaju ka bez Silvas brazili tiks sagrauti (protams ne tik stipri), jo ka es esmu teicis vairakas reizes - Silva ir vairak ka speletajs, vibs

  +2 [+] [-]

, 2014-07-09 11:13, pirms 10 gadiem
Zinaju ka bez Silvas brazili tiks sagrauti (protams ne tik stipri), jo ka es esmu teicis vairakas reizes - Silva ir vairak ka speletajs, vins saveda Braziliju un bez vina Brazilija ir bezspeciga. Brazilija butu nospelejusi cienijamak, ja butu bijis Silva, kamer butu izkritusi daudz atrak no turniru bez Silvas

     [+] [-]

, 2014-07-09 11:26, pirms 10 gadiem
Ar4ers rakstīja: Rezultāts tik tiešām nav izskaidrojams. Ja Vācija būtu tik ūber kruti tad sagrautu visus, pat Alžīriju.
Par to jau arī paši friči runā .. taču vakar vāciešiem izdevā spilnīgi viss .. Tāda spēle ir 1 no entajām .. Bet sitieni arī bija .. no pirmajiem 10 ... 9 bija vārtu 4stūrī .. Salidzinajumam - Alzirija noparkoja autobusu un turejas .. Frici reti kad tika ieksa soda laukuma .. bija daudz sitienu no 16 vai talak metriem .. tacu vakar bija preteji .. lielaka dala bija no soda laukuma .. Vacija bija labaka visos raditajos. Prieks par vinjiem. Varbut beidzot uzvares PČ!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-09 11:36, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: nevajadzēja vārtsargam traucēt spēlē pret Kolumbiju,tad vakar tiktu laukumā...
ko tieši viņš nepareizi izdarīja? Pieskrēja, paņēma bumbu un iesita vārtos. Vārtsargs pats vainīgs, ka neuzmanīgi spēlēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-07-09 11:48, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: da ar visu Silvu sastāvā BRA tāpat zaudētu,protams ne 7:1,bet tāpat
Briziem iedomajos, ka Dievs pasaudzeja D.Alvesu, T.Silvu un Neimaru ..

  -2 [+] [-]

, 2014-07-09 11:48, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: da ar visu Silvu sastāvā BRA tāpat zaudētu,protams ne 7:1,bet tāpat
Nē nu tu tgd tik pārliecinoši to saki, ka man atkal par tevi jārēc!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 12:00, pirms 10 gadiem
Brazīļu šamanis pa pāli uzlika porču savējiem. Tas bija samērā smieklīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-09 12:14, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: tak rēc,BRA vajadzēja izstāties jau pret Čīli
vajadzēja A ko neizstājās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 12:56, pirms 10 gadiem
Nu nevar visi būt čempioni, kādam arī jāzaudē.

     [+] [-]

, 2014-07-09 13:03, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: veiksme palīdzēja pret Čīli,bet liktenis sodīja pret Vāciju
Kada zina veiksme palidzeja pret Cili?
Drizak Cilei pavecas ka bija kompensacijas laiks,vartsarga brinums un neieskaititais gols palidzeja Cilei tikt lidz penaliem!

  -1 [+] [-]

, 2014-07-09 13:09, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: veiksme palīdzēja pret Čīli,bet liktenis sodīja pret Vāciju
Bez veiksmes futbols ir iespējams? Un ko tu uzskati par veiksmi?

     [+] [-]

, 2014-07-09 13:13, pirms 10 gadiem
Vakardienas spēlei jeb drīzāk realitātes šovam vajadzēja likt reitingu 18+. Nav brīnums, ka LTV7 to pārraidīja tik vēlu!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 13:35, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: nevajadzēja vārtsargam traucēt spēlē pret Kolumbiju,tad vakar tiktu laukumā...
Tam es piekritu, Silva pats iegaza valsti

     [+] [-]

, 2014-07-09 13:54, pirms 10 gadiem
Rai4a rakstīja: Par to jau arī paši friči runā .. taču vakar vāciešiem izdevā spilnīgi viss .. Tāda spēle ir 1 no entajām .. Bet sitieni arī bija .. no pirmajiem 10 ... 9 bija vārtu 4stūrī .. Salidzinajumam - Alzirija noparkoja autobusu un turejas .. Frici reti kad tika ieksa soda laukuma .. bija daudz sitienu no 16 vai talak metriem .. tacu vakar bija preteji .. lielaka dala bija no soda laukuma .. Vacija bija labaka visos raditajos. Prieks par vinjiem. Varbut beidzot uzvares PČ!
Tieši tā.Ja Brazi spēlētu kā Alžīra,noparko autobusu un pie izdevības aizskrien pretuzbrukumā,tad rezultāts varētu būt tāds pats ,tikai par labu mājniekiem.Nu protams ne tik liels ,bet ar pragmatisku spēli vinnēt varētu.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 14:01, pirms 10 gadiem
Fričiem puse sitienu salidoja vārtos, Brazīlijai nekādu izredžu

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 14:25, pirms 10 gadiem
Jigsaw rakstīja: Fričiem puse sitienu salidoja vārtos, Brazīlijai nekādu izredžu
Ne jau Vācijas veiksme bija uzvaras pamatā, traģiski būtu, ja sitot no tādām pozīcijām neko neiesistu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 15:10, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: kaut vai to čīles špielera pēdējo 11m kur netrāpija,tur jau daudz nevajadzēja,lai tŗāpitu
Jā, un ja tā būtu trāpījis kāds no brazīļiem, tad jau tā vairs nebūtu veiksme vai neveiksme, bet gan brazīliešu nemākulība, vai ne? Manuprāt, Brazīlija bija līdz 1/2 tikusi pelnīti, drīzāk jāsaka, ka Čīlei paveicās, ka vispār tika līdz tām pendelēm.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-09 15:32, pirms 10 gadiem
Dooms rakstīja: Vakardienas spēlei jeb drīzāk realitātes šovam vajadzēja likt reitingu 18+. Nav brīnums, ka LTV7 to pārraidīja tik vēlu!
Nu cik var? Pašiem neapnīk tie +18 "joki"?

     [+] [-]

, 2014-07-09 16:31, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: kaut vai to čīles špielera pēdējo 11m kur netrāpija,tur jau daudz nevajadzēja,lai tŗāpitu
Paveicās, ka viņš netrāpīja? Pats vainīgs, ka nevar trāpīt!

     [+] [-]

, 2014-07-09 23:31, pirms 10 gadiem
Labāk būtu atkāpies. Fani anyway nolinčos.