Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase turnīru Itālijā pabeidz ar zaudējumu mājiniekiem

Rolands Eliņš

Latvijas izlase turnīru Itālijā pabeidz ar zaudējumu mājiniekiem
Armands Uščins
Foto: Hartmut Bosener

Latvijas handbola izlase Armanda Uščina vadībā noslēgusi dalību „Adriatic Cup” turnīrā Itālijā, pēdējā spēlē ar 23:30 piekāpjoties Itālijas izlasei.

Latvijai šī bija pirmā tikšanās ar Itāliju kopš 2014. gada Rīgas domes kausa, kad izdevās uzvarēt ar 27:25. Itālijas izlase nav pieskaitāma pie Eiropas handbola elites un nav spējusi kvalificēties finālturnīram kopš 1998. gada, bet „Adriatic Cup” pirmajās divās spēlēs bija izcīnījusi divas uzvaras. Latvija, kas šajā turnīrā spēlē bez vairākiem līderiem, tikmēr bija zaudējusi Ukrainai, bet uzvarējusi Turciju.

Šādi rezultāti Latvijai bija atstājuši iespējas kļūt par turnīra uzvarētāju, atlika tikai pārspēt Itāliju spēlē, kas notika Čitas Santandželo pilsētā. Taču Itālijas izlase jau pirmajā puslaikā droši pārņēma vadību, iegūstot septiņu vārtu pārsvaru (19:12). Otrajā puslaikā Latvijai izdevās uz brīdi pietuvoties piecu vārtu atstatumā (19:24), taču ātri vien Itālija atbildēja ar diviem vārtiem, un pēdējās 15 minūtēs liela intriga par uzvarētāju vairs neradās.

Latvijas izlasē ar pieciem vārtiem rezultatīvākais bija Artūrs Lazdiņš, bet pa trim precīziem metieniem Raivja Gorbunova, Elvija Borodovska un Nila Kreicberga rēķinā. Itāļiem septiņus vārtus guva Rikardo Stabellīni.

Līdz ar šo zaudējumu Latvija turnīrā ieguva tikpat punktu, cik Ukraina un Turcija, taču savstarpējo spēļu vārtu starpība Latvijai bija sliktākā.

Šodienas spēļu videoieraksts

Latvijas izlases sastāvs turnīrā Itālijā:

Edgars Kukša (Fredenbeck, Vācija), Elvijs Kušners, Guntis Piļpuks, Artūrs Meikšāns, Normunds Seņkāns (visi - SK Latgols), Egīls Politers, Ņikita Pančenko, Emīls Kurzemnieks, Nils Kreicbergs, Andis Ērmanis (visi - Dobeles Tenax), Artūrs Lazdiņš, Rihards Leja (abi – Celtnieks Rīga), Elvijs Borodovskis (Haßloch, Vācija), Ingars Dude (Limoges Hand 87, Francija), Raivis Gorbunovs (Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Armands Uščins
Treneri: Arnolds Straume, Andrejs Narnickis.
Fiziskās sagatavotības treneris: Ēriks Visockis.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone.

"Adriatic Cup" turnīra kalendārs

DatumsLaiksSpēleRez.
07.06.18:45Ukraina - Latvija29:22
07.06.21:00Itālija - Turcija30:29
08.06.18:45Latvija - Turcija28:23
08.06.21:00Itālija - Ukraina28:23
09.06.17:30Turcija - Ukraina30:24
09.06.19:45Itālija – Latvija30:23

Izmantotie resursi:
Federazione Italiana Giuoco Handball - Tre su...