Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Kolumbija paliek bez pamatsastāva aizsarga, Argentīna piesaka Peresu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kolumbija paliek bez pamatsastāva aizsarga, Argentīna piesaka Peresu
Franks Favra un Huans Fernando Kvintero
Foto: AFP/Scanpix

Piecas dienas pirms 2018. gada Pasaules kausa atklāšanas spēles pamatīgu triecienu saņēmusi Kolumbijas izlase – treniņā kreisās kājas ceļgala krusteniskās saites sarāvis centra aizsargs Franks Favra. Savukārt Argentīnas izlase savainotā Manuela Lansini vietā sastāvā iekļāvusi "River Plate" pussargu Enso Peresu.

27 gadus vecais Franks Favra savainojumā iedzīvojās piektdienas treniņā, un padziļinātas izmeklēšanas apstiprināja sākotnējās bažas par ceļgala krustenisko saišu plīsumu, tādējādi centra aizsargs nevarēs piedalīties Pasaules kausa izcīņai. Kolumbijas izlasei tas ir liels trieciens, jo Favra bija pamatsastāva futbolists.

Kopš 2016. gada ievada viņš pārstāv superklubu Buenosairesas "Boca Juniors", ar kuru kļuvis par Argentīnas čempionu. Savukārt valstsvienības rindās Favras lielākais sasniegums ir "Copa America" trešā vieta pirms diviem gadiem. Tiesa, starta sastāvā viņš ielauzās tikai Pasaules kausa aizvadītā kvalifikācijas cikla beigās.

Kolumbieši pirmo maču pret Japānas izlasi aizvadīs pēc desmit dienām, taču galvenajam trenerim Hosē Pekermanam lēmums par aizvietotāju jāpieņem tuvākajā laikā. Galvenie kandidāti ir Farids Diass ("Olimpia", Paragvaja), kurš pārstāvēja izlases krāsas pēdējā "Copa America" turnīrā, un Viljams Tesillo ("Leon", Meksika), kurš bija iekļauts paplašinātajā sastāvā, tomēr tika atskaitīts.

Pirms četriem gadiem Kolumbija parūpējās par pārsteigumu un Hamesa Rodrigesa virsvadībā sasniedza Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, pa ceļam apspēlējot Urugvaju. Iekļūt pusfinālā liedza mājiniece Brazīlija. Krievijā kolumbieši spēlēs vienā grupā ar Japānu (19. jūnijs), Poliju (24. jūnijs) un Senegālu (28. jūnijs).

Tikmēr Argentīnas izlase tikusi skaidrībā par traumu guvušā Manuela Lansini aizvietotāju. Lansini treniņā sarāva krusteniskās saites un uz PK nevarēs doties, bet viņa vietā piesaistīts Argentīnas kluba "River Plate" uzbrūkošais pussargs Enso Peress.

Peress izlasē aizvadījis 21 spēli un guvis vienus vārtus. Iepriekš Peress spēlējis arī Eiropās, pārstāvot "Benfica" un "Valencia" vienības.

Izmantotie resursi:
https://www.infobae.com/america/dep...