Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bakss un Stupelis uzvar Cēsu GP kvalifikācijā

Rolands Eliņš

Bakss un Stupelis uzvar Cēsu GP kvalifikācijā
Bakss un Stupelis
Foto: SCCP

LETA. Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu sestdien Cēsīs "Ezerkalnu" mototrasē izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem sezonas sestā posma kvalifikācijā.

Bakss ar Stupeli izcīnīja uzvaru B kvalifikācijas grupā, apsteidzot čehu pilota Tomāša Čermaka ekipāžu. Savukārt desmitie šajā grupā bija Latvijas duets Jānis un Pēteris Jegorovi, arī kvalificējoties pamatsacensībām.

Tikmēr 13.vietā šajā grupā bija kantētājs Mārtiņš Zemeskalns ar lietuvieti Litauru Varjakoju, uzreiz aiz kuriem bija Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis, kamēr 16.pozīcijā ierindojās vēl viens pašmāju kantētājs Artūrs Linters ar stūrmani Marko Sonu no Lietuvas.

Pēcāk šīs trīs ekipāžas piedalījās arī pēdējās cerības braucienā, kur otro vietu izcīnīja Linters ar Sonu, kvalificējoties pamatsacensībām, kamēr Varjakojs/Zemeskalns un Sedlenieks/Indrijaitis bija attiecīgi desmitajā un 12.vietā, noslēdzot dalību šajā posmā.

Savukārt A grupas sacensībās sestdien kvalifikācijā uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Marvins Vanlušens no Beļģijas, kamēr piektie bija kantētājs Lauris Daiders ar igauņu pilotu Kertu Variku, bet braucējs Didzis Gorbenko ar igauņu kantētāju Tanelu Koivu bija 11.pozīcijā.

Svētdien Cēsīs plkst.8.30 dalībnieki dosies iesildīties, savukārt sacensību atklāšana norisināsies plkst.11 un nozīmīgākie starti gaidāmi plkst.13.15, kad uz starta pirmajā braucienā izies pasaules čempionātā startējošās ekipāžas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms sestā posma līderis ar 266 punktiem ir Vanlušens. Trešā ar 137 punktiem ir Žiro ekipāža, piektais ar 132 punktiem ir Varika un Daidera duets, bet Bakss un Stupelis ar 127 punktiem ir sestie.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2018-06-09 22:28, pirms 6 gadiem
Saensības cēsīs latvijā,reklāma pilnīgi nekāda,tikko uzzināju būdams Valmierietis....

  +1 [+] [-]

, 2018-06-09 23:36, pirms 6 gadiem
Klausies...ja tevi interesē un tu seko motokrosam,tad nekāda reklāma nav vajadziga....
To visu uzzinātu pats netā....
Valmiera nav tālu no Cēsim....brauc šurp un paspēsi uz pirmo braucienu svētdien....