Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Anglijai pilns komplekts: "Chelsea" pendeļu drāmā sarūpē finālu pret "Arsenal"

Rolands Eliņš

Anglijai pilns komplekts: "Chelsea" pendeļu drāmā sarūpē finālu pret "Arsenal"
Foto: REUTERS/Scanpix

Gan UEFA Čempionu līgā, gan UEFA Eiropas līgā finālos šosezon būs Anglijas Premjerlīgas klubu dueļi. Eiropas līgas finālā šovakar vispirms iekļuva „Arsenal”, kas arī viesos pieveica „Valencia” (4:2) un divu spēļu summā bija pārāka ar 7:3, neskatoties uz to, ka abās spēlēs vārtus ielaida pirmā. Savukārt otrā pusfinālā "Chelsea" un "Eintracht" vēlreiz spēlēja neizšķirti 1:1 un pēc dramatiska papildlaika bija nepieciešama pēcspēles sitienu sērija. "Eintracht" tajā izvirzījās vadībā, bet tad Kepa atsita divas pendeles pēc kārtas, un "Chelsea" svinēja uzvaru.

Obamejangs un Lakazets bombardē arī Valensijā

Līdzīgi kā pirmajā spēlē Londonā, arī šoreiz „Arsenal” iedzinējos nokļuva pirmā – par to parūpējās četrkārtējais Eiropas līgas čempions Kevins Gameiro, 11. minūtē soda laukumā sagaidot partnera piespēli. Ņemot vērā notikumus Čempionu līgā, atspēlēšanās no 1:3 netiktu uzskatīta pat par neko īpašu, un „Valencia” nākamajās minūtēs bija tuvu saviem otrajiem vārtiem, taču atbildi tomēr sniedza „Arsenal”.

17. minūtē Pjērs Emeriks Obamejangs vienā brīdī pamodināja „Arsenal” komandu un ar sitienu pa taisno no gaisa panāca neizšķirtu. Atlikušajā puslaika daļā „Valencia” turpināja uzbrukt vairāk, taču „Arsenal” labā bija spēles rezultāts. Vēl labāks tas kļuva otrā puslaika sākumā, kad par sevi atgādināja Aleksandrs Lakazets, izvirzot „Arsenal” vadībā. Viņam tie bija trešie vārti šajā pusfinālā.

„Valencia” ar Gameiro iebakstītiem vārtiem panāca 2:2, taču spāņu komandai tik un tā vajadzēja trīs bezatbildes vārtus pusstundas laikā. Tas nenotika, gluži pretēji – Obamejangs vēl divreiz bija īstajā vietā un īstajā laikā, lai nokārtotu sev „hat-trick” un „Arsenal” uzvaru ar 4:2, neskatoties uz to, ka „Valencia” kontrolēja bumbu 56% laika un izdarīja divreiz vairāk sitienu pa vārtiem (16:8).

"Eintracht" papildlaikā un pendelēs vairākkārt bija tuvu uzvarai, bet "Chelsea" izturēja

„Chelsea” savā mačā pret „Eintracht” izvirzījās vadībā 28. minūtē, kad Edens Azārs izkārtoja sitiena pozīciju Loftusam-Čīkam. Mirkli iepriekš „Eintracht” aizsargs bija glābis savu komandu, izsitot bumbu no vārtu līnijas, un tā izrādījās bieža tendence šajā spēlē. „Chelsea” kontrolēja notikumu gaitu pirmajā puslaikā, bet otrā puslaika sākumā Luka Jovičs, kurš iesita vārtus arī pirmajā pusfināla spēlē, tika pie izgājiena viens pret vienu un panāca neizšķirtu.

Nervozā atmosfērā pamatlaikā neizšķirts tā arī saglabājās, un sekoja vēl nervozāks papildlaiks. „Eintracht” tajā divreiz nogādāja bumbu pavisam tuvu „Chelsea” vārtu līnijai, taču vispirms Davids Luizs, bet pēc tam Zapakosta izsita bumbu no vārtu līnijas, saglabājot neizšķirtu. Savukārt papildlaika otrajā puslaikā bumba ielidoja „Eintracht” vārtos, kad uzbrucējs to izsita no vārtsarga rokām, taču tomēr tika fiksēts noteikumu pārkāpums.

Pēcspēles sitienu sērijā pirmais kļūdījās Sēzars Aspilikueta, ļaujot „Eintracht” otrajā kārtā pārņemt vadību 2:1 un nonākt pavisam tuvu finālam, bet ceturtajā kārtā Hinteregers izvēlējās spēcīgi sist tieši vārtiem pa vidu, un „Chelsea” vārtsargs Kepa neuzķērās (3:3). Kepa atvairīja arī nākamo pendeli,un Edens Azārs izšķirošajā sitienā trāpīja nevainojami.

Unikāls gadījums Eiropas futbolā

Šī būs otrā reize Eiropas līgas vēsturē, kad finālā spēlēs divi Anglijas klubi – tālajā 1972. gadā, kad turnīrs tika izspēlēts pirmoreiz, finālā sacentās „Tottenham” un „Wanderers” vienības. Savukārt kombinācijā ar Čempionu līgu („Liverpool” pret „Tottenham”) šoreiz tiks pieredzēts vēl nebijis notikums futbolā – abu Eiropas lielāko klubu turnīru finālā spēlēs vienas valsts komandas, turklāt visai ticams, ka šo četru komandu vidū nemaz nebūs vietējā čempionāta uzvarētājas. Pagaidām labākās izredzes uz Premjerlīgas titulu ir Mančestras „City”.

„Arsenal” iekļuvusi savā pirmajā Eirokausu finālā kopš 2006. gada, kad tika spēlēts un zaudēts Čempionu līgas finālā. Savukārt titulu Eiropas līmenī „Arsenal” nav ieguvusi kopš 1994. gada, kad triumfēja Kausu ieguvēju kausa izcīņā, bet Eiropas līgā vai Čempionu līgā šī komanda nav uzvarējusi vēl ne reizi.

UEFA Eiropas līga, 1/2fināls

Komandas1. spēle2. spēleVārtu guvējiSummā
Arsenal - Valencia3:14:2Obamejangs 17` 69` 88` Lakazets 50` - Gameiro 11` 58`7:3
Eintracht - Chelsea1:11:1Jovičs 49` - Loftuss-Čīks 28`2:2 P.s. 3:4

  +4 [+] [-]

, 2019-05-10 00:01, pirms 5 gadiem
Ļoti cerēju, ka Arsenal ies tālāk, bet tādu rezultātu negaidīju. Ņemot vērā, cik bēdīgi Arsenal šosezon spēlē viesos.

  +7 [+] [-]

, 2019-05-10 00:05, pirms 5 gadiem
Kas tas ir par Uzvarētāju kausu, Eiropas līgas priekštecis bija UEFA kauss, vēl bija Kausu ieguvēju kausa izcīņa, ko apvienoja ar UEFA kausu, ja nemaldos pašās 90.g. beigās

     [+] [-]

, 2019-05-10 00:05, pirms 5 gadiem
Kāpēc autors Kausu ieguvēju kausu nosaucis par Uzvarētāju kausu un šo turnīru par Eiropas līgas priekšteci, ja šie 2 turnīri (UEFA kauss un Kausu ieguvēju kauss) paralēli notika no septiņdesmito gadu sākuma līdz deviņdesmito gadu pašām beigām?

     [+] [-]

, 2019-05-10 00:10, pirms 5 gadiem
Obamejangs bombīja golus Francijā, bombīja Vācijā un tagad to pašu dara Anglijā. Snaiperis ar lielo burtu.

     [+] [-]

, 2019-05-10 00:21, pirms 5 gadiem
Baku Olimpiskās stadiona ietilpība ir vairāk par 65 tūkstošiem. Šajā gs. UEFA kausa/Eiropas līgas finālu rekordapmeklējums ir 62 000. Kas zin, varbūt fināls Baku uzstādīs šī gs. apmeklētības rekordu?

     [+] [-]

, 2019-05-10 00:48, pirms 5 gadiem
Tupi uzsist pa vidu.

  +4 [+] [-]

, 2019-05-10 00:57, pirms 5 gadiem
Vai kādam vēl if kādi jautājumi par to kuwra lga ir pasaulē vadošākā? Četri Angļu klubi finālā un gan Manchester Uniterd gan Manchsster City ārpus šīs zonas! SUPER!

     [+] [-]

, 2019-05-10 00:57, pirms 5 gadiem
Frankfurtes līdzjutēji visi vēl paliku stadionā un sāka paldies komandai. Tas ir skaisti!

  +4 [+] [-]

, 2019-05-10 00:57, pirms 5 gadiem
Premjerlīga ir spēcīgākā līga pasaulē. ČL un EL fināli to uzskatāmi parāda. Kaut es biju protams par Ajax. Rūgtuma sajūta pēc vakardienas, be nu nekā. Prieks arī par Liverpūli. Ceru ka kausus pacels Liverpūle un Chelsea.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-10 00:59, pirms 5 gadiem
Episka EK nedēļā! Šis bija super nobeigums intrigas ziņā, sirds gan bija vairāk par vāciešiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-10 01:03, pirms 5 gadiem
Kepa faktiski 3, nevis 2 no 5 pendelēm paņēma... malacis
Bet aizsardzība... un Azpi drīz jau vairs kājas nevarēs pavilkt. Tāds darba apjoms jau atkal...

Prieks redzēt Chelsea atkal silverware pakājē

  -1 [+] [-]

, 2019-05-10 01:04, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Frankfurtes līdzjutēji visi vēl paliku stadionā un sāka paldies komandai. Tas ir skaisti!
Ir jau arī par ko pateikties. Pa visu turnīru šis klubs 14 spēlēs zaudēja tikai reizi. Es noteikti pirms EL sezonas šos nebūtu licis pusfinālā. Tiešām žēl, ka netika finālā. Vistrakākais, ka komanda nākošsezon vispār var palikt bez Eirokausiem - pagaidām 4.vieta GER čempī un tikai par 3 punktiem apsteidz 8.vietu, kura netiktu Eirokausos.

  -2 [+] [-]

, 2019-05-10 01:06, pirms 5 gadiem
RAGNARS rakstīja: Vai kādam vēl if kādi jautājumi par to kuwra lga ir pasaulē vadošākā? Četri Angļu klubi finālā un gan Manchester Uniterd gan Manchsster City ārpus šīs zonas! SUPER!
Vienalga nekad neiestāstīsi La Liga faniem, ka viņiem tur Spānijā vienkārši NAV(!!!) 6 tāda kalibra klubu. Ir tikai divi megavaļi un viens delfīns, kurš epizodiski laiž vaļa vērienā...
Tālāk ar visiem Sevilla, Valencia ir viens liels čušs... par Betis, Levante, Bilbao un ko tik vēl ne nemaz nerunājot...

  +3 [+] [-]

, 2019-05-10 01:08, pirms 5 gadiem
Naudas apgrozījums EPL dod rezultātu

  -2 [+] [-]

, 2019-05-10 01:11, pirms 5 gadiem
DaMarcus rakstīja: Vienalga nekad neiestāstīsi La Liga faniem, ka viņiem tur Spānijā vienkārši NAV(!!!) 6 tāda kalibra klubu. Ir tikai divi megavaļi un viens delfīns, kurš epizodiski laiž vaļa vērienā...
Tālāk ar visiem Sevilla, Valencia ir viens liels čušs... par Betis, Levante, Bilbao un ko tik vēl ne nemaz nerunājot...
Sevilja Eiropas līgu paņēma trīs gadus pēc kārtas...
Šogad, protams, Liverpūle, City ir lieliski, Tottenham UCL finālā, bet tik labs gads vairs nebūs nekad, vienkārši tāda sezona sakritusi.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-10 01:18, pirms 5 gadiem
Neskaitot klubu, ko atbalstu, šķiet, ka šosezon nav neviena cita komanda kā Frankfurte, kuras spēles būtu tik bieži skatījies, jo tiešām "Eintracht" ir skatāmu futbolu rādījusi. Lieliski ir spēlējuši uzbrucēji, bet gribas izcelt Kostiču, kas pēc cīņām par palikšanu Bundeslīgā šosezon ir pamatīgi terorizējis labās malas aizsargus gan Vācijā, gan citviet Eiropā. Bet viens darbiņš viņiem vēl ir jāizdara - sezonas pēdējā spēlē. Cerams, ka viss vēl būs aktuāli.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-10 01:19, pirms 5 gadiem
emgape rakstīja: Sevilja Eiropas līgu paņēma trīs gadus pēc kārtas...
Šogad, protams, Liverpūle, City ir lieliski, Tottenham UCL finālā, bet tik labs gads vairs nebūs nekad, vienkārši tāda sezona sakritusi.
Tas saucas cikliskums... pavisam tepat aiz stūra bija spāņu dominance (nerunāju par Real vienu pašu)... vēl nesen atpakaļ - lielā Eiropas trio dominance ar spāņu milžiem + Bavāriju... vēl nesen atpakaļ... angļu fināls Čempionu līgā... vēl nesen atpakaļ... Itālijas dominance futbolā AC Milan izskatā...

Viss ir ciklisks un... tā pati Milan kā zināms jau rošas augšā no miroņiem...

Bet vnk... uuuj... jā... nu ir šī sezona tāda kārtīga aukstā duša to vēl neseno pro-spāņu kliedzēju armijai... ka Spānija dominē un neviens nestāv blakus... un nestāvēs arī blakus...

Pff... pārāk ilgi esmu sekojis līdzi futbolam, lai justu pārsteigumu par iespēju, ka teiksim... 2025.gada ČL uzvarētājs būs AC Milan...

  +2 [+] [-]

, 2019-05-10 01:24, pirms 5 gadiem
Futbols (un sports kopumā) ir nemitīga vareno gāšana no troņa... un bijušo vareno augšāmcelšanās...

Jo vnk brīvas un sabalansētas konkurences apstākļos nav iespējams ilgāk par saviem 5 gadiem (kas jau būs totāls maksimums) valdīt... katram klubam neglābjami ir kritumi... paaudžu maiņas... un konkurenti negaida, sakām "mēs pagaidīsim, kamēr atgūsieties". Nē, konkurenti jau ar durkļiem rokā gaida ķeizaru, lai tam nolaistu asinis
Gan nacionālajos čempionātos... bet vēl jo vairāk starptautiskajās sacensībās.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-10 01:30, pirms 5 gadiem
DaMarcus rakstīja: .

Pff... pārāk ilgi esmu sekojis līdzi futbolam, lai justu pārsteigumu par iespēju, ka teiksim... 2025.gada ČL uzvarētājs būs AC Milan...
Taisnība, bet šajās dienās viss ļoti lielā mērā atkarīgs no naudas. Naudas maisi nespēlē futbolu, bet, lai arī, manuprāt neliela veiksme un sakritība, ka šogad būs angļu fināli Eiropā, tomēr Premjerlīga rullē uz priekšu. Un Eiropas lielie jau domā par Superlīgām, lai vēl vairāk paturētu kāpostu sev un padziļinātu atstarpi starp sevi un pārējiem klubiem, kas jau tā pēdējā laikā ir kļuvusi pamatīga. Tas tā par to, vai "Milan" vai kāds cits vēl varētu uzvarēt Čempionu līgu. Kaut gan "Ajax" lika padomāt, vai tāds variants kā "Porto" 2004. gadā tomēr vēl varētu būt iespējams...

  -1 [+] [-]

, 2019-05-10 05:39, pirms 5 gadiem
Kurus finālu šogad vēl var s apist?

     [+] [-]

, 2019-05-10 06:29, pirms 5 gadiem
Sekojošs jautājums futbola zinātājiem-vai šajā gadījumā, kad zināms, ka gan čempionu līgā gan eiropas kausā uzvarētāja būs ni EPL un abas šīs komandas būs no TOP 6 EPL, vai šajā gadījumā nākamgad angļiem čempionu līgā nebūs visas TOP 6 komandas? Cik es noprotu,tad vajadzētu būt, jo angļiem ir top4 līgas finisetaji, un ceļazīmi iegūst arī abas kausu uzvarētājas! Vai es kļūdos?

  -1 [+] [-]

, 2019-05-10 07:33, pirms 5 gadiem
peec n-tajiem gadiem spaanju absoluutas dominances beidzot izraujas anglji, un ta nu taada lieliishanaas
nu jaa, cikls ir nomainiijies, anglju grandi nes aaraa spaanju grandus un anglju viduveejiibas (Chelsea, Arsenal) nes aaraa spaanji viduveejiibas (Valencia, Sevilja).
visticamaak, shaada tendence vareetu turpinaaties, spaanjiem ir kljuvusi ljoti neizdeviiga speeleetaaju algu maksaashana, kur nodoklji tuvojas 50%, un speeleetaajiem izdeviigaak mekleet citas valstis, kur speeleet. taa nu tas ir.

     [+] [-]

, 2019-05-10 07:35, pirms 5 gadiem
Nē, sešas komandas nebūs. Ja finālus paņem Liverpool un Chelsea, tad būs četras. Jā Tottenham un Arsenal - piecas. Pārējos variantos - atkarībā no tā, vai komanda, kas EPL paliks piektā, ņem savu kausu.

     [+] [-]

, 2019-05-10 08:30, pirms 5 gadiem
pirmens rakstīja: Sekojošs jautājums futbola zinātājiem-vai šajā gadījumā, kad zināms, ka gan čempionu līgā gan eiropas kausā uzvarētāja būs ni EPL un abas šīs komandas būs no TOP 6 EPL, vai šajā gadījumā nākamgad angļiem čempionu līgā nebūs visas TOP 6 komandas? Cik es noprotu,tad vajadzētu būt, jo angļiem ir top4 līgas finisetaji, un ceļazīmi iegūst arī abas kausu uzvarētājas! Vai es kļūdos?
Liverpo un Chelsea jau ir top 4 Tottenham jau arii tikai teoreetiski var izkrist no top 4 jo vartu attieciiba ir stipri labaaka par Arsenal. Pievienoties CL var Arsenal ja uzvarees EL finaalaa.
Un tad buus pieci Anglju klubi CL.

     [+] [-]

, 2019-05-10 08:54, pirms 5 gadiem
gravitons rakstīja: Liverpo un Chelsea jau ir top 4 Tottenham jau arii tikai teoreetiski var izkrist no top 4 jo vartu attieciiba ir stipri labaaka par Arsenal. Pievienoties CL var Arsenal ja uzvarees EL finaalaa.
Un tad buus pieci Anglju klubi CL.
A tad sanāk, ka EL kvalī tiek arī Anglijas 7. komanda?

  -1 [+] [-]

, 2019-05-10 08:58, pirms 5 gadiem
yankeezulu rakstīja: A tad sanāk, ka EL kvalī tiek arī Anglijas 7. komanda?
Jā, ja Watford nepaņems FA kausu. Teorētiski ir iespējams, ka MU vasarā atbrauc uz LV, ja šie paliks 6.vietā un Watford izcīnīs FA kausu, jo tad MU būtu jāspēlē nākošās sezonas EL kvalifikācijā sākot jau no 2.kārtas.

     [+] [-]

, 2019-05-10 09:04, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Baku Olimpiskās stadiona ietilpība ir vairāk par 65 tūkstošiem. Šajā gs. UEFA kausa/Eiropas līgas finālu rekordapmeklējums ir 62 000. Kas zin, varbūt fināls Baku uzstādīs šī gs. apmeklētības rekordu?
Interesanti, vai Mikhtarjans brauks uz Baku?

     [+] [-]

, 2019-05-10 09:09, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: Interesanti, vai Mikhtarjans brauks uz Baku?
Jā, tas ir labs jautājums.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-10 09:15, pirms 5 gadiem
EPL top 4 jau ir noskaidrojies - City, Pool, Chelsea, TOT.
TOT ir +8 vārtu starpība pret ARS, pat, ja TOT zaudē un ARS vinnē, nez vai tas mainīsies.
Vienīgais variants, lai EPL būtu 5 komandas ČL ir, ja Arsenal vinnē EL, jo tās uzvarētājam dod tiesības spēlēt ČL.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-10 09:18, pirms 5 gadiem
Deportivo rakstīja: Taisnība, bet šajās dienās viss ļoti lielā mērā atkarīgs no naudas.
Visā cilvēces vēsturē, tajā skaitā arī futbolā, visu laiku viss ir bijis ļoti lielā mērā atkarīgs no naudas.