Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

IIHF prezidents atgādina Krievijai par 2000. gada Sapņu komandas izgāšanos

Rolands Eliņš

IIHF prezidents atgādina Krievijai par 2000. gada Sapņu komandas izgāšanos
Renē Fāzels. Foto: TASS/Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels atzinīgi novērtējis Krievijas izlases sastāvu pasaules čempionātam Slovākijā, taču intervijā krievu medijiem arī atgādināja, ka ar līdzīgām cerībām tika sagaidīts 2000. gada pasaules čempionāts.

„Šogad pasaules čempionātā būs daudz skaļu vārdu, un Krievijas izlases sastāvs ir neticams,” intervijā Krievijas ziņu aģentūrai TASS sacīja Renē Fāzels. „Taču sasniegt panākumus var tikai patiešām komanda, un mēs atceramies Krievijas izlases zvaigžņotās „Sapņu komandas” neveiksmes 2000. gadā, kad pasaules čempionāts turklāt notika Sankpēterburgā.”

Pirms 19 gadiem Krievijas valstsvienībā bija savākti tādi spēlētāji kā Pāvels Burē (tosezon labākais NHL vārtu guvējs – 58 vārti 74 spēlēs), Aleksejs Jašins, Valērijs Kamenskis, Viktors Kozlovs, Andrejs Kovaļenko, Aleksejs Žamnovs, Sergejs Gončars un Andrejs Markovs. No Krievijas tika gaidīta droša zelta medaļa, bet sanāca čiks – 11. vieta, joprojām sliktākā pēc PSRS sabrukšanas.

Pirmajā turnīra spēlē Krievija ar 8:1 samala Franciju, taču tam sekoja zaudējumi ASV, Šveicei un arī Latvijai, kas uzvarēja ar 3:2, izcīnot vienu no savām vislabāk atmiņā palikušajām uzvarām. Krievija pēc tam vēl palika sausā pret baltkrieviem (0:1).

„Taču tāpat vēlos uzsvērt, ka sastāvs Krievijai šoreiz ir ļoti draudīgs,” turpināja Fāzels. „Tāpat gan spēcīga komanda ir arī ASV, kamēr Zviedrija – vispār bez komentāriem. Neaizmirsīsim par Kanādu, bet Čehijai un Slovākijai šis ir mājas turnīrs. Slovākija ir hokeja valsts, tāpēc esmu pārliecināts, ka organizatorisku problēmu nebūs nekādu. Cerams, ka iztiksim arī bez spēlētāju traumām.”

Šoreiz Krievija uz PČ pošas ar
15 NHL spēlētājiem, to vidū arī tādas zvaigznes kā Ņikita Kučerovs, Aleksandrs Ovečkins, Jevgeņijs Malkins, Jevgeņijs Kuzņecovs un Andrejs Vasiļevskis. Krievija spēlēs B grupā un būs viena no Latvijas pretiniecēm.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-05-09 20:27, pirms 5 gadiem
Nevajag tā runāt Krievu svētkos

  +1 [+] [-]

, 2019-05-09 20:28, pirms 5 gadiem
Skaidrs,ka šogad krievu izlases sastāvam ne tuvu neviens nestāv,bet turnīrus pirmām kārtām uzvar saliedēta komanda,nevis skaļi vārdi uz papīra.Tā kā ar interesi pavērosim ko sasniegs šī komanda un pie reizes,ko parādīs somi,kuri atsūtījuši uz pasaules čempionātu kaut kādu ekspermentālu izlasi,tikai nevar īsti saprast,ko viņi taisās ekspermentēt.

     [+] [-]

, 2019-05-09 20:29, pirms 5 gadiem
Pareiz, ka Kovaļčuku nenosauca par Zvaigzni, nekad nav simpatizējis!

  -1 [+] [-]

, 2019-05-09 21:27, pirms 5 gadiem
Kam vispār interesē ko tur muld vecais Fāzels, kuram pelēkā viela sen jau nav sastopama smadzenēs pilnīgs muldētājs !

  -1 [+] [-]

, 2019-05-09 21:39, pirms 5 gadiem
Fāzels: "Mans labākais draugs Kirovs Lipmans 2000. gadā sakāva ar superzvaigznēm piebāzto Krievijas izlasi."