Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Zībarts: "Meklējām komandas ar lielām centra spēlētājām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Zībarts: "Meklējām komandas ar lielām centra spēlētājām"
Mārtiņš Zībarts un Latvijas valstsvienības spēlētājas
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Komandas spēle, saliedētība, cīņas spars palīdzēja sasniegt rezultātus jaunatnes izlasēm, ar kurām strādāju no 2006. līdz 2010. gadam. Pienācis laiks, kad šai paaudzei jānosaka spēļu rezultāti. Ceru, ka izveidosim tikpat saliedētu komandu," otrdien, 9. maijā, preses konferencē "Elektrum" Olimpiskajā centrā teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Valdis Voins, LBS prezidents

"FIBA 6. maijā Honkongā novērtēja Latvijas basketbola darbu, piešķirot Bronzas goda rakstu par meiteņu izlašu sasniegtajiem rezultātiem 2014.-2017. gadā. Mums ir daudz labu treneru, visas izlases atgriezušās A divīzijā.

Paaudžu maiņa ir normāls process. Vairākums meiteņu pārstāvējušas Latviju jaunatnes izlasēs. Šogad izceļams skaitlis septiņi – valstsvienība septīto reizi pēc kārtas spēlēs finālturnīrā un Gunta Baško-Melnbārde var kļūt par pirmo spēlētāju, kura septīto reizi sacentīsies Eiropas čempionātā.

Uzdevums – izkļūt no grupas un maksimāli tālu tikt. Aicinām žurnālistus un līdzjutējus uz Prāgu atbalstīt komandu. Trenerim novēlu izpildīt savas ieceres un nokomplektēt labu komandu. Spēlētājām – aizvadīt sagatavošanos bez savainojumiem. Veiksmi komandai!

FIBA kongresā pārrunājām spēku samērus cīņā par izredzēm rīkot 2019. gada Eiropas čempionātu sievietēm. Mūsu pozīcijas ir tradicionāli labas, esam vieni no līderiem cīņā par grupas turnīra rīkošanu. Arī atsevišķas kandidātes vēlējās iegūt mūsu atbalstu.

“Latvijas Gāze”, neraugoties uz pārmaiņām, saglabājusi vietu sieviešu valstsvienības atbalstītāju sarakstā. Atbalsta apjoms nedaudz samazinājies, taču ceram, ka nākotnē izdosies atgriezties pie labākiem sadarbības risinājumiem."

Mārtiņš Zībarts, sieviešu valstsvienības galvenais treneris

"Visas Eiropā spēlējošās basketbolistes pabeidza klubu sezonu pirms treniņnometnes sākuma. Visvēlāk sezona beidzās Kristīnei Vītolai, tāpēc iedevām viņai trīs brīvas dienas. Kitija Laksa bija klāt uzreiz. Tas nozīmē, ka iestrādes, kuras eiropietes apguva kvalifikācijā, varēsim apgūt no pirmās dienas. Vēl gaidām trīs studentes – Kate Krēsliņa atbrauks šonedēļ, Paula Strautmane un Anna Dreimanei nākamnedēļ.

Paldies LBS, kas spēja nodrošināt kvalitatīvas pārbaudes spēles. Tās palīdzēs atstrādāt izlases saiknes un atjaunot spēļu praksi spēlētājām, kuras sezonā spēlēja mazāk. Dažās spēlēs dosim iespēju lielākam spēlētāju lokam, dažās spēlēs izmantosim īsāku rotāciju.

Komandas spēle, saliedētība, cīņas spars palīdzēja sasniegt rezultātus jaunatnes izlasēm, ar kurām strādāju no 2006. līdz 2010. gadam. Pienācis laiks, kad šai paaudzei jānosaka spēļu rezultāti. Ceru, ka izveidosim tikpat saliedētu komandu. Centīsimies spēlēt ātru basketbolu, agresīvi darbosimies gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Sajūta ir daudz labāka nekā pirms kvalifikācijas spēlēm, kad ierobežotie laika resursi neļāva izmantot visas ieceres. Tikai pirms pēdējās cīņas kvalifikācijā izdevās aizvadīt pārbaudes spēli pret Čehijas izlasi. Katra spēle palīdz virzīties uz priekšu, spēletājas labāk saprot treneri.

Līga Vente ir 1990. gadā dzimusi spēlētāja. Viņa nav spēlējusi jaunatnes izlasē, taču Rīgas 47. vidusskolā kopā ar Aneti Šteinbergu un Annu Gailīti trenējās komandā, kurā bija daudz garo spēlētāju. Ceru, ka viņa būs ieguvēja un radīs iespēju palīdzēt valstsvienībai arī nākotnē.

Pārbaudes spēlēm meklējām izlases, kurās ir lielas centra spēlētājas. Mūsu pretiniecei Krievijai ir ļoti stipra, ja ne stiprākā, centra līnija Eiropā. Arī Melnkalnei ir labas garās spēlētājas, savukārt Beļģijas rīcībā ir divi spēcīgi centri. Nezinām, kādā sastāvā atbrauks Baltkrievija, taču Anastasija Veremejenka un Jeļena Ļevčanka ir elites līmeņa spēlētājas. Turcijai ir stipri centri, Čehija naturalizēja Kiju Vonu. Varēsim eksperimentēt, kā spēlēt pret šāda tipa komandām.

Kurskas “Dynamo” spēlē sešas Krievijas valstsvienības kandidātes – viņas ir noskaņotas ļoti agresīvi un mērķtiecīgi. Grib sasniegt agrākos rezultātus un sapņo kļūt par Eiropas čempionēm (Krievija no 2001. līdz 2011. gadam sešas reizes pēc kārtas spēlēja Eiropas finālā – Sportacentrs.com). Naturalizētā spēlētāja Epifānija Prinsa komandas rīcībā būs no 1. jūnija.

Krievijai ir stiprāks treneris nekā 2015. gadā – Aleksandrs Vasins (Vidnojes “Sparta&K). Viņu spēle būs savādāka, spēlētājas ieguvušas lielāku pieredzi. Vasina komandas daudz un intensīvi trenējas. Kurskas spēlētājas, novembra beigās atgriežoties klubā, bija nokautas – nevienas atpūtas dienas, daudz mikrotraumu. Centīsimies pret viņām spēlēt ātri.

Pirmajās divās dienās pārliecinājos, ka Kitija Laksa kļuvusi nobriedušāka, atraisītāka un atvērtāka nekā “Kolibri”. Spēlēšana Amerikā ir laba patstāvības skola. Ja ir mērķis un nokļūsti labā komandā pie labiem treneriem, tas ir ideāls attīstības ceļš. Kitija Amerikā ir novērtēta."

Ieva Krastiņa, sieviešu valstsvienības spēlētāja

"Sagatavošanās laikā būs deviņas pārbaudes spēles – pirmā 18. maijā “Elektrum” Olimpiskajā centrā pret Ukrainu. Aicinu visus līdzjutējus apmeklēt Rozā lentītes dienas pasākumu 3. jūnijā – pie Brīvības pieminekļa notiks pasākums krūts veselībai “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu”. Ap trijiem pusčetriem no Brīvības pieminekļa sāksies gājiens līdz Rīgas arēnai, kur plkst. 17:00 notiks Rozā lentītes spēle Latvija – Baltkrievija.

TTT spēlētājas aizvadīja daudz labu spēļu Eiropas kausa izcīņā un Austrumeiropas līgā. Vēlme uzvarēt saglabājusies un slepkavas instinkts nav pazudis. Jūtos labi, pauze pēc sezonas nāca par labu. Arī sezonas laikā veltīju uzmanību muguras atveseļošanai."

Anete Šteinberga, sieviešu valstsvienības spēlētāja

"Priecājos par sagatavošanās sākumu – atkalsatikšanos ar labi pazīstamām un jaunām spēlētājām, kuras iepazītas Latvijas Jaunatnes basketbola līgā. Ceru, ka izveidosim stipru komandas spēli. Mums nav izteiktas līderes, taču varam sagaidīt rezultātu no katras spēlētājas. Prieks, ka spēlēsim Prāgā – brīnišķīga pilsēta! Novēlu faniem izbaudīt neaizmirstamas emocijas un uzvaras.

Sezona Čehijā beidzās 26. aprīlī. Bija laiks atpūsties, pavadīt laiku ar ģimeni un sagatavoties valstsvienības treniņnometnes sākumam. Sezonas laikā spēļu un treniņu slodze bija labi sadalīta, esmu ieradusies labā formā.

Liels prieks par Kitiju (Laksu), kura Amerikā ieguvusi lielu treneru uzticību. Amerikā pie tās tikt nav viegli arī, ja daudz un smagi trenējies. Pat sevis pierādīšana treniņos vēl nenozīmē, ka spēlēsi. Ceru, ka Kitija nākamajos divos gados turpinās tādā pašā garā un mums būs WNBA drafta kandidāte."

     [+] [-]

, 2017-05-09 13:27, pirms 7 gadiem
Baigi interesanti bus pavērot Kitiju Laksu! Veiksmi izlasei!!

     [+] [-]

, 2017-05-09 14:05, pirms 7 gadiem
Nu, un kas ar Zentu? ...

     [+] [-]

, 2017-05-09 14:17, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Nu, un kas ar Zentu? ...
Zenta Meļņika un Sabīne Niedola šoreiz atteica izlasei, dažādu motīvu dēļ.

     [+] [-]

, 2017-05-09 16:55, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Zenta Meļņika un Sabīne Niedola šoreiz atteica izlasei, dažādu motīvu dēļ.
Nu baigi jau gribēja, lai viņa spēlē, pagājušo čempionātu viņai lika to ,,beņķi'' uzsildīt, lai šogad varētu spēlēt, bet šī saka ka tā tas lietas neies cauri. Ja, un pat ne aprunāties ar TTT ,,aizmočija'' uz Zviedriju.Nu galīgi nav cieņas pret mums! Jā,a mums pret viņu? Jā,A ko tur ,,sabiņoties'',tur viss ir skaidrs. Kāda attieksme,tāda atbilde. Vai jūs gaidījāt ko savādāku? Visai izlasei Veiksmi!