Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ševeļovs: "Neskatoties uz zaudējumiem, arī iepriekš spēlējām diezgan labi"

Agris Suveizda

Ševeļovs: "Neskatoties uz zaudējumiem, arī iepriekš spēlējām diezgan labi"
Kirils Ševeļovs cīņā pret Kristapu Grebi
Foto: Nora Krevneva

"Metta"/LU pirmo apli noslēdza ar pārsteidzoši pārliecinošu uzvaru pār "Jelgavu" (3:0), turnīra tabulā pakāpjoties uz ceturto vietu. Rīdzinieku aizsargs Kirils Ševeļovs sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka arī iepriekšējās spēlēs komanda demonstrēja labu sniegumu.

- Vai pirms spēles varēji iedomāties, ka uzvarēsiet ar 3:0?
- Pats rezultāts laikam jau nebija tik svarīgs – svarīgākais bija uzvarēt, jo iepriekš bijām piedzīvojuši daudz zaudējumu. Tomēr spējām atgūties un uzvarēt – tas arī galvenais.

- Ņemot vērā neveiksmju sēriju, cik liela bija pārliecība, ka spēsiet uzvarēt? Psiholoģiskā ziņā tie zaudējumi gan jau bija jūtami.
- Domāju, ka psiholoģiskā ziņā nemaz nebijām tik sliktā stāvoklī – neskatoties uz rezultātiem, mēs tomēr spēlējām diezgan labi. Vismaz es tā uzskatu. Nekādas panikas nebija, darījām to, ko teica treneri, darījām to, kas mums bija jādara.

- Tik liela starpība – trīs vārti - atbilda spēles gaitai?
- Mēs savus momentus iesitām, bet viņi ne. Tā gadās, ka beigās ir tik liels rezultāts.

- Šī bija jūsu labākā spēle šosezon?
- Nedomāju, ka mums kāda no spēlēm ir bijusi labākā un ka mums kāda no spēlēm bijusi sliktākā. Domāju, ka visas spēles aizvadījām diezgan stabili, bez lieliem kritumiem. Rezultāti gan bijuši dažādi, tas tiesa – šajā ziņā sanāca diezgan laba spēle.

- Ir sajūta, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu komanda ir noticis progress?
- Redzams, ka jau pirmajā aplī esam izcīnījuši trīs uzvaras. Progresam ir jābūt, jo mēs strādājam un trenējamies – galu galā rezultātam agri vai vēlu ir jābūt. Cerēsim, ka viss tāpat turpināsies.

- Esat pakāpušies uz ceturto vietu, kurā arī pabeigsiet pirmo apli. Pirms sezonas domājot par pirmo apli, kura būtu bijusi tā vieta, kurā atrodoties varētu teikt – esat labi nospēlējuši?
- Mērķis mums ir piektā vieta, kā jau Andris [Riherts] teica preses konferencē pirms čempionāta sākuma. Uz to arī ejam.

- Redzot, kā sezonas sākumā izskatās konkurenti, cik reāli būs atrasties pieciniekā arī novembrī?
- Domāju, ka, ja turpināsim tāpat kā pirmajā aplī, tad viss būs mūsu pašu rokās un viss būs kārtībā.

- Kuras tu varētu izcelt kā komandas stiprās puses?
- Andris taču jau teica – komandas gars (gardi smiekli). Domāju, ka labi spēlējam aizsardzībā. Jā, ielaižam tad divus, tad vienus vārtus, bet mūsu galvenais trumpis ir pretuzbrukumi.

- Kā saproties ar savu jauno partneri aizsardzībā Ašrifī?
- Viņš ir cilvēks, kurš pilnībāi dzīvo un atrodas futbolā. Viņš visu ļoti labi saprot, ir pilnībā apmācīts, tāpēc nekādu grūtību nav.

- Savos 25 gados esi gandrīz vai komandas veterāns. Kāda ir sajūta tik jaunā kolektīvā?
- Jā, tā ir (smejas). Neko – varu pārējiem iedot kādu padomu, esmu kā otrais treneris. Pierodu pie jaunās lomas (smejas).