Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kiriļins: "Mūsu atrašanās starp līderiem nav pārsteigums"

Agris Suveizda

Kiriļins: "Mūsu atrašanās starp līderiem nav pārsteigums"
Andrejs Kiriļins pret Iļju Šadčinu
Foto: spartaksjurmala.com

Jūrmalas "Spartaks" izbraukumā neuzvarēja "Riga" (0:0) un pirmā apļa izskaņā zaudēja līderpozīciju, tomēr sezonas sākumu var vērtēt ļoti pozitīvi. Jūrmalnieku pussargs Andrejs Kiriļins sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka "Spartaka" teicamais sākums nekādā ziņā nav pārsteigums.

- Kura komanda, tavuprāt, bija tuvāk uzvarai?
- Bija diezgan līdzīga spēle. Bija karsts, mums arī bija bišķiņ cita taktika – pirmoreiz to pamēģinājām. Galvenais bija neielaist un pašiem mēģināt iesist. Galvenais bija nezaudēt. Protams, vienmēr gribas uzvarēt, bet visu laiku tas nav iespējams – arī punkts ir labs.

- Jau ilgāku laiku uz spēlēm dodaties kā Virslīgas līderi. Tas rada kaut kādu spiedienu?
- Protams, tas ietekmē, taču domāju, ka psiholoģiskajā ziņā tas tieši palīdz. Ļoti patīkami atrasties pirmajā pozīcijā un gribas šo vietu saglabāt.

- Pastāsti, kāpēc pamainījāt shēmu – šķiet, arī Ziemas kausā tādu nebijāt izmantojuši!
- Pirmkārt, mums bija savainoti divi aizsargi – [Sergejs] Kožans un Nikolajs [Kaševskis]. Nebija arī [Daniila] Ulimbaševa, esam aizvadījuši daudz spēļu, tāpēc varbūt bija mērķis, lai aizsardzībai būtu mazāk jāskrien. Pēc iepriekšējās spēles treneris pateica, ka izmantosim jaunu taktiku – cik bija treniņu, tik daudz arī sanāca iespēlēt jauno shēmu.

- Ziemā no "Jelgavas" pārgāji uz "Spartaku". Kāpēc?
- Pirmkārt, gribēju vairāk spēlēt. It kā "Jelgavā" apsolīja, ka spēlēšu, bet gribēju kaut ko pamainīt un nolēmu pāriet uz "Spartaku". Gribēju spēlēt. Alga? Aptuveni tāda pati (smaida).

- Tevi uzaicināja Sergejs Golubevs, ar kuru kopā strādājat U21 izlasē?
- Arī ar Sergeju, protams, bija saruna, bet jau zināju, ka uz "Spartaku" atnāks [Oļegs] Kubarevs, un zināju, ka viņš ir labs treneris. Gribēju pamēģināt pastrādāt ar viņu.

- Esi sācis gandrīz visas Virslīgas spēles. Ejot uz "Spartaku", bija mājiens, ka ar tevi rēķinās kā sākumsastāva futbolistu un ka daudz spēlēsi?
- Zināju, ka atnāks jauni spēlētāji un manā pozīcijā būs liela konkurence – centrā konkurence vienmēr ir liela. Atgriezās Daniils, palika [Romāns] Bespalovs, atnāca Sergejs Kozeka – laba konkurence, kas visiem nāk tikai par labu. Vieta pamatsastāvā man nebija garantēta – tā bija jāizcīna.

- Pagājušajā sezonā pabiji Slovākijā, kur gan praktiski nespēlēji. Kāpēc tā?
- Bija tāda situācija, ka tabulā atradāmies priekšpēdējā vietā un galvenais bija palikt augstākajā līgā. Ja tā skatās, mums komandā bija diezgan daudz leģionāru, bet no viņiem spēlēja tikai viens. Nezinu, kāpēc – varbūt treneris neuzticējās, varbūt cits iemesls. Sezonas pēdējās divās spēlēs it kā nospēlēju labi. Protams, gribējās spēlēt vairāk – uz turieni, protams, braucu spēlēt. Iedeva līgumu uz gadu, bet pats izvēlējos atgriezties [Kiriļins vasarā atgriezās "Jelgavā"], jo man tobrīd bija 19 gadu un galvenais bija spēlēt.

- Tagad zinot, kā viss izvērtās, braukšanu uz Slovākiju var saukt par kļūdu?
- Nē, es tā neuzskatu. Cita valsts, labs čempionāts, treniņprocess bija ideāls. Domāju, ka tā noteikti nebija kļūda. Slikti varbūt bija tas, ka es maz spēlēju, bet nekas.

- Ja ieminējies par treniņprocesu – par Kubarevu dzirdēts ļoti daudz pozitīvu atsauksmju.
- Jā, viss ir ļoti labā līmenī. Manuprāt, viņš ir ļoti labs treneris. Visa komanda viņā klausās, un var redzēt, ka viņš ir strādājis labā līmenī un var izveidot labu komandu. Gan taktiski, gan treniņprocesa ziņā viņš ir ļoti labs.

- Tev pašam ir pārsteigums, ka sezonu sākāt tik labi?
- Nē, nedomāju, ka tas būtu pārsteigums, jo sastāvs mums principā ir ļoti labs. Varbūt vēl vajadzētu kādu aizsargu – ja katru līniju papildinātu ar vēl pa vienam spēlētājam, tad būtu pavisam ideāli. Taču citādi mums ir ļoti labs sastāvs, tāpēc nedomāju, ka tas būtu liels pārsteigums.

- Kuras ir jūsu stiprās puses?
- Ātri pretuzbrukumi. Galvenais, lai visa komanda spēlētu kā viens vesels, tad būs arī rezultāts. Ja labi skriesim pretuzbrukumos, tad viss sanāks.

- Vadība vairākkārt teikusi, ka jūsu mērķis ir trijnieks. Vai sezonas sākums jau neliek tēmēt augstāk? Cik ir reāli pacīnīties par titulu?
- Mūsu pirmais mērķis, protams, ir izcīnīt Latvijas kausu. To laikam zina visi. Tituls? Tagad visas komandas spēlē labi, ir liela konkurence, visas komandas ir ļoti līdzīga līmeņa. Būs grūti, bet iesim katrā spēlē pēc uzvaras – kamēr vien būsim starp līderiem, cīnīsimies.