Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Rubin" iegūst Krievijas kausu un tiek Eirokausos

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Rubin" iegūst Krievijas kausu un tiek Eirokausos
Kazaņas "Rubin" spēlētāji
Foto: ITAR-TASS

Šodien tika aizvadīta Krievijas kausa izcīņas finālspēle, kurā Kazaņas "Rubin" ar 1:0 pieveica Maskavas "Dinamo", tādā veidā nodrošinot sev vietu Eirokausos. Uzvaras vārtus guva Romāns Jerjomenko.

Izskaņai tuvojas Krievijas futbola sezona, kurā nav trūcis aizraujošu notikumu. Šodien tika izspēlēts kausa fināls, kura likme bija augsta. Maskavas "Dinamo" un Kazaņas "Rubin" mačā izšķīrās arī Maskavas "Lokomotiv" liktenis. Ja uzvarētu dinamieši, Eirokausos tiktu "Loko", taču Romāns Pavļučenko un kompānija palika ar garu degunu.

"Dinamo" pamatsastāvā negaidīti atgriezās Andrejs Voroņins un Igors Semšovs, kuriem pēdējā Premjerlīgas spēlē atradās vien vieta komandas dublieru sastāvā. Jekaterinburgā ritēja līdzīga spēkošanās ar nelielu "Dinamo" pārsvaru. Neskatoties uz to, pirmais moments radās "Rubin", kad bīstami sita Nelsons Valdess, bet pēc tā pa pārliktni trāpīja Romāns Jerjomenko. Tieši Valdess un Jerjomenko visbiežāk apdraudēja Antona Šuņina sargāto cietoksni, tomēr vārtu vīrs līdz pat 78. minūtei darbojās lieliski. Te gan jāpiemin, ka otrā puslaika vidū Bibrass Natho norībināja viņa sargātā cietokšņa pārliktni.

Kausa uzvarētāja likteni izšķīra Jerjomenko lieliski izpildītais tālsitiens no 22 metriem - 1:0. Dinamieši ne ar ko bīstamu tā arī nespēja atbildēt, neskatoties uz veiktajām maiņām.

"Rubin" otro reizi komandas pastāvēšanas vēsturē tika kausa finālā, pirmo reizi tajā arī uzvarot! Komanda garantējusi sev vietu Eiropas līgā.

     [+] [-]

, 2012-05-09 16:32, pirms 12 gadiem
Jabalso lai Dinamo tiek Liga Champion!!!!!!