Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šabala nosaukts par Polijas pirmās līgas aizvadītās kārtas varoni

Rolands Eliņš

Šabala nosaukts par Polijas pirmās līgas aizvadītās kārtas varoni
Valērijs Šabala. Foto: 400mm.pl

Polijas futbola pirmā līga tradicionāli pēc katras izspēlētās spēļu kārtas īpaši izceļ vienu spēlētāju, un par 27. kārtas varoni nosaukts Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala.

Valērijs Šabala svētdien iesita divus vārtus „Podbeskidzie” uzvarā pār „Tychy 71”, palīdzot savai komandai uzvarēt ar 2:0. Tas palīdzēja Šabalas komandai pakāpties uz piekto vietu turnīrā, un septiņas kārtas pirms turnīra beigām tā saglabā izredzes uz tikšanu Ekstraklasē – no otrās vietas to šķir deviņi punkti, kas, protams, ir grūti atspēlējams deficīts, taču ne nereāls.

Šabala līdz ar to pacēla savu vārtu latiņu šajā sezonā līdz 11 precīziem sitieniem, kas viņam ļauj atrasties Polijas pirmās līgas snaiperu saraksta galvgalī. Par savu sniegumu mačā pret „Tychy 71” viņš arī izpelnījās līgas atzinību, kas viņam piešķīra šīs kārtas varoņa jeb labākā spēlētāja balvu.

„Pirms katras sezonas nospraužu sev mērķi, cik daudz vārtus vēlos iesist,” Šabala citēts Polijas pirmās līgas mājaslapā. „Protams, katrs uzbrucējs vēlas iesist pēc iespējas vairāk. Domāju, ka man sanāks šosezon gūt vēl dažus vārtus. Ja iesitīšu vēl 5-6, tad tas būs rezultāts, kas mani apmierinās.”

Iepriekš gan Šabalam bija ilgāka sausā sērija Polijas līgā, kad viņš neguva vārtus astoņos mačos pēc kārtas. „Labi, ka izdevās tam pielikt punktu. Nezinu, kāpēc tāda sērija sanāca, taču labi, ka tā ir aiz muguras. Tagad gaidu nākamo maču un nākamos vārtus.”

Polijas pirmās līgas sīkstajā konkurencē aizvadītas jau 27 kārtas, taču interesantā kārtā pirms Šabalas neviens nebija un joprojām nav sasniedzis desmit gūto vārtu robežu, un arī vismaz astoņi vārti ir tikai trim spēlētājiem. „Vēlos, lai izdodas pārspēt konkurentus un iegūt labākā snaipera godu,” teica Šabala. „Esmu uzbrucējs, un iesistie vārti mums ir svarīga statistika. Ceru, ka mani gūtie vārti nesīs komandai panākumus.”

Izmantotie resursi:
Strona oficjalna - Fortuna 1 Liga

  +2 [+] [-]

, 2019-04-09 17:56, pirms 5 gadiem
Tikai Līgumu nepagarinās ar viņu.