Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Arī Zviedrijas valdība paudusi atbalstu 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanai

Ints Megnis
Ints Megnis

Arī Zviedrijas valdība paudusi atbalstu 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanai
Zviedrijas sporta ministre Amanda Linda. Foto: imago images / Bildbyran/Scanpix

Vien divus mēnešus pirms balsojuma Zviedrijas valdība paudusi oficiālu atbalstu 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošana. Tas noticis tajā pat dienā, kad atbalstu kandidatūrai pauda arī Latvijas valdība, jo bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensības plānots rīkot Siguldas trasē.

"Esmu gandarīta, ka bijām spējīgi sniegt šo atbalstu," otrdien izteicās Zviedrijas sporta ministre Amanda Linda. "Valdība aiz šā lēmuma ir vienota."

Iepriekš citi valdības pārstāvji nesteidza piekrist Lindas paustajam atbalstam spēļu rīkošanai, jo viņi uzskata, ka divas nedēļas ilgajā pasākumā tiks iztērēts pārāk daudz nodokļu maksātāju naudas. Zviedrijas valdība tika izveidota janvārī pēc vairākus mēnešus ilgas neskaidrības, kas radās pēc vēlēšanām. Tāpat ilgstoši atturīga atbalsta sniegšanā bijusi arī Stokholmas dome.

"Mēs redzam milzīgu atbalstu no iedzīvotājiem, biznesmeņiem un dažādām ieinteresētajām personām visā valstī," paudis kandidatūras vadītājs Rihards Brisiuss. "Fantastiski, ka arī valdība tagad sniegusi pilnu atbalstu."

Zīmīgi, ka tieši šodien attiecībās garantijas sniedza arī Latvijas valdība, kas šo jautājumu skatīja aiz slēgtām durvīm. Par Latvijas budžeta līdzekļiem paredzēta Siguldas trases rekonstrukcija, jo pašlaik tā neatbilst starptautiskajām prasībām. Olimpisko ciematu 600 dalībniekiem nodrošinās Siguldas pašvaldība, kas cer arī uz Zviedrijas puses finansiālu atbalstu.

Vienīgā Zviedrijas konkurente ir Milānas un Kortīnas d'Ampeco apvienotā kandidatūra, kas pirms pāris dienām no Itālijas valdības saņēma garantijas, lai finansētu spēļu drošību un koordinētu vīzu izsniegšanu sportistiem, amatpersonām un līdzjutējiem.

Balsošana gaidāma 24. jūnijā. Abām kandidātēm tika dots papildus laiks, lai pārliecinātu savu valstu amatpersonas. Zviedrijas Olimpiskā komiteja iepriekš rēķinājusi, ka spēles izmaksās aptuveni 13,1 miljardu kronu (1,2 miljardi eiro), uzsverot, ka netiks izmantota nodokļu maksātāju nauda.

2026. gada ziemas olimpiskās spēles ir otrās pēc kārtas, kuru rīkošanā ir vien divas kandidātes. Kaut Starptautiskā Olimpiskā komiteja darījusi visu, lai rīkošanas noteikumus padarījusi pievilcīgākus, Austrija, Kanāda un Šveice atteicās no rīkošanas pēc tam, kad saskārās ar publiska atbalsta trūkumu.

Izmantotie resursi:
https://eu.usatoday.com/story/sport...

     [+] [-]

, 2019-04-09 21:25, pirms 5 gadiem
Lai Zviedrijai un Latvijai izdodas uzvarēt un sarīkot skaistas 2026. gada olimpiskās spēles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-09 21:45, pirms 5 gadiem
Nu tik būs

  +1 [+] [-]

, 2019-04-09 21:57, pirms 5 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2019-04-09 22:28, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: https://xtv.lv/rigatv24/video/5Vnpl8gxpz2-09_04_2019_uz_linijas
Esam uz līnijas un intervējam kopā!

     [+] [-]

, 2019-04-10 08:54, pirms 5 gadiem
Kas par fričeni sporta ministrei!