Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas futbols Valmierā, ne Staicelē un, visticamāk, Ventspils zaļajā laukumā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Virslīgas futbols Valmierā, ne Staicelē un, visticamāk, Ventspils zaļajā laukumā
Adlans Šišhanovs
Foto: FK "Ventspils"

"SynotTip" futbola Virslīgā aizvadītas pirmās divas kārtas, bet attiecībā uz trešo kārtu, kas notiks šīs nedēļas beigās, pienākušas uzreiz divas labas ziņas - "Valmiera Glass ViA" savu mājas spēli tomēr varēs aizvadīt Valmierā, savukārt "Ventspils" Kurzemes derbiju, iespējams, jau būs gatava uzņemt Ventspils stadionā dabīgā seguma laukumā.

Jau ierasts, ka Virslīgas komandas dabīgā seguma laukumos sāk spēlēt vien maijā, taču "Ventspils", pateicoties jaunā īpašnieka Adlana Šišhanova ieguldījumiem, jau 15. aprīlī cer "Liepāja"/"Mogo" komandu uzņemt lielajā stadionā ar dabīgo segumu. Pagaidām LFF "online" sistēmā kā spēles norises vieta joprojām norādīts Ventspils 2. pamatskolas laukums (ar mākslīgo segumu), taču, kā noskaidroja Sportacentrs.com, ir visai augsta varbūtība, ka maču būs iespējams aizvadīt Ventspils lielajā stadionā. Arī liepājnieku treneris Tamazs Pertija pēc iepriekšējā mača apgalvojuma formā runāja par spēli dabīgā seguma laukumā, tiesa, galīgais lēmums par to tiks pieņemts tuvākās dienas vai divu laikā.

Arī Ventspils.lv raksta, ka jau šonedēļ varētu tikt spēlēts dabīgajā laukumā un par tik ātru stadiona gatavību raksta sekojoši: "Gatavojoties sezonai, Olimpiskā centra “Ventspils” centrālais futbola laukums ar dabīgo zālāju piedzīvo līdz šim nebijušus procesus. Ventspils centrālais futbola laukums ar dabīgā zālāja segumu atzīts par vienu no labākajiem Latvijā un var lepoties ar to, ka ik gadu kā viens no pirmajiem ir sagatavots sezonai. Pateicoties futbola kluba “Ventspils” un tā jaunās vadības pretimnākšanai, arī šogad, pēc īpaši garās ziemas, ambīcijas ir lielas.

Lai izmantotu visas Olimpiskā centra “Ventspils” futbola stadiona infrastruktūras priekšrocības, tostarp vienīgo Latvijā apsildāmo futbola laukumu, jaunā futbola kluba vadība, nodrošinot finansējumu, ir atbalstījusi inovatīvas aktivitātes. Pirms divām nedēļām tika pieslēgta centrālā futbola laukuma apsildīšanas sistēma, kas ir atkausējusi zemes kārtu 15 cm dziļumā un veicinājusi zālāja veģetācijas ātrāku norisi.

Pēc laukuma uzsildīšanas ir veikta zālāja ecēšana, minerālmēslošana un laistīšana. Kā nākamais solis laukuma sagatavošanā ir veikta laukuma noklāšana ar ģeotekstilu, kas ir apmēram 7000 kvadrātmetru platībā. Ģeotekstils radīs siltumnīcas efektu un veicinās zāles augšanas procesu. Zālāja augšanas process ik dienas tiks novērots un tiklīdz zālājs būs paaudzies, tas tiks pirmo reizi nopļauts un pēc tam atkārtoti pārklāts. Šāds dabīgā sporta zālāja sagatavošanas process Ventspilī notiek pirmo reizi un tā mērķis ir pēc iespējas ātrāk sagatavot laukumu spēļu norisei. Līdz ar to pirmā spēle Latvijā uz dabīgā seguma arī šogad plānota Ventspilī, aprīļa vidū.

Visas izmaksas, kas saistītas ar futbola laukuma inovatīvajiem sagatavošanas procesiem, sedz futbola klubs “Ventspils”. Laukuma sagatavošanas aktivitātes nepārtraukti tiek fiksētas video ierakstā un, pēc darbu pabeigšanas, būs iespēja noskatīties dinamisku īsfilmu par notikušajiem procesiem Olimpiskā centra “Ventspils” centrālajā stadionā.

Pozitīvas ziņas pienākušas arī no Valmieras. Kā ziņo LETA (un to apstiprina arī LFF "online" sistēmā pieejamā informācija), Virslīgā iekļuvusī "Valmiera Glass ViA" pirmās divas mājas spēles aizvadīs nevis Staicelē, kā tika plānots iepriekš, bet gan īstajās mājās Valmierā - Vidzemes olimpiskajā centrā (VOC) mākslīgā seguma laukumā. To apstiprinājis kluba viceprezidents Uldis Pūcītis. Minētās izmaiņas saistītas ar faktu, ka VOC seguma nomaiņa sāksies vēlāk. Attiecīgi pret "Spartaku" šo sestdien un RFS 22. aprīlī valmierieši spēlēs VOC, bet Staicelē notiks mači pret "Ventspili" (16. maijā) un "Liepāja"/"Mogo" (20. maijā). Savukārt, sākot ar 22. jūnija cīņu pret "Mettu"/LU, "Valmiera Glass ViA" cer atgriezties VOC. Tikmēr Jāņa Daliņa stadionā sākusies rekonstrukcija un šogad tur spēles nav paredzētas.

"SynotTip" Virslīga, 3. kārta

DatumsLaiksSpēleVieta
13.04.19:00Metta/LU – RigaHanzas vidusskolas laukums
14.04.13:00Valmiera Glass/ViA - SpartaksVidzemes olimpiskais centrs
14.04.14:30RFS - JelgavaRTU stadions
15.04.15:00Ventspils - Liepāja/MogoO/C "Ventspils" stadions ??

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liepāja/Mogo22005:06
2.Ventspils22005:16
3.RFS22005:26
4.Spartaks Jūrmala21013:13
5.Jelgava21011:23
6.Riga20021:30
7.Metta/LU20021:60
8.Valmiera Glass/ViA20021:70

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsSk
1.A.KarašausksLiepāja/Mogo3
A.AkinjemiVentspils3
3.E.GauračsSpartaks2
R.SavaļnieksRFS2

Izmantotie resursi:
ventspils.lv
LETA

  +4 [+] [-]

, 2018-04-10 00:06, pirms 6 gadiem
Bl*, prieks lasīt ko tādu par Ventspils seguma inovācijām.
Retums LV futbolā

  +3 [+] [-]

, 2018-04-10 01:54, pirms 6 gadiem
Tā klusiņām, čukstus. Ventspilī, zinātnieki strādājot pie vēl nebijušas inovācijas. Runā, ka esot sistēma, kas ļaus Hūtes zemē futbolu spēlēt arī tumšajā diennakts laikā. Kaut kas saistīts ar gaismas avotu, kur gaismu rada sakarsēts metāla kvēldiegs. To it kā dēvēšot par spuldzi, prožektoru. Dzīvosim, redzēsim.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-10 06:42, pirms 6 gadiem
verty, 00:06, pirms 7 stundām, ignorēt, atbildēt
Bl*, prieks lasīt ko tādu par Ventspils seguma inovācijām.
Retums LV futbolā

Tas retums jau bija gadus 18 atpakaļ,tikai izmanto to pirmo reizi,tā kā pienākās.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-10 08:57, pirms 6 gadiem
Tā jau ir profesionāla attieksme,kas vērojama Ventspilī.Viss liecina par ļoti nopietnu pieeju šai lietai,arī rezultāti noteikti neizpaliks.Arī veiksme jānovēl cīņā par augstākajām vietām.

     [+] [-]

, 2018-04-10 09:14, pirms 6 gadiem
Tad sanāk, ka Valmiera visas īstās mājas spēles uz sintētikas mauks?

     [+] [-]

, 2018-04-10 09:15, pirms 6 gadiem
Tas Ventspilī ir iespējams pateicoties Šišhanova biezajam naudas makam.Viņa tēvocis ir pazīstams Krievijas miljardieris,kurš stāv blakus Gazprom trubām. (pēc Krievijas mediju ziņām)

  +1 [+] [-]

, 2018-04-10 09:47, pirms 6 gadiem
Aprīlī Staicelē būtu bijis jāspēlē uz tepiķa, skat. fotogrāfijas https://www.facebook.com/einars.ber...

Savukārt maijā spēles varēs notikt Staiceles centrālajā laukumā ( https://www.facebook.com/einars.ber... ).

     [+] [-]

, 2018-04-10 10:13, pirms 6 gadiem
Mazliet ne pa tēmu.Nesen izlasīju informāciju par Gibraltaras futbola čempionātu.Virslīgā piedalās 10(!) komandas.

     [+] [-]

, 2018-04-10 10:16, pirms 6 gadiem
kanvit rakstīja: Mazliet ne pa tēmu.Nesen izlasīju informāciju par Gibraltaras futbola čempionātu.Virslīgā piedalās 10(!) komandas.
tātad, zaudējums viņiem ir likumsakarīgs

     [+] [-]

, 2018-04-10 10:26, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Tad sanāk, ka Valmiera visas īstās mājas spēles uz sintētikas mauks?
Tikai 2 spēles, pēc tam Staicēlē, cerams, ka uz dabīgā, kamēr VOCā nomainīs segumu. No vasaras vidus tad atkal uz sintētikas.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-10 10:48, pirms 6 gadiem
Nu kura komanda šogad neizvilks līdz sezonas beigām!?

     [+] [-]

, 2018-04-10 13:20, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Tad sanāk, ka Valmiera visas īstās mājas spēles uz sintētikas mauks?
Valmierā jā, bet Staicelē spēlēs uz dabīgā.

     [+] [-]

, 2018-04-10 13:27, pirms 6 gadiem
kanvit rakstīja: Mazliet ne pa tēmu.Nesen izlasīju informāciju par Gibraltaras futbola čempionātu.Virslīgā piedalās 10(!) komandas.
Vēl nesen tur spēlēja Latvijas futbolā reputāciju aptraipījušais Ivans Gluško.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-10 13:28, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: verty, 00:06, pirms 7 stundām, ignorēt, atbildēt
Bl*, prieks lasīt ko tādu par Ventspils seguma inovācijām.
Retums LV futbolā

Tas retums jau bija gadus 18 atpakaļ,tikai izmanto to pirmo reizi,tā kā pienākās.
Vis jautājums jau tikai naudā, ja kāds ir gatavs tērēt, tad to var darīt! 18 gadus pēc pirmajiem mēģinājumiem neviens nebija gatavs naudu izkūpināt gaisā. Prieks, ka kāds tagad ir gatavs. Bet diez kas būtu ja ziema būtu skarbāka? Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2018-04-10 17:30, pirms 6 gadiem
>Janis Berzins
Nenoliedzami,ka viss slēpjās naudā.Tomēr tas viss tiek darīts skatītāju labā.Cits jautājums,kā inertais skatītājs Latvijā to novērtēs?Varbūt tieši tāpēc mums nav skatītāju daudzos sporta veidos,jo neviens klubu īpašnieks negrib naudu"izkūpināt" gaisā?Visu cieņu ,šobrīd,Šišhanova kungam,kurš cenšās šo pīļa dīķi atmodināt.Pirms sezonas bija daudz kritikas par FK Ventspils kluba pārdošanu ārzemju investoram,arī es izteicu savu neapmierinātību,bet šobrīd jāatdzīst,ka pagaidām viss iet tikai uz labo pusi.Pirmssezonas treniņu nometne Spānijā,komandas pārbūve un vēlme spēlēt ātru un uzbrūkošu futbolu,tagad centrālā laukuma priekšlaicīga "atmodināšana" skatītāju ērtības labā.Viss šobrīd ir pat pārāk skaisti,lai tam sāktu noticētCerams,ka arī turpinājums būs tādā pašā garā.