Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

PSG un "Borussia" spēle, kā arī olimpiskā uguns iedegšana notiks bez skatītājiem

Ints Megnis
Ints Megnis

PSG un "Borussia" spēle, kā arī olimpiskā uguns iedegšana notiks bez skatītājiem
Olimpiskās uguns iedegšana pirms jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm. Foto: imago images / ANE Edition / Scanpix

Parīzes policija pirmdien apstiprināja, ka gaidāmā UEFA Čempionu līgas spēle starp "Paris Saint-Germain" un Borussia Dortmund" komandām koronavīrusa "Covid-19" izplatīšanās dēļ tiks spēlēta aiz slēgtām durvīm. Savukārt 12. martā Grieķijā bez skatītājiem risināsies Tokijas olimpisko spēļu uguns iedegšana.

Parīzē gaidāmā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēle risināsies trešdien. Pēc pirmās spēles Dortmunde ir vadībā ar 2:1. PSG paziņojumā uzsver, ka klubs ir "pilnībā mobilizēts organizēt maču labākajos iespējamajos apstākļos".

Francijā izsludināts aizliegums vienkopus pulcēties vairāk nekā 1000 cilvēkiem. Valsts sporta ministre Roksana Merečineanu pirmdien pavēstīja, ka līdz 15. aprīlim "Ligue 1" čempionāta mači notiks vai nu aiz slēgtām durvīm, vai ne vairāk kā 1000 skatītājiem. Valstī svētdien oficiāli bija izziņoti 1126 saslimšanas gadījumi ar jauno vīrusu, kas bija par 19% vairāk nekā dienu iepriekš, kā arī otrs lielākais skaits Eiropā aiz Itālijas. Līdz šim zināms, ka Francijā no vīrusa miruši 19 cilvēki. Protestu akcijas, eksāmeni un sabiedriskais transports var būt kā izņēmumi publiskām pulcēšanās reizēm.

Tāpat šonedēļ bez skatītājiem tiks spēlēts arī Čempionu līgas mačs Spānijā starp "Valencia" un "Atalanta" komandām. Savukārt Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns rekomendējis, ka organizatoriem būtu jāapsver doma atcelt pasākumus, kas pulcē vairāk nekā 1000 cilvēkus, tomēr otrdien Leipcigā plānotā spēle starp "Leipzig" un "Tottenham" vismaz šobrīd tiek plānota ar skatītāju dalību. Tāpat šonedēļ notiks duelis, kurā "Liverpool" uzņems "Atletico Madrid" un arī tajā pagaidām ir domāts atļaut skatītāju ierašanos.

Tukši stadioni UEFA sacensībās nav nekas jauns, tomēr parasti tas komandām ir kā sods par līdzjutēju uzmanību. Tikmēr Parīzes "Parc des Princes" stadionā spēle bez līdzjutējiem notiks pirmoreiz desmit gadu laikā.

Itālijā valsts futbola federācija tiksies otrdien, lai runātu vai apturēt futbola čempionātu. Svētdien, neskatoties uz ieteikumiem, tika aizvadītas visas plānotās A sērijas spēles, bet tukšu tribīņu priekšā. Svētdien tika ziņots, ka Itālijā ar vīrusu inficējušies ir jau vairāk nekā 7300 cilvēku, bet mirušo skaits bija pieaudzis līdz 366.

Vēl futbola pasaulē līdz vispirms septembrim atceltas 2022. gada FIFA Pasaules kausa spēles Āzijas zonā. Tomēr nav izslēgts, ka, ja abas puses vienojas, kādi mači arī varētu tikt aizvadīti.

Grieķijas Olimpiskā komiteja pavēstījusi, ka slēgs līdzjutēju pieeju Tokijas olimpiskās uguns iedegšanas pasākumā. Ceremonijai tiks pielaisti tikai 100 akreditētie viesi no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un spēļu orgkomitejas. Ģenerālmēģinājums 11. martā tiks aizvadīts bez skatītājiem un žurnālistiem, bet pati ceremonija Olimpijā notiks dienu vēlāk. Turpinājumā astoņas dienas pa Grieķiju risināsies lāpas stafete, bet 19. martā stadionā Atēnās notiks olimpiskās uguns nodošana Tokijas spēļu organizatoriem.

Svētdien tika ziņots, ka Grieķijā ir 73 "Convid-19" saslimšanas gadījumu. Tokijas olimpiskajām spēlēm jānotiek no 24. jūlija līdz 9. augustam.

Tikmēr žurnālists Emīlijo Karčija ziņo, ka skandāls varētu izcelties FIBA Čempionu līgā basketbolā, kur otrdien Burgosas pilsētā Spānijā plānots otrs astotdaļfināla sērijas mačs starp vietējo "San Pablo Burgos" un "Dinamo Sassari" no Itālijas. Itālijas komanda pieprasījusi, ka "Covid-19" dēļ spēle jāaizvada aiz slēgtām durvīm. Ja Čempionu līgas vadība tam nepiekritīs, "Dinamo Sassari" pametīs Burgosu bez spēles aizvadīšanas.

Grieķijā plānota Čempionu līgas spēle starp "Peristeri" un "Hapoel Bank Yahav Jerusalem", bet Izraēlas komanda izlēmusi Atēnās ieturēt paši savu izolāciju - viņi viesnīcā ēdīs atsevišķā telpā, uzturēsies viesnīcas istabās un ārpus izbrauks vienīgi uz treniņiem un spēli. Šajā sērijā gan pirmā spēle notika aiz slēgtām durvīm, gan tā risināsies arī otrā. Grieķijas Veselības ministrija pavēstījusi, ka nākamās divas nedēļas visi sporta pasākumi tiks aizvadīti bez līdzjutējiem.

Savukārt regbijā atcelta Sešu nāciju spēle starp Franciju un Īriju, kas plānota sestdien. Pirms tam jau iepriekš nevarēja notikt Īrijas-Itālijas un Itālijas-Anglijas spēles.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-09 15:06, pirms 4 gadiem
Sviests !

  +2 [+] [-]

, 2020-03-09 16:29, pirms 4 gadiem
Un būs vēl trakāk. Pavisam droši var prognozēt, ka PČ hoķī tiks atcelts.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-09 17:38, pirms 4 gadiem
Pasaule iet vienkārši svietā, nekas cits nav sakāms. Ja neviens nebūtu šim vīrusam piekabīnājis vārdu Korona priekšā, visi uzskatītu to par parastu vīrusu un dzīve turpinātos kā līdz šim.

     [+] [-]

, 2020-03-09 20:13, pirms 4 gadiem
Atcels Olimpiskās spēles Japānā, kādi tur miljardi ieguldīti. Cik daudz sportistiem izjaukta sagatavošanās un iespēja nopelnīt un turpināt karjeru

     [+] [-]

, 2020-03-09 21:14, pirms 4 gadiem
Nu mēris jau gluži nav, bet pandēmijas gadījumā vienalga ārkārtīgi bīstams. Drošība un veselība tomēr pirmajā vietā.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-09 21:27, pirms 4 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Pasaule iet vienkārši svietā, nekas cits nav sakāms. Ja neviens nebūtu šim vīrusam piekabīnājis vārdu Korona priekšā, visi uzskatītu to par parastu vīrusu un dzīve turpinātos kā līdz šim.
Hz,hz. Ja Iitālijā pa pēdējo diennakti atstiepās vairāk par 130 cilvēkiem, tomēr izskatās diezgan nopietni.
Man vairs nav smieklīgi. Un to ku ņu, kura no Itālijas atveda vīrusu, vajag piekaut.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-09 22:20, pirms 4 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Hz,hz. Ja Iitālijā pa pēdējo diennakti atstiepās vairāk par 130 cilvēkiem, tomēr izskatās diezgan nopietni.
Man vairs nav smieklīgi. Un to ku ņu, kura no Itālijas atveda vīrusu, vajag piekaut.
Vajadzētu atspārdīt visus cilvēkus, jo mēs visi pārnēsājam vīrusus.

     [+] [-]

, 2020-03-09 22:37, pirms 4 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Hz,hz. Ja Iitālijā pa pēdējo diennakti atstiepās vairāk par 130 cilvēkiem, tomēr izskatās diezgan nopietni.
Man vairs nav smieklīgi. Un to ku ņu, kura no Itālijas atveda vīrusu, vajag piekaut.
Un?Amerikā katru gadu gribas sezonā mirst tūkstošiem,vai pat desmitiem tūkstošu cilvēku..Mirst cilvēki,bet tāpat netiek ziņots par cilvēkus vecumiem,un neatjauno sarakstus bieži cik cilvēki ir izārstējušies,un tik turpina kopā skaitīt
Neaizmirsīsim inficēšanās bīstamības līmeņus.Paskaties cik cilvēki ārstējas mājās,un veselībai nekas nopietns vairs nedraud.

     [+] [-]

, 2020-03-10 08:19, pirms 4 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Vajadzētu atspārdīt visus cilvēkus, jo mēs visi pārnēsājam vīrusus.
Gudriniek! tai brīdī jau darbojās "ieteikums" nebraukt uz epidēmijas pārņemtajiem reģioniem!

     [+] [-]

, 2020-03-10 13:55, pirms 4 gadiem
Vot pamuļķu bars!
Žalgiris uzmeta šim visam mīksto un tieši Lietuvā vairāk neviena saslimšanas gadijumu nav.