Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Trīs klubi var nonākt soļa attālumā no fināla, Valmierā cīņa par iniciatīvu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trīs klubi var nonākt soļa attālumā no fināla, Valmierā cīņa par iniciatīvu
"Pārgaujas" kapteiņa Mārtiņa Rajecka pēcspēles intervijā pēc otrā mača varēja dzirdēt, ka ne visi komandas biedri pirmajās spēlēs bija pilnībā koncentrējušies
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā turpinās ceturtdaļfinālu sērijas. Trijos pāros pēc šīvakara spēlēm kāda komanda var nonākt viena panākuma attālumā no iekļūšanas pusfinālā, kamēr Valmierā pērnās sezonas finālisti turpinās spraigo spēkošanos.

"Pārgauja" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 14:00 Kocēnos (Sērijā 0:2)
Pēc divām cīņām Lielvārdē, komandas, kas pēdējos divos gados parūpējušās par aizraujošākajām sērijām, pārceļas uz Kocēniem. Pirmās divas spēles līdz galam neradīja pārliecību, ka šosezon šī divcīņa varētu ievilkties septiņu spēļu garumā. Lai pierādītu pretējo, Stalbes vienībai krietni labāk jāaizvada spēles pirmais periods. Pirmajā mačā komanda pēc 20 minūtēm bija nonākusi iedzinējos ar 0:3 un par reālu uzvaru spēja iesaistīties cīņā vien uz pāris minūtēm. Otrajā spēlē pirmais periods noslēdzās pat ar 4:0 mājinieku labā, bet atlikušajā laikā viņi pie vārtu guvumiem vairāk netika, kamēr viesi beigās tika līdz vienu vārtu deficītam, liekot mājiniekiem krietni iespringt, lai nosargātu minimālo 4:3 pārsvaru.

Ja iepriekš tika rakstīts, ka "Rubene" pirmo divu spēļu laikā pret Talsiem vadībā bijusi vien nepilnas sešas minūtes, taču tika pie panākuma vienā no izbraukuma spēlēm, tad Stalbes "Pārgauja" šajā sērijā vēl nav bijusi vadībā ne uz sekundi, kamēr "Lielvārde/FatPipe" priekšā bijusi stundu un 52 minūtes no kopējā divu stundu spēļu laika. Sandis Mihailovskis ar 5 (3+2) punktiem ir izslēgšanas turnīra otrs rezultatīvākais florbolists, tiesa, visi punkti nopelnīti pirmajā mačā, otrajā paliekot tukšā. "Pārgaujai" pašlaik rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem ir Olafs Zvīnis, kurš kopējā vērtējumā ir astotais. Savukārt vārtsargs Jānis Salcevičs ar 87.7% atvairīto metienu pašlaik ir labākais starp saviem amata brāļiem, kuri nospēlējuši vismaz vienu pilnu spēli.

"FBK Valmiera" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" pulksten 17:00 Valmierā (Sērija 1:1)
Valmierieši pirmajā spēlē tā arī nespēja atrast veidu, kā pārspēt Māri Roni, cīņu zaudējot ar 0:5. Dienu vēlāk pēc 46 nospēlētām minūtēm pirmās cīņas varonis bija spiests doties rezervistu soliņa virzienā, jo tika ielaisti septītie vārti, rezultātam kļūstot 3:7. Mājinieki tā arī nespēja atgūties, valmieriešiem uzvarot ar 9:5, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā.

Līdz ar to nav pārsteigums, ka tieši šajā duelī abas komandas ilgstošāku laiku pabijušas vadībā. Pašreizējie titula īpašnieki no kopējā spēles laika vadībā bijuši 56 minūtes, kamēr valmieriešiem pozitīvs rezultāts bijis nepilnas 40 minūtes. Pēc sekmīgās otrās spēles Ričards Eglītis ar 5 (1+4) punktiem ir izslēgšanas turnīra ceturtais rezultatīvākais spēlētājs, kamēr labākais punktu guvējs Ulbrokas vienībā ir Edžus Ceriņš, kurš ar 4 (3+1) punktiem noslēdz labāko sešnieku.

"Kurši/Ekovalis" – "Lekrings" pulksten 18:00 Liepājā (Sērijā 0:2)
Pašlaik pārliecinošāko sniegumu izslēgšanas turnīrā demonstrējuši Cēsu "Lekrings", kas savā laukumā izcīnīja divas komfortablas uzvaras pār liepājniekiem – 9:3 un 9:6, tādējādi savu rādītāju uzlabojot jau līdz desmit uzvarām 11 pēdējos mačos. Tomēr pašapmierinātībā vidzemniekiem nav pamata krist, jo šajās brīvdienās sērija pārceļas uz Liepāju, kur šosezon klupusi ne viena vien komanda, pašas "lēcējpeles" to skaitā. Līdz ar to nebūs liels pārsteigums, ja pēc nedēļas komandas atgriezīsies Cēsīs pie neizšķirta rezultāta sērijā. No otras puses, cēsnieki ieguvuši tādu pārliecību par savu sniegumu, ka sērija Cēsīs, iespējams, nemaz neatgriežas.

Cēsnieki lielāko daļu no sērijas kopējā laika atradušies vadībā (1:27:36), kamēr liepājnieki otrajā sērijas spēlē divas reizes uz ļoti īsu brīdi bija panākuši minimālu pārsvaru, kopumā vadībā esot bijuši nepilnu pusotru minūti. Pirmajās divās spēlēs "Lekrings" demonstrējis neierastu rezultativitāti, turklāt uzbrukumā punktus vāc nevis Emīls Dzalbs, kurš regulārajā sezonā ierasti krāja punktus. Pašlaik Pēteris Trekše ar 7 (4+3) punktiem ir visa izslēgšanas turnīra rezultatīvākais, bet Toms Rīsmanis ar 5 (2+3) punktiem ir trešajā pozīcijā. "Kurši/Ekovalis" rezultatīvākais pagaidām ir pieredzējušais Gints Siliņš, kuram 4 (2+2) punkti un devītā vieta rangā.

"Rubene" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Kocēnos (Sērijā 1:2)
Šis pāris savu trešo spēli aizvadīja jau vakar, Talsu komandai izcīnot 5:2 uzvaru, tādējādi atgūstot vadību sērijā un vienlaikus atkarojot sava laukuma priekšrocības, kuras atdeva pēc zaudējuma sērijas otrajā mačā. Mājinieki pirmos vārtus spēja gūt vien spēles 44 minūtē, kad precīzs bija sezonas kopējais līderis rezultativitāte Reinis Mirkšs. Pašlaik gan tieši uzbrukums ir lielākā klupšana "Rubenei", kas trijās spēlēs tikusi vien pie deviņiem vārtu guvumiem.

Trešajā spēlē "Rubene" desmitajā minūtē nonāca iedzinējos, pozitīvu rezultātu vairs nespējot panākt. Līdz ar to trīs spēļu laikā viņi priekšā bijuši vien nepilnas sešas minūtes. Talsinieki arī neaizraujas ar lielu rezultativitāti, taču tas nav traucējis pašlaik demonstrēt komfortablu sniegumu. Toms Bitmanis ar 4 (3+1) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, kopējā vērtējumā ieņemot septīto vietu. Rezultatīvākais Kocēnu komanda ar trim vārtu guvumiem ir Ingars Matisons, kamēr Mirkšs nav starp 25 labākajiem punktu vācējiem.