Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valka/Valga" mērķē uz piekto pozīciju, "Ogre" uzņems "Jūrmalu"

Emils Ozerinskis

"Valka/Valga" mērķē uz piekto pozīciju, "Ogre" uzņems "Jūrmalu"
Toms Leimanis
Foto: : Aleksandrovna Photography

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā norisināsies trīs cīņas. Sezonas trešo savstarpējo cīņu aizvadīs BK "Ogre" un BK "Jūrmala", kamēr "Betsafe/Liepāja" centīsies nosargāt piekto pozīciju no "Valka/Valga".

17:00 "Betsafe/Liepāja" - "Valka/Valga"
Cīņu par piekto pozīciju turnīra tabulā aizvadīs liepājnieki, kuri centīsies nosargāt savu pozīciju no "Valkas/Valgas". Agra Galvanovska trenētā komanda 22 mačos guvusi astoņas uzvaras, tomēr šobrīd vienība iedzīvojusies trīs zaudējumu sērijā, neveiksmēm nākot arī pret turnīra tabulas lejas galā esošajiem studentiem un valmieriešiem. "Betsafe/Liepājas" sastāvs papildināts ar 23 gadus veco latviešu uzbrucēju Gustavu Puhovu, kurš līdz šim spēlēja Itālijas C sērijā.

Kristapa Zeida komanda "Valka/Valga" pēdējos divos mačos izcīnījusi uzvaras pār līdz tam priekšā esošajām "Latvijas Universitāti" un "Jēkabpili". Tādējādi robežpilsētu vienība apsteigusi abas konkurentes, ielaužoties play-off zonā. Tiekot pie panākuma Liepājā, "Valka/Valga" var izvirzīt pretenzijas uz piekto pozīciju regulārās sezonas noslēgumā, savukārt neveiksmes gadījumā gaidāma vēl saspringta cīņa par sesto vietu.

Abu komandu pirmajā cīņā pārrobežā ar 80:77 pārāki bija liepājnieki. Tomēr kopš tā laika komandu spēku samēri pamatīgi mainījušies, no Kurzemes uz Valgu pārceļoties Tomam Leimanim.

17:00 BK "Ogre" - BK "Jūrmala"
Trešo reizi sezonā savstarpējo cīņu aizvadīs "Ogres" un "Jūrmalas" basketbolisti. Ogrēnieši centīsies revanšēties par diviem iepriekšējās cīņās ar jūrmalniekiem piedzīvotajiem zaudējumiem. Pēc izstāšanas no BBL play-off turnīra viss Artūra Visocka-Rubeņa komandas fokuss pārgājis uz Latvijas čempionāta spēlēm. Spēles pret lietuviešiem apliecināja "Ogres" problēmas cīņā par bumbām ar lieliem centra spēlētājiem, kas rada papildus draudus no "Jūrmalas" jaunākā papildinājuma Andreja Šeļakova.

Mārtiņa Gulbja vienība 19 spēlēs tikusi pie 14 uzvarām un piecreiz piedzīvojusi zaudējumus, ieņemot trešo pozīciju. Ogrēnieši tikmēr piedzīvojuši par divām neveiksmēm vairāk. "Jūrmalai" šajā sezonā vēl ir pietiekami labas iespējas pacīnīties par top-2 pozīciju LBL turnīra tabulas noslēguma tabulā, jo priekšā esošajām komandām jāaizvada vairākas savstarpējās spēles. Par aizvadītā mēneša labāko LBL spēlētāju nosaukts jūrmalnieks Haralds Kārlis.

Sezonas abās iepriekšējās tikšanās reizēs pārāki bija "Jūrmalas" basketbolisti. Izbraukuma mačā kūrortpilsētas komanda izrāva panākumu ar 86:83, savukārt savās Daugavas Sporta namā Mārtiņa Gulbja padotie guva panākumu 85:82, tādējādi abās cīņās pārsvaru gūstot ar viena tālmetiena tiesu.

17:00 BK "Ventspils" - "Latvijas Universitāte"
Latvijas līgā "Ventspils" komanda spēlējusi pārliecinoši, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu 20 aizvadītos mačos. Taču garastāvoklis Ventspilī ir krietni sabojāts pēc kaunpilnā zaudējuma Dānijas čempioniem "Bakken Bears". Kaunu par komandas sniegumu pēdējā cīņa neslēpa ne komandas treneris Roberts Štelmahers, ne vienības spēlētāji.

"Latvijas Universitāte" pēdējā cīņā tika pie uzvaras Liepājā, kas studentu komandai ļāvis pietuvoties septītajā vietā esošajiem jēkabpiliešiem. Tomēr cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs iesaistīties būs grūti, jo atlikušais turnīra kalendārs LU komandai ir sarežģīts.

Abās iepriekšējās komandu cīņās "Ventspils" pārliecinoši uzvarēja ar 85:58 un 90:74.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils19195.0%
2.VEF Rīga15288.2%
3.BK Jūrmala14573.9%
4.BK Ogre14766.7%
5.Betsafe/Liepāja81436.4%
6.Valka/Valga4833.3%
7.BK Jēkabpils71729.1%
8.Latvijas Universitāte61627.3%
9.Valmiera/Ordo42116.0%

  +1 [+] [-]

, 2018-03-10 15:41, pirms 6 gadiem
Damokla zobens jau uzlika likmes?