Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga": krievu investors prom, Ronaldinju tika piedāvāts līgums

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

"Riga": krievu investors prom, Ronaldinju tika piedāvāts līgums
Krišs Upenieks, Aleksandrs Proņins, Vladimirs Volčeks un Aleksandrs Romašins

Foto: "Riga" FC

Trešdien Krišjāņa Barona ielas “Optibet” sporta bārā norisinājās iepriekšējas sezonas 5. spēcīgākās komandas “Riga” Football Club preses konference. Kluba vadība iepazīstināja ar sezonas mērķiem, kā arī atklāja komandas budžeta izmaiņas.

Vladimirs Volčeks [turpmāk V.V.], “Riga” FC galvenais treneris: “Varu teikt, ka pirmssezonas sagatavošanas posms bija diezgan ilgs. Sākot ar decembri jau aizvadījām treniņus, kā arī aizvadījām vienu spēli [24. decembrī neizšķirts ar RFS – aut.]. Janvārī atjaunojām treniņu darbu Rīgā, pēc tam devāmies uz divu nedēļu nometni Dubaijā, kur aizvadījām trīs spēles ar ļoti spēcīgiem pretiniekiem. Tobrīd jau sapratām, kādas ir iespējas komandā un kādas pozīcijas ir jāpastiprina. Rīgā aizvadījām vēl vienu nometni [februāra beigās un marta sākumā – aut.] pirms čempionāta sākuma. Domāju, ka sagatavošanās process bija ražīgs un komanda fiziski ir ļoti labi gatava. Svarīgi, lai komandas noskaņojums būtu līdzīgs tam, kāds ir bijis šajās pārbaudes spēlēs. Domāju, ka spēkam jāpietiek visai sezonai.”

Aleksandrs Romašins [turpmāk A.R.], “Riga” FC sporta direktors: “Ziemas pāreju periodā mūsu klubs īstenoja 14 transfērus un desmit futbolisti mums palikuši kopš iepriekšējās sezonas. Pāreju logs Latvijā vēl ir atvērts [klubiem gan vairs nav iespējas īstenot starptautiskās pārejas – aut.], tāpēc, iespējams, būs vēl kādi jaunpienācēji. Tik liels skaits ar spēlētājiem [kopā 24] ir izskaidrojams pavisam vienkārši – mums ir ļoti daudz nacionālās un U21 izlašu futbolistu. Mēs saprotam, ka viņi tiks izsaukti uz izlasēm un mums būs problēmas. Ir jābūt minimums diviem cilvēkiem uz vienu vietu. Tas ir nepieciešams gan konkurencei, gan drošībai, jo ir iespējamība savainojumiem. Konkrēti varu pateikt par katru spēlētāju, kuru esam piesaistījuši:
- Valērijs Šabala. Atnāca uz īres tiesībām no “Brugge”. Visi viņu labi pazīstat.
- Deniss Romanovs. Iepriekšējo gadu aizvadījis RFS [“Riga” kluba pārstāvji konkurentu nosaukumu izrunā kā “er-fe-ša” – aut.]. Šobrīd pie mums apvieno divus amatus – trešais vārtsargs un vārtsargu treneris.
- Viktors Litvinskis. Pārnāca no RFS komandas. Malējais aizsargs, U21 izlases spēlētājs.
- Kaspars Gorkšs. Šeit komentāri lieki.
- Antons Kurakins. Trenējās ar mums kopš pagājušās vasaras, jau labi iekļāvies kolektīvā. Latvijas nacionālās izlases kandidāts.
- Vladislavs Kurakins. 2016. gada Latvijas čempions un U21 izlases spēlētājs.
- Kristers Čudars. 1999. gadā dzimis spēlētājs. Ļoti perspektīvs jauniešu izlases futbolists.
- Vitālijs Smirnovs. Šeit komentāri arī lieki.
- Daniils Turkovs. Spēlējis Latvijā, Ungārijā un Polijā.
- Boriss Bogdaškins. Priekšā arī nav jāstāda.
- Andrejs Kovaļovs. Savulaik bija Latvijas čempionāta labākais vārtu guvējs.
- Arturs Zjuzins. Nacionālās izlases spēlētājs, kurš regulāri atzīmējas ar gūtajiem vārtiem.
- Egzons Bjelica. Leģionārs no Maķedonijas. Pēdējos divus gadus spēlēja Somijā “Inter” Turku komandā.
- Hizirs Apajevs. Spēlētājs atbrauca no Krievijas Premjerlīgas. Interesants uzbrucējs, kurš var spēlēt centrā un malā.”

Aleksandrs Proņins [turpmāk A.P.], “Riga” FC ģenerāldirektors: “Mūsu klubs otro gadu piedalās Virslīgā. Esam spēruši soli uz priekšu salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Gadu iepriekš mums vispār nebija preses konferences. Apsveicu visus ar sezonas sākumu. Mūsu klubam ir divas galvenās prioritātes. Pirmais ir savest kārtībā akadēmiju, lai tā būtu pilnvērtīga. Šeit vēlos pieminēt futbola skolu “Metta”, kura man pašam patīk un var kalpot par paraugu. No viņiem ir, ko mācīties. Otrā prioritāte, protams, ir infrastruktūra. Šeit mēs bez bāzes nekur neliksimies, tai ir jābūt. Tam tiek ieguldīti resursi, dažas kompānijas meklē zemi Rīgas teritorijā, kas būtu atbilstoša stadiona būvēšanai. Ir izveidoti divi skiču projekti gan lielai bāzei, gan skolas laukumam ar apsildi, kur varētu spēlēt akadēmijas jaunieši.

Ja par “spēles dienām”, tad noteikti atceraties, cik interesanti un jautri pagājušajā gadā bija “Skonto” stadionā. Turpināsim tādā pašā garā, cenšoties arī laukumā parādīt skatāmu futbolu. Piesaistīsim līdzjutēju nevis ar atrakcijām un akcijām, bet gan ar labu spēli. Strādājam ar līdzjutējiem. Esam izveidojuši moto: “Nākotne ir mūsu rokās”, kas atspoguļo visus mūsu mērķus un uzdevumus sportā, mārketingā, sociālajā jomā un labdarībā. Visa mūsu darbība ir vērsta uz futbola popularizēšanu Rīgā un Latvijā. Šobrīd gribu iepazīstināt ar “Marine Service Group” valdes priekšsēdētāju Aleksandru Abuzjarovu un uzdāvināt viņam mūsu formas kreklu. Tas ir mūsu komandas ģenerālsponsors.”

Aleksandrs Abuzjarovs, “Marine Service Group” valdes priekšsēdētājs: “Mums ir liels gods kļūt par “Riga” Football Club partneriem. Mūsu korporatīvajās krāsās ir daudz kopīgā, taču tas nav pats svarīgākais. Mūsu idejas un piegājiens futbolam un sportam sakrīt. Es, piemēram, bieži atceros “Daugavas” laikus 80. gadu vidū un Latvijas izlases panākums 2000.—o gadu vidū, kad stadionos bija ļoti daudz cilvēku. Mēs vēlētos atgriezt Rīgas futbola panākumus, lai Rīgu atpazītu kā futbola pilsētu. Klubā ļoti piesaista attieksme pret akadēmiju un jaunatnes sporta attīstību. Nākotne ir mūsu rokās!”

Jautājumi un atbildes

Nupat iepazīstinājāt ar jauno ģenerālsponsoru, iepriekš medijos izskanēja krievu miljonāra Eduarda Janakova vārds… Varat atklāt, kāds ir finansējuma sadalījums starp šīm fiziskām un juridiskām personām? Un kāds ir aptuvenais budžets?
A.P.: “Mēs piesaistām investīciju fondus kluba uzturēšanai. Janakova sakarā pēc nedēļas paši redzēsiet un visu uzzināsiet. Visticamāk, viņš ies prom no futbola. “Marine Service Group” dod sponsoru naudu, lai klubs varētu eksistēt. Taču nevar teikt, ka šis uzņēmums uztur mūsu klubu.”

Kurā brīdī uzzinājāt par Janakova aiziešanu, un kā tas ir mainījis kluba budžetu un plānus?
A.P.: “Budžeta plānu tas nav mainījis. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, budžets palielināsies par 30-40%.”

Jau pieminētā “Metta” bieži saka, ka strādā radīšanās režīmā, nevis tērēšanas. Redzot lielu transfēru skaitu, ir skaidrs, ka jūsu kluba izdevumi krietni pārsniedz ienākumus. Kas motivē sponsorus ieguldīt savus līdzekļus jūsu klubā?
A.P.: “Varat paši viņiem uzdot šo jautājumu. Es domāju, ka sponsorus piesaista uzvārdi, jo šobrīd klubs ir ievērojami pastiprinājies. Ceru, ka šis ar savā ziņā avanss. Centīsimies nostartēt pēc iespējas labāk, attaisnojot šādu uzticību. Mēs viņus nepievilsim!”

Vai brīdī, kad tiks paziņots par Janakova aiziešanu, kļūs skaidrs aptuvenais budžets? Un vai varēsiet to publiski atklāt?
A.P.: “Domāju, nebūs noslēpums, ka budžets būs aptuveni 800-900 tūkstoši eiro.”

Minējāt, ka Šabala ir īrē no “Brugge”. Vai jūs maksājat par īri un vai ir paredzēts viņa izpirkums?
A.R.: “Mūsu klubam ir iespēja izpirkt Valērija Šabalas transfēru. Iespējams, viņš kļūs par mūsu kluba spēlētāju.”

Cik liela ir izpirkuma maksa?
A.R.: “Negribētos to atklāt. Par īri mēs maksājam.”

Neskatoties uz skaļiem vārdiem, klubā ir arī spēlētāji ar amatieru līgumiem, ieskaitot vārtsargus, Ēriku Punculu un Ņikitu Juhņēviču. Kāpēc tā?
A.R.: “Šāda prakse eksistē visos Latvijas klubos. Ir profesionāļi un ir amatieri.”

Sergejs Kožans pieteikts kā treneris. Kāds būs viņa statuss komandā?
A.R.: “Kožans atjaunojas no nopietna savainojuma. Viņš strādā kopā ar komandu un domāju, ka drīz viņš atgriezīsies pie treniņiem kopējā grupā.”

Kāds ir komandas mērķis?
V.V.: “Domāju, ka jebkurš projekts un komanda vienmēr stāda priekšā visaugstākos mērķus. Mēs neesam izņēmums. Priekšlaicīgi runāt par uzvaru čempionātā negrasos, taču centīsimies šo mērķi sasniegt.”

Vai klubam ar tādu sastāvu un budžetu netikšana trijniekā būs neveiksme?
V.V.: “Uzskatu, ka jā. Trijnieks ir minimālais uzdevums.”

Runājot par jaunpienācējiem, federācijas mājaslapā bija minēts arī [Sedriks] Goguā. Vai viņš tiek gaidīts?
A.R.: “Mūsu klubam ir pieteikti vēl divi spēlētāji – Goguā un [Činonso] Okonkvo. Šīs pārejas nevar nosaukt par pabeigtām, jo šiem futbolistiem ir problēmas ar Eiropas Savienības vīzu saņemšanu. Kad viņi ieradīsies Latvijā, varēsim runāt par šiem transfēriem. Pašlaik viņi ir pieteikti un čempionātā piedalīties varēs, taču viņu transfērus par pabeigtiem es nenosauktu.”

Komandā atnāca Apajevs, kurš pirms tam spēlēja Krievijas Premjerlīgā. Zinot to, ka tur vairāki vietējie spēlētāji spēlē tikai pases dēļ, var teikt, ka Apajevs atbilda līgas līmenim?
V.V.: “Apajevam sekoju līdzi jau ļoti sen. Esmu strādājis “Krasnodar” komandā vēl tad, kad viņi bija 2. līgā [šodien “Krasnodar” spēlē Eiropas līgas 1/8 finālā – aut.], un tieši tur Apajevs sāka savu ceļu futbolā, esot jauns un perspektīvs spēlētājs. Tagad viņš ir nobriedis. Ir uzspēlējis ne tikai Premjerlīgā, bet arī 1. līgā ar “Orenburg” [toreiz vēl “Gazovik” – aut.] risinājis uzdevumu par iekļūšanu Premjerlīgā. Nevaru teikt, ka futbolists nav pietiekami labs.”

Bija doma sākt RTU stadionā, bet vai ir apstiprināts, ka to tiešām varēs izdarīt?
A.P.: “Nākamajā pirmdienā būs lēmums.”

Varat pastāstīt, kas tur notiek un kas ir nepieciešams, lai stadionā varētu aizvadīt Virslīgas spēles?
A.P.: “Lai saņemtu licenci, pietrūkst dažu lietu. Norit darbs, un nākamajā pirmdienā vai otrdienā būs skaidrība.”

A.R.: “Piecas dienas līdz spēlei [18. martā “Riga” jāuzņem “Ventspili” – aut.] ir jāpaziņo spēles norises vieta. Alternatīva ir Kauguri.”

Internetā varēja manīt ŠFS akadēmijas stadiona projektu Purvciemā. Tas jau ir apstiprināts?
A.P.: “Nē, tas ir viens no skiču projektiem, kas ir ļoti labi izstrādāts. Ja Dome atļaus veikt darbus un dos līdzfinansējumu, manuprāt, uzvarēs ne tikai akadēmija, bet arī blakus esošā skola. Šī būs ļoti skaista vieta, kur būs ne tikai futbola laukumi, bet arī skrejceliņi un tāllēkšanas sektors. Būs ļoti skaisti. Gala vārds pieder Rīgas Domei.”

Kas to finansēs?
A.P.: “Klubs.”

Runājot par akadēmiju, kādas ir galvenās problēmas, kuras vēl nepieciešams novērst?
A.P.: “Trūkst cilvēku. Mēs meklējam trenerus, tāpat savedam kārtībā visus vecumus, lai varētu atbilst visām normām un akadēmijas statusam.”

A.R.: “Galvenā problēma ir infrastruktūras trūkums. Aizpildot šo pozīciju, palielināsies gribētāju skaits, kuri nāks uz mūsu skolu. Tāds būs risinājums.”

Cita kluba pārstāvis sacīja, ka skrienat pakaļ bērniem ar “Iphone” un “Ipad” rokās…
A.R.: “Kas skrien? Man “Iphone” nav, man ir “Samsung”…”

Sastāvā ir daudz izlases spēlētāju. Vai bija kāds, kuru vēl gribējāt paņemt, bet neizdevās? Piemēram, [Artūrs] Karašausks.
A.R.: “Vēlējāmies parakstīt līgumus vēl ar dažiem futbolistiem. Ne ar visiem sanāca vienoties. Kaut kur pietrūka laika… Mums tāpat ir ļoti spēcīgs sastāvs. Ja papildinājumi vēl būs, tad tikai konkrētās pozīcijās.”

Vai šo spēlētāju vidū bija Aleksandrs Cauņa?
A.R.: “Domāju, ka viņš būtu interesants jebkuram Latvijas klubam. Pašlaik viņa veselības stāvoklis neļauj pilnvērtīgi nodarboties ar futbolu. Bet mūsu redzeslokā viņš paliek. Jebkura komanda priecātos redzēt veselu Cauņu savā sastāvā.”

Pirms gada bija diskusijas ar Rīgas Domi par “Rīga” un “Riga”. Kas šajā jomā ir virzies uz priekšu?
A.P.: “Domāju, ka mums ir ļoti skaists nosaukums. Kāpēc to mainīt? Ar Domi neesam par to runājuši. Nosaukums ir nofiksēts un man tas patīk.”

Pagājušā gada beigās varēja dzirdēt runas par Ronaldinju pievienošanos komandai uz dažiem mēnešiem. Varat pastāstīt, vai tas bija joks, vai arī tiešām bija kaut kādas sarunas?
A.P.: “Minimāla iespēja bija. Mūsu investori patiešām centās šo ideju īstenot. Viņš saņēma labāku piedāvājumu [pašlaik Ronaldinju ir “Barcelona” vēstnesis pasaulē – aut.].”

Par kādām summām bija runa?
A.P.: “To mēs nevaram atklāt. Ar to nodarbojās investori. Mēs, protams, būtu priecīgi. Tāpat Latvijā šie būtu svētki un lieliska iespēja sekot līdzi tāda futbolista spēlei. Nesanāca, bet varbūt atbrauks kāds cits. Tagad jau arī nav tik silti. Gan jau viņš bija nobijās no RTU ģērbtuvēm [smiekli]!”

Pastāstiet konkrētāk par selekcijas procesu: kurš ar to nodarbojās un ar ko piesaistījāt tādus spēlētājus kā Zjuzins, Gorkšs?
A.R.: “Šādi futbolisti ir viegli pamanāmi. Nav jautājumu par to, vai šie futbolisti varētu pastiprināt komandu. Tas ir acīmredzami. Gorkša un Zjuzina piesaistīšanu grūti nosaukt par selekciju.”

Kurš konkrēti risināja pārrunas?
A.R.: “Es kā sporta direktors.”

Vai treneris ir pilnībā apmierināts ar selekcijas procesu? Vai arī ir kāda pozīcija, kurā gribētos lielāku iekšējo konkurenci?
V.V.: “Treneris vienmēr meklē iespējas, kā pastiprināt savu komandu. Nevajag apstāties pie sasniegtā. Selekcija turpināsies sezonas gaitā, jo čempionāts startē martā, bet noslēgsies oktobra beigās [īstenībā novembra sākumā, taču gadu iepriekš, pateicoties Jūrmalas “Spartakam”, “Riga” noslēdza čempionātu oktobra beigās – aut.]. Tas ir ļoti ilgs laika posms. Ja izmaiņas būs, tad tās būs konkrētās pozīcijās.”

Vai galvenais treneris ir gatavs nosaukt galvenos konkurentus cīņā par medaļām?
V.V.: “Domāju, ka šis čempionāts būs ļoti interesants, jo sešas komandas ir aptuveni līdzīga līmeņa. Daudz ko izšķirs katras komandas noskaņojums konkrētajai spēlei. Man liekas, katrs kaut kur var pazaudēt punktus vai veikt izrāvienu. Domāju, ka čempions noskaidrosies pašās beigās. Izteiktu favorītu šobrīd nav.”

Atļaušos uzdot arī vienu jautājumu preses sekretāram. Kriš, esi labi zināms kā “Jelgavas” atbalstītājs un palīgs [savulaik Krišs Upenieks ir spēlējis “Viola” komandā Daiņa Kazakeviča vadībā – aut.]… Kas Tevi piesaistīja šajā projektā?
Krišs Upenieks [turpmāk K.U.], “Riga” FC preses sekretārs: “Parādījās iespēja sēdēt pie šī galda. Gribējās pabūt arī šajā galda pusē.”

Bet nopietni?
K.U.: “Es pavisam nopietni.”

Pastāv iespēja, ka jau šovasar spēlēsiet Eirokausos. Vai ar šo sastāvu pietiks, vai arī tādā gadījumā ir jāgaida papildinājumus vasarā?
V.V.: “Ir jāsāk sezona, jānospēlē kausā. Tikai tad apzināsimies komandas spēku. Virtuāli esam gatavi [spēlēt Eirokausos]. Kā būs īstenībā, parādīs čempionāts.”

Kāda šobrīd ir situācija ar savainojumiem?
V.V.: “Šobrīd visi spēlētāji trenējas kopējā grupā. Cita lieta, ka atsevišķu pirmssezonas posmu iepriekš savainotie spēlētāji ir izlaiduši. No tā, kā viņiem izdosies atgūt formu, ir atkarīga viņu vieta sastāvā. Skaidrs, ka ar viņiem mēs rēķināmies.”

Varat potenciāliem komandas līdzjutējiem izstāstīt, kādu futbolu spēlēs komanda?
V.V.: “Iepriekšējās sezonas galotne parādīja, ka vēlamies spēlēt uzbrūkošu futbolu. Skaidrs, ka ne vienmēr sanāca, jo tas ir atkarīgs no oponentu pretestības. Mēs spēlējam tik daudz uzbrukumā, cik to ļauj pretinieks. Prioritāte, protams, ir uzbrukums.”

Ziemā izmēģinājāt vairākas shēmas. Vai esat vienojušies par konkrētu shēmu un sastāvu pirms sezonas sākuma?
V.V.: “Esam vienojušies. Bet ir jāsaprot, ka sezona ir gara un ir jābūt vismaz diviem shēmu variantiem. Tāpēc pirmssezonā izmantojām iespēju visus variantus izmēģināt.”

Ar kādiem paņēmieniem mēģināsiet ievilināt cilvēkus tribīnēs?
K.U.: “Pirmkārt, ar informāciju – sociālie tīkli, mājaslapa. Tāpat ir tāds cilvēks kā Sergejs Soboļevs, kurš mēģinās parādīt futbolistus tuvāk, ārpus laukuma. Vēl būs speciāls cilvēks, kurš rūpēsies par skatītāju piesaisti. Būs mūsu fanu grupa, bungas, karogi. Atmosfēra būs laba!”

No komandas aizgāja prom [Aristīds] Bansē un [Džons] Kamarā. Viņus gribējāt paturēt?
A.R.: “Bansē spēle neapmierināja kluba vadību. Tikai vieni vārti deviņās spēlēs. Pie mums viņš atbrauca sliktā formā. Tad, kad uzņēma formu, Latvijas čempionāts bija beidzies. Pēc tam turpināja gatavoties ar savas valsts nacionālo izlasi, kas pārvērtās divos vārtu guvumos Āfrikas Nāciju kausa finālturnīrā. Nedomāju, ka tik pieredzējušam spēlētājiem būtu gana liela motivācija palīdzēt mūsu komandai.

Kamarā aizvadīja neviennozīmīgu sezonu. Jā, viņš izcēlās, bet ne vienmēr izpildīja trenera norādījums. Uzskatu, ka Bjelica pilnvērtīgi aizvietos šo spēlētāju. Protams, ka par sastāvu jālemj trenerim, bet mans uzskats, ka Bjelica ir labāks variants par Kamarā.”

Bjelica un Goguā spēlēja Somijā, kur klimatiskie apstākļi ir līdzīgi. Vai tas ir viens no faktoriem, kas sekmēja pāreju?
A.R.: “Goguā bija Somijas čempions, pēc tam spēlēja Belgradas “Partizan”. Viņš ir ļoti talantīgs un perspektīvs. Uzskatu, ka viņš vēlāk varēs spēlēt savas izlases [Kotdivuāra] rindās. Bjelica ir pieredzējis futbolists, kas pēdējos divos gados ir aizvadījis gandrīz visas spēles sava kluba rindās. Somijas čempionāts ir spēcīgāks par Latvijas čempionātu, tāpēc uzskatu, ka Bjelica varēs aizvietot Kamarā. Kaut kādā brīdī mums bija tikai divi veseli centra aizsargi – Smirnovs un Gorkšs, tāpēc bija nepieciešams vēl viens cilvēks. Tāpat Kožans un [Antonijs] Černomordijs, kuri izlaida lielāko daļu no sagatavošanās posma, drīz atgriezīsies ierindā.”

Runājot par fanu kustību, varat konkrētāk izstāstīt, kā tas izpaudīsies?
A.P.: “Šajā sakarā runāsim ar akadēmijas audzēkņu vecākiem. Esam vienojušies ar LFFA [Latvijas futbola fanu asociācija]. Domāju, ka tas būs grūdiens. Galvenais ir labi spēlēt laukumā! Tas piesaistīs skatītājus.”

Es pareizu saprotu, ka LFFA būs finansējums par to, ka viņi nāks uz spēlēm? Un ja tā, vai tas ir normāli?
A.P.: “Mēs ar viņiem esam noslēguši līgumu. Būs visādas akcijas, PR gājieni. Neviens par samaksu uz tribīnēm nenāks!”

Kuri ir apmaksātākie spēlētāji un kāda būs biļešu cenu politika?
A.P.: “Dārgākie spēlētāji mums ir pieci nacionālās izlases futbolisti [Arturs Zjuzins, Kaspars Gorkšs, Valērijs Šabala, Oļegs Laizāns un Antons Kurakins – aut.]. Biļetes maksās 3 eiro, VIP ložā varēs tikt pa 35 eiro. Tur būs ēdieni un dzērieni.”

Kurš ir dārgākais no šiem pieciem izlases futbolistiem?
A.P.: “Visiem ir vienāda alga.”

Sacījāt par kluba budžetu, bet vai klubam ir mērķis gada laikā kādu konkrētu summu arī nopelnīt?
A.P.: “Prognozēt neko nevar. Iepriekšējā gadā nekas no prognozētā nepiepildījās. Ja rādīsim labu spēli, un ja, dod Dievs, tiksim Eirokausos, būs krietni vieglāk. Šogad mums ir skaista forma ar uzvārdiem, tāpēc domāju, ka atribūtika labi pārdosies. Krekli maksās 35 eiro.”

Vai esat pētījuši Tamaza Pertijas sastāvu starpsezonā un vai zināt viņa iestrādes?
V.V.: “Pirmssezonā esam spēlējuši ar “Liepāju” [12. janvārī uzvara 2:1 – aut.]. Iztēlojamies šīs komandas iespējas. Pēdējās spēles, ko viņi aizvadīja mājās, mēs arī izpētījām. Spēle rādīs.”

Vai ir kāds mērķis vidējai apmeklētībai sezonas gaitā?
A.P.: “Mēs sekojām iepriekšējā gada statistikai. Visvairāk bija uz atklāšanas spēli – 1500 cilvēku [pēc protokola – 1300, pēc sajūtām – 1000]. Gribētos šogad redzēt 3000 cilvēkus. Domāju, ka mūs iepriecinātu vidējais rādītājs 1000 cilvēku.”

Vai šogad būs tas pats informators kā pagājušajā gadā [Edmunds Aizkalns – aut.]?
A.P.: “Visticamāk, ka nē. Mēs izsludinājām konkursu. Mums ir nepieciešams tāds pats informators, kāds ir “Napoli” [smaida].”

Runājot par budžetu, vai tas jau ir nodrošināts visiem mēnešiem? Vai klubs ir nodrošinājies, lai neuzkāptu uz “Ventas” grābekļa?
A.P.: “Budžets ir plānots 800 000 eiro apmērā. Tas var augt - atkarībā no rezultātiem. Budžets praktiski ir kluba rīcībā.”

1 2 56 komentāri
Slēpts komentārs: fkscd

 +26 [+] [-]

, 2017-03-09 11:30, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Būs interesanti redzēt Gogua un Okonkvo
Rīgas Dome varētu nākt pretī un atbalstīt klubu!
Ej tu dir*t, nemaksāju nodokļus, lai varētu atbalstīt kādu krievu komandu.

 +12 [+] [-]

, 2017-03-09 11:36, pirms 7 gadiem
Superīgs, bet ļoti slidens projekts tas FC Riga.
Atgādina FK Jūrmala Spartaks, bet tikai ar plašākiem vērieniem - ir kaut kāds sponsors un viss ir atkarīgs no viņa - bet, ja šis sponsors pazudīs tad arī klubs pazudīs.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-09 11:44, pirms 7 gadiem
acmee23 rakstīja: Ej tu dir*t, nemaksāju nodokļus, lai varētu atbalstīt kādu krievu komandu.
Nav teikts, ka jāatbalsta tieši Riga
Runa ir par principu, ka krīzes laikā tika pieņemts lēmums nedod naudu profesionālajam sportam. Lai gan citas pašvaldības dod. Lietuvā pašvaldības ļoti iesaistās klubu sponsorēšanā
Ja klubs spēlē Eiropā, tad nes pilsētas vārdu, atved uz pilsētu pretinieku spēlētājus un līdzjutējus, kas iztērē šeit kādu naudas summu. Tāpat tiek veicināta futbola popularitāte pilsētā, kas nozīmē vairāk jauniešu futbolā

  +3 [+] [-]

, 2017-03-09 11:46, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Būs interesanti redzēt Gogua un Okonkvo
Rīgas Dome varētu nākt pretī un atbalstīt klubu!
Tas būtu daļēji netaisni pret pārējiem klubiem Rīgā - tad jau Londonas mērija pateiktu - mēs dosim naudu Londonas Chelsea, bet Arsenal, West Ham United, Tottenham Hotspur, Fulham utt. lai stāv pie ratiem! - tā arī ir tā lielā atšķirība starp stabiliem klubiem Latvijā un nestabiliem projektiem - par stabiliem es nosauktu FK Jelgava, FK Liepāja, FK Ventspils - Rīgā tā ir RFS un Metta (iemesls ir tikai tas, ka ir reālas un lielas akadēmijas Latvijas mērogam) - FC Riga, FK Jūrmala Spartaks un Babīte ir pagaidām nekas vairāk kā projekti ar interesantu, bet plānu ledu, kas var izkust vienā acu mirklī!
1.līgā par stabiliem varētu nosaukt - FK Ogre, BFC Daugavpils, FK Tukums, FK Auda, FA Rēzekne, Valmiera FK - cerīgi izskatās Preiļu BJSS, Alberts, AFA Olaine un FK Smiltene - savukārt infrastruktūra ļauj eksistēt tādam veidojumam kā FK Staiceles Bebri. Tā pavājāki izskatās SC Jēkabpils uz visa šī fona - par Skonto FC, JFK Saldus, Salaspils un vēl dažiem pagātnes brīnumiem izskatās galģi bēdīgi - dažiem problēma ir vienkārša- nav vispār pieejams 1.līgai atbilstošs laukums.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-09 11:48, pirms 7 gadiem
Tāpēc jau Skonto arī aizgāja pa skuju taku
Ventspilī, Jelgavā, Liepājā komandas tiek stutētas no domes puses, bet Rīgā jāmeklē visādi šaubīgi sponsori, lai uzturētu klubu

     [+] [-]

, 2017-03-09 11:53, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Tas būtu daļēji netaisni pret pārējiem klubiem Rīgā - tad jau Londonas mērija pateiktu - mēs dosim naudu Londonas Chelsea, bet Arsenal, West Ham United, Tottenham Hotspur, Fulham utt. lai stāv pie ratiem! - tā arī ir tā lielā atšķirība starp stabiliem klubiem Latvijā un nestabiliem projektiem - par stabiliem es nosauktu FK Jelgava, FK Liepāja, FK Ventspils - Rīgā tā ir RFS un Metta (iemesls ir tikai tas, ka ir reālas un lielas akadēmijas Latvijas mērogam) - FC Riga, FK Jūrmala Spartaks un Babīte ir pagaidām nekas vairāk kā projekti ar interesantu, bet plānu ledu, kas var izkust vienā acu mirklī!
1.līgā par stabiliem varētu nosaukt - FK Ogre, BFC Daugavpils, FK Tukums, FK Auda, FA Rēzekne, Valmiera FK - cerīgi izskatās Preiļu BJSS, Alberts, AFA Olaine un FK Smiltene - savukārt infrastruktūra ļauj eksistēt tādam veidojumam kā FK Staiceles Bebri. Tā pavājāki izskatās SC Jēkabpils uz visa šī fona - par Skonto FC, JFK Saldus, Salaspils un vēl dažiem pagātnes brīnumiem izskatās galģi bēdīgi - dažiem problēma ir vienkārša- nav vispār pieejams 1.līgai atbilstošs laukums.
Kāpēc Jelgava, Ventspils un Liepāja ir stabili? Tāpēc, ka ir spēcīga domes aizmugure
Ir jāizstrādā kādi kritēriji, kā dome palīdzētu klubam (klubiem). Latvijā, atšķirībā no Anglijas, kur futbols ir citā galaktikā, ir grūti izdzīvot bez pašvaldību atbalsta, jo privātie sponsori vienmēr ir krievu rulete

  +3 [+] [-]

, 2017-03-09 12:13, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Būs interesanti redzēt Gogua un Okonkvo
Rīgas Dome varētu nākt pretī un atbalstīt klubu!
Kur tad vēl futbola klubu atbalstīt. Ušaks jau tā dzīvo krietni pāri domes līdzekļiem, kur tad nu vēl vairāk. Kādam tā nauda pēc tam būs jāatdot, bet to jau protams dabūs darīt nākamais mērs (kad tāds būs), ne Ušakovs pats.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 12:21, pirms 7 gadiem
Plāni kā Napoleonam. Redzēsim kā būs ar to realizāciju. Ja par taktiskām shēmām, tad V.V minēja ka tādas ir 2. Pagājušo sezonu vienā spēlē vien no daža laba trenera saskatīju kā minimums 3.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-09 12:44, pirms 7 gadiem
Es ļoti ceru, ka nebūs Venta2. Eiropas futbolā pašlaik ir iespējams nopelnīt, vajag tikai panākumus un pacietību. Ar labu sastāvu Latvijā to izdarīt ir salīdzinoši vienkārši jau pirmajā sezonā (Latvijas kauss), tālāk viss atkarīgs no snieguma eirokausos - jo tālāk tiks, jo lielāks piķis, prestižs, spēlētāju interese.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 13:13, pirms 7 gadiem
Liepajai Ventspilij Jelgavai Jurmalai Daugavpilij ir viena komanda tad pasvaldiba var balstit Rigai tadas ir veselas tris un lai nebutu domstarpibu balstitas no Domes puses netiek neviena Metta dzivo uz LU budzeta LNK Group balsta savu komandu un RIGAI ari ir savs sponsors kurs tas cits jautajums gan Lajuks nokartos

     [+] [-]

, 2017-03-09 13:13, pirms 7 gadiem
nu jelgavā tas domes atbalsts ir minimāls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-09 13:37, pirms 7 gadiem
diezgan daudz pūš miglu .. inestīciju fondi dod naudu klubiem? mērķis popularizēt, bet noklusē variantu ar Ronaldinju?

ļoti ineresē, kas notiks ja netiks eirokausos..
Slēpts komentārs: Daniel

  +2 [+] [-]

, 2017-03-09 13:40, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Kāpēc Jelgava, Ventspils un Liepāja ir stabili? Tāpēc, ka ir spēcīga domes aizmugure
Ir jāizstrādā kādi kritēriji, kā dome palīdzētu klubam (klubiem). Latvijā, atšķirībā no Anglijas, kur futbols ir citā galaktikā, ir grūti izdzīvot bez pašvaldību atbalsta, jo privātie sponsori vienmēr ir krievu rulete
Ar Rīgu ir problēma tāda, ka ir vesela kaudze bērnu futbola skoliņu un dažāda līmeņa akadēmijas - nevar izstrādāt vienādus kritērijus, jo Rīgā ir tikai 2x slēgtās futbola halles un daži laukumi, kas pat neatbilst UEFA zemākā līmeņa kritērijiem.
Pirmais un pašreiz svarīgākais ar ko jātiek galā futbola klubiem Latvijā - ir jāizveido savas kluba bāzes kā tas savulaik bija ar FC Skonto. Rīgā nevienam klubam, vai akadēmijai šādas naudas nav, jo lai izveidotu bāzi vajag zemi (pāris hektārus), bet zeme Rīgā un Jūrmalā maksā teju vairāku gadu kluba budžeta summu vien - tāpēc arī pagaidām ir akadēmijas ar vienkāršiem laukumiem. FK Jelgava ir dabūjusi zemi Jelgavā - aptuveni 6 hektāri un plāno tur būvēt savu bāzi (ceru, ka viss ieplānotais izdosies, jo aizies vieglāk pārējiem, ja kāds būs ko tādu izdarījis un būs prakse un spēja iegūt informāciju par to ko vajag darīt un, kas bija lieks, ja šī bāze tiks uzbūvēta). Un, ja FK Jelgava būs sava bāze tad vairs neredzēsim tādus gadījumus ar FK Jelgava, ka sezonu sāk Olainē, bet dažas spēles aizvada teju uz kartupeļu lauka, jo pirms tam tur notikušas regbija spēles.

  +7 [+] [-]

, 2017-03-09 13:49, pirms 7 gadiem
Investīcuju fonds vārdā Kremlis. Kārtējais maigās varas izpausmes projekts Latvijā. Kas te nav skaidrs? Kādā sakarā Riga FC nevis FK Rīga? Sataisījušies spēlēt Premjerlīgā vai? Futbols Latvijā ir tādā pakaļā, nu tādā pakaļā!!! Kāju nesperšu nevienā LV čempionāta spēlē, kāmēr nenocirtīs pūķa Indriksona galvu un Mežecka hmmm, to pašu. Un vēl jo mazāk interesēs tādi pseidoprojekti kā ФК Рига. Prozit!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 15:14, pirms 7 gadiem
betmis rakstīja: nu jelgavā tas domes atbalsts ir minimāls
Ceļubūves uzņēmums "Igate" un Jelgavas dome, cik zināms, ir lielākie kluba sponsori.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-09 15:14, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Tāpēc jau Skonto arī aizgāja pa skuju taku
Ventspilī, Jelgavā, Liepājā komandas tiek stutētas no domes puses, bet Rīgā jāmeklē visādi šaubīgi sponsori, lai uzturētu klubu
Liepāju jau vairāk nestutē.. ja netici vari pameklet infu te pat šinī portālā

     [+] [-]

, 2017-03-09 15:19, pirms 7 gadiem
HMB-GO.BARSAAAA rakstīja: taa jau ir, tur no matu galiniem lidz papezhiem vieni vienigi Kremlini, visur uzstajas LV valodaa, apkart un kluba iekshienee tikai visadi vlagiki,vladimiri,aleksandri un artjomi

A redz krievelsk FkCSDD jau staraa

Mistisks projekts, PROJEKTS ne klubs!!! Klubi LV ir tikai vpils,liepaja,jelgava
Kas vainas Mettai?

  +4 [+] [-]

, 2017-03-09 15:21, pirms 7 gadiem
Ļurba rakstīja: Liepāju jau vairāk nestutē.. ja netici vari pameklet infu te pat šinī portālā
Pertijam vēl pirms stāšanās amatā bija tikšanās ar Liepājas mēru, kurš viņam uzdāvināja grāmatu par Liepāju, ja atceries. Varbūt kaut kādi sponsori lielajai komandai ir mainījušies, bet akadēmija domāju tāpat vēl aizvien iet caur Domi.

     [+] [-]

, 2017-03-09 15:24, pirms 7 gadiem
Jācer, ka Rīgas projekts būs stabils. Plāni un vīzija ir - tas ir labi. Jautājums - kā un cik noturīgi būs ar finansēm. Domāju, ka ar šādu sastāvu netikt trijniekā būtu tiešām traki.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 15:31, pirms 7 gadiem
Kārtējais pāris sezonu projekts, kad atkal pazudīs krievu nauda.

     [+] [-]

, 2017-03-09 15:35, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Investīcuju fonds vārdā Kremlis. Kārtējais maigās varas izpausmes projekts Latvijā. Kas te nav skaidrs? Kādā sakarā Riga FC nevis FK Rīga? Sataisījušies spēlēt Premjerlīgā vai? Futbols Latvijā ir tādā pakaļā, nu tādā pakaļā!!! Kāju nesperšu nevienā LV čempionāta spēlē, kāmēr nenocirtīs pūķa Indriksona galvu un Mežecka hmmm, to pašu. Un vēl jo mazāk interesēs tādi pseidoprojekti kā ФК Рига. Prozit!
Nu cik var muļķoties ar to nosaukumu? Nav tā kā laiks uzzināt kā bija patiesībā?

  +3 [+] [-]

, 2017-03-09 15:40, pirms 7 gadiem
Ronaldinju ir pārāk vecs, bet kāpēc nevarētu piedāvāt līgumus spēlētājiem ar perspektīvu, piemēram, Neimāram žunioram vai Pogbā?

     [+] [-]

, 2017-03-09 15:55, pirms 7 gadiem
Kā Riga var(ēs) spēlēt Eirokausos, ja klubs pastāv 2 gadus. Savulaik Liepājai atteica šī paša iemesla dēļ..

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 15:55, pirms 7 gadiem
acmee23 rakstīja: Ej tu dir*t, nemaksāju nodokļus, lai varētu atbalstīt kādu krievu komandu.
Tieši tā! Tu maksā nodokļus, jo viņi ir jāmaksā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 16:30, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: Kā Riga var(ēs) spēlēt Eirokausos, ja klubs pastāv 2 gadus. Savulaik Liepājai atteica šī paša iemesla dēļ..
2015 un 2016 gada pilnas sezonas. Ja uzvarēs 2017 gadā, tad tie ir 3 gadi.

Liepāja sāka 2014, 2015 gadā uzvarēja un tad arī nepielaida.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-09 16:34, pirms 7 gadiem
vilnis_stana_106649 rakstīja: Liepajai Ventspilij Jelgavai Jurmalai Daugavpilij ir viena komanda tad pasvaldiba var balstit Rigai tadas ir veselas tris un lai nebutu domstarpibu balstitas no Domes puses netiek neviena Metta dzivo uz LU budzeta LNK Group balsta savu komandu un RIGAI ari ir savs sponsors kurs tas cits jautajums gan Lajuks nokartos
Tad, lai nosaka, kuru komandu atbalstīs
Tad sanāk tā, ka ja visus slīkoņus izglābt nevar, tad neglābs nevienu
Lai izstrādā kritērijus, ko komandām jāpaveic, lai tiktu pie finansējuma
Lai dala visiem vienādi vai izveido skaidrus kritērijus

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 16:45, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Ar Rīgu ir problēma tāda, ka ir vesela kaudze bērnu futbola skoliņu un dažāda līmeņa akadēmijas - nevar izstrādāt vienādus kritērijus, jo Rīgā ir tikai 2x slēgtās futbola halles un daži laukumi, kas pat neatbilst UEFA zemākā līmeņa kritērijiem.
Pirmais un pašreiz svarīgākais ar ko jātiek galā futbola klubiem Latvijā - ir jāizveido savas kluba bāzes kā tas savulaik bija ar FC Skonto. Rīgā nevienam klubam, vai akadēmijai šādas naudas nav, jo lai izveidotu bāzi vajag zemi (pāris hektārus), bet zeme Rīgā un Jūrmalā maksā teju vairāku gadu kluba budžeta summu vien - tāpēc arī pagaidām ir akadēmijas ar vienkāršiem laukumiem. FK Jelgava ir dabūjusi zemi Jelgavā - aptuveni 6 hektāri un plāno tur būvēt savu bāzi (ceru, ka viss ieplānotais izdosies, jo aizies vieglāk pārējiem, ja kāds būs ko tādu izdarījis un būs prakse un spēja iegūt informāciju par to ko vajag darīt un, kas bija lieks, ja šī bāze tiks uzbūvēta). Un, ja FK Jelgava būs sava bāze tad vairs neredzēsim tādus gadījumus ar FK Jelgava, ka sezonu sāk Olainē, bet dažas spēles aizvada teju uz kartupeļu lauka, jo pirms tam tur notikušas regbija spēles.
Tad varbūt jāveido kaut kādas nopietnākas, aptverošākas sistēmas, kas ietvertu pilnīgu piramīdu no maziem bērniem līdz virslīgas komandai (vai vismaz 1. līgas). Tagad sanāk, ka katrs kaut ko mēģina pa savam, bet nekādas kopējas futbola attīstības vīzijas nav
Varbūt RFS un Riga būtu jāapvienojas, kopīgi veidojot nopietnu klubu- ar savu stadionu, bāzi, bērnu komandām utt. Un tad šāds veidojums, kas apliecinātu savu nozīmīgumu, varētu saņemt domes naudu

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 17:21, pirms 7 gadiem
Ja rfs un riga apvienotos,butu nopietns spex. Nu ja velk uz Dzurmalas pusi,10 komandas un jega nekada

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 17:24, pirms 7 gadiem
cik tad jelgavas dome dod naudu, lai iegūtu galvenā sponsora statusu?
1 2 56 komentāri