Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Muižnieks IBU kausā šauj bez kļūdām un izcīna 42. vietu

Rolands Eliņš

Muižnieks IBU kausā šauj bez kļūdām un izcīna 42. vietu
O.Muižnieks
Foto: Lietuvas slēpošanas federācija.

IBU kausa astotajā posmā Otepē, Igaunijā šodien sprinta sacīkstēs augstāko vietu no Latvijas sportistiem izcīnīja Oskars Muižnieks, kurš starptautisko biatlona sacensību apritē atgriezies pēc četru gadu pārtraukuma, kurā vairāk pievērsās riteņbraukšanai. Viņam 42. vieta ar perfektu šaušanu.

Oskars Muižnieks šodien šāva bez kļūdām gan guļus, gan stāvus. Slēpojuma laika ziņā viņš uzrādīja 58. labāko rezultātu, kas kopā ar precīzo šaušanu deva 42. vietu kopvērtējumā 103 sportistu konkurencē. Muižnieks no uzvarētāja atpalika divas minūtes un 40 sekundes. Viņš ar šādu rezultātu būtu ieguvis vietu arī iedzīšanā, taču šajā posmā kalendārā iedzīšana nav paredzēta, tā vietā parīt vēlreiz notiks sacensības sprintā.

Muižniekam starptautiskajās IBU sacensībās šis bija pirmais starts ne tikai šosezon, bet pat kopš 2012./13. gada sezonas. 27 gadus vecais sportists tajā sezonā piedalījās arī pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā, iegūstot 112. vietu sprintā un startējot stafetē. Muižnieks pēdējos gados aktīvāk nodarbojies ar riteņbraukšanu, uzvarot arī vairākos SEB MTB seriāla posmos. Šoziem Muižnieks startējis arī slēpošnas sacīkstēs, kļūstot arī par Latvijas čempionu.

Sprinta sacensībās Otepē piedalījās arī Žans Andrejevs, kurš ar divām kļūdām ierindojās 72. vietā, bet Vladislavs Ņedaivodins ar trim kļūdām bija 80. pozīcijā. Uzvaru svinēja Krievijas biatlonists Aleksandrs Loginovs, kurš nesenajā pasaules čempionātā ieguva bronzas medaļu jauktajā stafetē.

Sieviešu sprintā no trim Latvijas dalībniecēm nevienai neizdevās iekļūt labāko 60-niekā. Žanna Juškāne pieļāva veselas piecas kļūdas šaušanā un palika 70. vietā 90 finišējušo dalībnieču konkurencē. Ingai Paškovskai un Ingai Pūcei klājās vēl sliktāk, lai gan abas pieļāva par divām kļūdām šaušanā mazāk. Paškovska, kas nesen piedalījās pasaules čempionātā slēpošanā, ieņēma 84. vietu, 7.5km distancē zaudējot līderei gandrīz piecas minūtes, bet divas kļūdas mazāk pieļāvušajai Juškānei - minūti. Pūcei savukārt 86. vietā.

Arī sievietēm uzvaru svinēja Krievijas sportiste - Anastasijai Zagoruiko uzvarēt netraucēja arī viens soda aplis. Kopumā Krievijas biatlonistes aizņēma trīs no pirmajām četrām vietām.

Izmantotie resursi:
IBU DATACENTER

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 16:24, pirms 7 gadiem
pūcīte savos 17 vēl kautko var mēģināt ar darbu panākt... un muižnieks 4 gadus nestartējot ar solīdu slēposanu un kapitālu šaušanu - malacis,,, tik žēl ka viņam nav 22..par pārējiem nav vārdu

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 16:41, pirms 7 gadiem
Trase droši smaga,to pierāde Ņedaivodina atpalikšana jau pie 2,3km ap minūti zaudēja.Muižnieks nolūza pēdējā aplī.Žēl par Oskara aiziešanu no Biatlona,bet šodiena pierāda ka viņš ir Briča līmenī.Jāgaida sestdiena svētdiena tur Osim jābut ātrakam.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-09 17:03, pirms 7 gadiem
Kas taa par bildi ---- kur plinte?

  +2 [+] [-]

, 2017-03-09 17:04, pirms 7 gadiem
Vispārsteidzošākais, ir ne viņa laibais slēpojums, ņemot vērā ,ka viņš ir slēpojis un formā uzturējis sevi, bet tas, ka salīdzinot ar visiem citiem var pa 0 sašaut, tas ir lielisks rādītājs, Deksnis pat no dzimšanas trenējoties ar 0 no 10 nesašautiem lēnāk slēpo, vismaz šeit ir labs materials.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-09 17:07, pirms 7 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Trase droši smaga,to pierāde Ņedaivodina atpalikšana jau pie 2,3km ap minūti zaudēja.Muižnieks nolūza pēdējā aplī.Žēl par Oskara aiziešanu no Biatlona,bet šodiena pierāda ka viņš ir Briča līmenī.Jāgaida sestdiena svētdiena tur Osim jābut ātrakam.
Biju pārsteigts, ka Muižnieks pieteikts šodienas sprintam. Jā, viņš šobrīd ir ātrākais brīvā stila slēpotājs Latvijā aiz Bikšes, bet pats taču ir skaidri definējis, ka ir amatieris (ja nekļūdos). Šī iemesla dēļ arī neaizbrauca uz pasaules čempionātu slēpošanā. Šodienas rezultāts Muižniekam ļoti labs, izpildīts arī normatīvs, lai varētu startēt PK. Jā, pārsteidzoši, ka tik labs slēpotājs smagi noplīsa pēdējā aplī. Bet gribētos zināt, kāda bija doma, piesaistot Muižnieku? Vai viņš ir apņēmies atgriezties biatlonā un kandidēt uz vietu izlasē?

Andrejevs un Nedaivodins +/- savā līmenī. Varēja gan būt pa kļūdiņai mazāk. Otepē ir spēcīgs dalībnieku sastāvs, var nopelnīt labus IBU kvalifikācijas punktus.

Juškānei ir jātiek galā ar šaušanu, citādi nekad netiks augstāk par IBU kausa 60.-70. vietām. Interesanti, ka viena no valsts labākajām slēpotājām Paškovska arī pēdējā nogrieznī smagi nosprāga un jaunā Pūce tajā nogrieznī bija par 23,5 sekundēm ātrākā, kopējā distancē Paškovskai zaudējot tikai 32,6 sekundes. Paškovskai un Muižniecei tomēr vajadzētu izlemt -vai nu nopietni biatlons, vai slēpošana, citādi no tādas raustīšanās labuma maz.

P.S. Bricis sanāk nedaudz ātrāks par Muižnieku, neklātienē samērot. Muižnieks apmēram Lūsas tempā.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 18:12, pirms 7 gadiem
Osim beigās starts.Ziemeļvidzemē šodien bija plus grādi,trasē putra.Neaizmirstam ka Muižnieks un Patrijuks visu vasaras sezona blieza pa MTB gonkām.