Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS: "Jā, sākumā bija 200 tūkstoši eiro, bet tagad budžets nopietni audzis"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

RFS: "Jā, sākumā bija 200 tūkstoši eiro, bet tagad budžets nopietni audzis"
Madara Alsiņa, Aleksandrs Usovs, Maksims Krivuņecs, Jurijs Popkovs un Aleksejs Višņakovs
Foto: RFS "Facebook" kontā

Sestdien Virslīgas 1.kārtā savā starpā tiksies "Jelgava" un "Rīgas Futbola skola". Kas interesanti, abi šie klubi tieši šodien aizvadīja pirmssezonas preses konferences. RFS pārstāvji atzina, ka sākotnēji izziņotais 200 tūkstošu eiro budžets vairs nav īsti aktuāls - tas ir ievērojami audzis.

Preses konferencē uzstājās "Rīgas Futbola skolas" (RFS) ģenerāldirektors Maksims Krivuņecs, sporta direktors Aleksandrs Usovs, galvenais treneris Jurijs Popkovs, spēlētājs Aleksejs Višņakovs, tāpat preses sekretāre Madara Alsiņa un partneru "Nike" pārstāvis Aleksandrs Ļotovs.

Maksims Krivuņecs, RFS ģenerāldirektors: "Pirmkārt, esmu ļoti pateicīgs Jānim Skredelim un Vladimiram Žukam par darbu, kuru viņi izdarīja - sasniedza labus rezultātus 1.līgā. No šīs sezonas mēs pārņemam šo komandu - jauna vadība, jauni sponsori, jauni mērķi. Šogad esam Virslīgā, jau esam padarījuši daudz darba pēdējās trīs nedēļās un vēlamies, lai mūsu debijas sezonā izdotos sasniegt savus mērķus, par kuriem pastāstīsim nedaudz vēlāk.

Vēlos pastāstīt par partneriem, kuri mums palīdzēs šosezon un arī nākamajos gados. Pirmkārt, "LNK Group" būs komandas ģenerālsponsors. Tāpat mums palīdzēs "Mercure" viesnīca - viņi mums palīdzēja organizēt šo pasākumu [tas risinājās viesnīcas telpās - aut.] un arī palīdzēja izvietot mūsu futbolistus pēdējā nedēļā. Tālāk "Daba Vs", kas piegādā ūdeni mūsu futbolistiem, lai viņiem būtu spēki. Mūsu sadarbības partneri ir arī "Nike" un "Sportland", kuri arī mums ļoti, ļoti palīdzēja - ātri noorganizēja un piegādāja formas, arī šo pasākumu palīdzēja noorganizēt. Mūsu partneri ir arī "Evelatus", kas palīdz arī LFF un FK "Liepāja". Savukārt mārketinga firma "Digital Karma" palīdzēja mums izveidot jaunu zīmolu, mūsu seju, jo mēs gribējām to visu atsvaidzināt. Mums ir jauns logo, mums būs jauna vieta, kur izvietosim savu klubu."

Aleksandrs Usovs, RFS sporta direktors: "Kā jau vairākkārt ir teikts, mums bija maz laika, lai sagatavotos tieši Virslīgai. Faktiski komandu izveidojām pēdējo trīs nedēļu laikā un uzskatu, ka mums to izdevies paveikt ļoti veiksmīgi. Atnākuši vairāki spēcīgi futbolisti, uz kuriem ļoti ceram, tāpat izdevies saglabāt talantīgos puišus, kas pārstāvēja RFS pērn - proti, iznākusi savdabīga simbioze no degsmes un pieredzes. Visi puiši ir ambiciozi, visi izrāda lielu centību treniņos. Līdz sestdienai laika palicis pavisam maz un ar nepacietību gaidām pirmo spēli, pirmo pārbaudījumu.

Man blakus sēž Jurijs Popkovs, un uzskatu, ka treneru štābs, Pokova un Jurija Ševļakova tandēms, mums ir ļoti spēcīgs. Tie ir pieredzējuši treneri, kuri ideāli iederas mūsu komandā. Varbūt treneru kolektīvam pievienosies vēl kāds - arī šai virzienā attīstīsimies. Sezonas mērķa tēma ir sarežģīta, taču mēs sev noformulējām mērķi iekļūt tabulas augšējā daļā, tātad būt intervālā 1.-4.vieta.

Daži vārdi par transfēriem. Ja nemaldos, esam pieteikuši 14 jaunus spēlētājus. Vesels desants pie mums piezemējies no pagājušā gada "Skonto" komandas - esam šo tēmu jau komentējuši, ar katru jaunpienācēju bija ļoti sarežģītas pārrunas un nebija tā, ka paņemtu uzreiz veselu grupu spēlētāju. Nē, ar katru bija pārrunas - dažus parakstījām savā īpašumā, dažus paņēmām uz īri, respektīvi, katrs gadījums bija citāds. Tie ir ļoti spēcīgi spēlētāji - izlases pārstāvji vai kandidāti, kā arī jaunatnes perspektīvie spēlētāji. Tāpat paņēmām divus "Liepājas" jauniešus Andri Krušatinu un Raivi Jurkovski - ar viņiem arī rēķināmies. Viņi treniņos atstāj ļoti patīkamu iespaidu.

Vēl izcelšu, ka mums izdevās iegūt 1998.gadā dzimušo izlases spēlētāju Kristapu Liepu - tā arī ir viena no mūsu stratēģijām, piesaistīt jaunos spēlētājus, kuri nākotnē varētu risināt pašus sarežģītākos uzdevumus. Vēl ir vairāki leģionāri - par viņiem sevišķi nerunāšu, viņiem sevi jāpierāda ar savu sniegumu un redzēsim, cik veiksmīga izrādīsies viņu piesaistīšana. Lai gan ir ļoti daudz jaunpienācēju, atmosfēra komandā, manuprāt, ir ļoti laba. Redzu, ka tiem, kas palikuši sastāvā no pagājušā gada, ir ievērojami pieaugusi motivācija. Treniņos ir milzīgs azarts, ir ļoti pozitīvs noskaņojums."

Jurijs Popkovs, RFS galvenais treneris: "Manā trenera karjerā ir bijis daudz dažādu pavērsienu, ir bijuši dažādi futbola projekti, bet... lai dažu dienu laikā situācija attīstītos tik dinamiski, turklāt Virslīgas sakarā, tā vēl nav bijis. Šeit izcelšu kluba menedžmenta fenomenālo darbu šai laika posmā. Jo tik īsā izveidot komandu, kurai var stādīt šādus mērķus, tas ir liels darbs - redzēju, kā puiši strādāja, notika darbs praktiski diennakts režīmā. Šobrīd gan es vēl nenosauktu mūs par realizējušos komandu, ar humoru saku, ka pagaidām tas ir dažādu spēlētāju komplekts, no kuriem man un Jurijam Ševļakovam jāizveido konkurētspējīga komanda. Domāju, mums ir pareiza spēlētāju atlase - izlases spēlētāji un jauniešu izlases pārstāvji, pieredzējušo un jauno sakausējums. Pie pareiza darba šāda veida sakausējums vienmēr dod rezultātu.

Man patika, ka esam noteikuši konkrētu mērķi. Nav runāšanas par un ap, ka "pēc tik un tik gadiem mums tur un tur jāuzvar". Mums ir konkrēts uzdevums, tas atbilst manam garam - sportā jāstāda augstākie mērķi. Ja nav augstāko mērķu, tad trenerim jāpāriet no profesionālā sporta uz fizkultūru. Priecē atmosfēra, kaut arī tas ir dabiski, ka puiši ir pacēlumā, viņi vēlas kaut ko sasniegt futbolā gan ar komandu, gan individuāli. Mūsu, treneru, uzdevums ir šo enerģiju nofokusēt, lai tas viss pārvērstos rezultātā. Ar futbolistiem ir jāstrādā, esam vienā laivā, Latvijā nav tik daudz kvalificētu spēlētāju, tāpēc gribētos, lai puiši no mūsu komandas iekļūtu dažādās izlasēs un arī tur sevi pierādītu. Man jau ir bijusi saruna ar Latvijas izlases galveno treneri - arī tā ir trenera profesijas sastāvdaļa, gatavot spēlētājus izlasēm."

Aleksejs Višņakovs, RFS spēlētājs: "Futbolā sīkumu nav, un tas, kas man patīk jau no paša sākuma, ir komandas vadītāji. Bija ļoti patīkami ar Sašu un Maksimu iepazīties un komunicēt. Plus nevaru neatzīmēt trenerus Popkovu un Ševļakovu, ar kuriem esmu strādājis vēl jauniešu izlasēs. Labi treneri, gribas ar viņiem strādāt un zinu, ka tie nav nejauši treneri, bet gan tādi, kuri spēj no dažādiem spēlētājiem izveidot labu komandu. Kas attiecas uz komandu, esmu tāds cilvēks, kurš vēro no malas - man patīk komanda, visi puiši ir labi. Vēl ne visus labi esmu iepazinis, taču visi viņi ir labi gan kā spēlētāji, gan kā cilvēki. Tāpēc ar patiku strādāju, priecājos, ka esmu šādā kolektīvā.

Protams, svarīga ir arī sportiskā puse, un, manuprāt, esam paņēmuši "Skonto" labākos spēlētājus, tas ir mans redzējums. Mums ir "Skonto" kodols, plus mani ļoti pārsteidza jaunatne - ļoti talantīgi, jauni, patīkami jaunieši. Domāju, arī laukumā viņi pierādīs savu talantu. Man pašam jaunā komandā divtik gribas, lai mēs kaut ko sasniegtu, lai mums kaut kas izdotos. Ar nepacietību gaidu čempionāta sākumu, gaidu sestdienu, gribas jau sākt!"

Aleksandrs Ļotovs, "Nike" pārstāvis: "Daudzi jau izcēla to ātrumu, kādā komanda tika izveidota Virslīgai. Mēs jau jokojām, ka Maksimam ir jāpiešķir mūsu ofisa atslēga, jo viņš tur noteikti bija biežāk nekā kāds no mūsu darbiniekiem. Viņš ikdienā jau pusdeviņos klauvēja pie mūsu ofisa durvīm. Runājot par sadarbību, tā eksistēja arī pirms tam, turklāt pat divos līmeņos - "Nike" ar RFS strādāja jau 1.līgā vairākus gadus, kā arī "Nike" strādāja ar Maksimu un viņu amatieru komandu, kurā viņi spēlē [runa par "Caramba" projektu 2.līgā - aut.]. Tā ka šī attiecību turpināšana augstākā līmenī bija loģiska [Krivuņecs piebilst, ka sadarbība ar "Nike" ir arī "Nikaram" - aut.]. Jā, un vēl arī, protams, futzāla komanda "Nikars" ar "LNK Group". Mums ļoti simpatizēja vadības, kluba ambīcijas. Ir labi būt klāt no paša sākuma un redzēt, ka cilvēkiem deg acis un ka viņi iegulda visu savu sirdi par 110%, lai klubu izveidotu par klubu, nevis par komandu un lai tas būtu ilglaicīgs un paliekošs projekts Latvijas futbolā. Tāpēc mums nebija nekādu šaubu, ka ir jāpiedalās šajā projektā. Noteikti zinu, ka tas ir pareizais lēmums."

Mediju jautājumi

Gan sporta direktors, gan treneris norādīja, ka ir simbioze starp jaunajiem un pieredzējušajiem spēlētājiem. Vai tomēr nebūs pārāk liela atšķirība starp līderu kā Aleksejs Višņakovs un Igors Kozlovs meistarību un pārējiem pamatsastāva spēlētājiem? Vai netrūks balansa?
Usovs: "Ziniet, nevar just bezdibeni starp dažādiem spēlētājiem. Visi iziet cauri vienotam treniņprocesam, un mēs bijām patīkami pārsteigti, ka iepriekšējie spēlētāji no 1.līgas pēc jaunpienācēju pievienošanās atrada sev jaunas, plašākas robežas. Viņi līmeņa ziņā velkas klāt spēcīgākajiem, pieredzējušajiem spēlētājiem. Treniņprocesā mums ir ap 30 spēlētāju, viņiem ir dažāda pieredze un vecums, un, lai cik banāli tas neskanētu, viņiem visiem patiešām ir izredzes tikt pamatsastāvā. Patīkami, ka jaunie spēlētāji aug, attīstās, un tas bija viens no iemesliem, kāpēc sevišķi vēlējāmies uzaicināt vietējos, mums zināmos spēlētājus."

Virslīgas pirmajā preses konferencē sacījāt, ka RFS budžets būs 200 tūkstoši eiro. Kopš tā laika komandā daudz kas ir mainījies. Vai ir mainījies arī budžets?
Krivuņecs: "Jā, ir mainījies, tas ir palielinājies. Šodien precīzi nevaru noteikt [smejas], bet jā, tas palielinās. Nopietni palielinās [smejas]. Miljons? Nē, miljons nē [smaida]. Sezonas beigās varēšu pateikt precīzi, kāds tas ir bijis, noslēpumu nebūs."

Piļijevs Ziemas kausā bija "Skonto" sastāvā. Vai ar viņu ir noruna, ka pēc sezonas beigām viņam jāatgriežas "Skonto"?
Krivuņecs: "Ar viņu ir parakstīts līgums, tas nav īres līgums. Paņēmām šo futbolistu, un viņam ir attiecības ar mums. Tas ir mūsu spēlētājs. Īres līgumi ar "Skonto" ir attiecībā uz Ņikitu Ivanovu, Isajevu, Igoru Kozlovu un Jermolajevu. Pārējie ir mūsu spēlētāji."

Vietējos spēlētājus pazīstam labāk, bet ir maz informācijas par leģionāriem. Cik no septiņiem, kuri ir pieteikumā, reāli var tikt pamatsastāvā?
Popkovs: "Te jau labi izskanēja, ka mums ir 30 futbolisti, kuriem visiem ir iespējas. Skaidrs, ka pirmajai spēlei jau esam atlasījuši noteiktus spēlētājus, pagaidām laikam izmantosim trīs leģionārus, ne vairāk. Leģionāri ir labi, taču nav viennozīmīgas situācijas, ka viņi noteikti spēlēs. Konkurence ir, katrā pozīcijā ir gan leģionāri, gan vietējie."

Vai visi septiņi leģionāri jau ir uz vietas?
Usovs: "Jā, visi septiņi jau ir šeit, kāds jau trenējas ar galveno komandu, kāds vēl atrodas dublieru komandā un iziet adaptācijas periodu. Vērojam visus, bet beigu lēmumu pieņems treneris. Problēmu ar organizatoriskiem jautājumiem nebūs, visi jau ir pieteikti."

Kā leģionāri tika atrasti?
Usovs: "Visai ierasta prakse, strādājām dažādos virzienos, paši vērtējām, mūsdienās nav obligāti jāredz klātienē, var lietot dažādas skautinga programmas, tāpat parādījās aģentu tīkls, kas mums piedāvāja savus spēlētājus. Gadījās arī, ka futbolisti paši sevi piedāvāja. Dažos gadījumos sarunājām ar klubiem - piemēram, ar "Žalgiri" izveidojās labas attiecības, un viņi mums piedāvāja īrēt diezgan perspektīvu U-21 spēlētāju. Tātad atkal - katrs gadījums bija individuāls."

Aleksej, vai pirms pievienošanās RFS tev bija piedāvājumi no citiem Latvijas klubiem?
Višņakovs: "Jā, sarunas bija. Runāju ar Vitāliju Astafjevu, tāpat ar FC "Riga", kā arī ar Jūrmalas "Spartaku". Vispār sākumā plānoju doties uz Poliju, tur bija labs variants, Hožuvas "Ruch", taču tur man nesanāca - vairāk laikam futbola kvalitāšu dēļ neizdevās man tur nostiprināties. Pēc atgrieša/nās Latvijā aktīvi sāku veikt pārrunas ar dažādiem klubiem, jo negribējās, lai atkārtojas "Skonto" situācija. Ar visiem nedaudz aprunājos un RFS man iepatikās no visām pusēm. Šeit viss ir patīkami, emocijas ir tās labākās, jo šeit veidojas skaista situācija."

Jums vienīgajiem pieteikumā nav vārtsargu trenera. Kāpēc tā un vai varētu parādīties?
Usovs: "Manuprāt, situācija ar vārtsargu treneriem Latvijā ir problemātiska. Ir daži laba līmeņa speciālisti, bet viņi ir aizņemti. Vairāki no viņiem apvieno darbus klubā un izlasē, kas ir normāla prakse. Parādās arī interesanti jauni treneri, taču nav tik daudz treneru, kas specializētos noteiktā jomā - vārtsargu treneru, rehabilitācijas treneru, fiziskās sagatavotības treneru. Šo trīs nedēļu laikā veicām pārrunas ar vairākiem vārtsargu treneriem, bet ne ar vienu nevienojāmies. Katrā ziņā vārtsargu treneris ir viena no mūsu prioritātēm, un darbs pie tā notiek. Mums ir 3-4 vārtsargi, kuriem ir vajadzīgi šie specializētie treniņi. Māliņš manā skatījumā ir pretendents uz lielo izlasi un skaidrs, ka viņam ir vajadzīgs papildus darbs ar vārtsargu treneri. Tāpat mums ir jaunie vārtsargi, kuriem jāattīstās specializēta trenera vadībā. Īsumā atbildot, vārtsargu treneris pie mums noteikti parādīsies."

Kāds ir līgums un noruna ar vadību - ja tev vasarā parādīsies variants ārzemēs, palaidīs tevi?
Višņakovs: "Kā vienojāmies ar klubu, šobrīd ir jākoncentrējas visa čempionāta aizvadīšanai. Kas būs pēc tam, tas būs pēc tam. Tagad visas domas ir tikai par šo gadu, šo čempionātu - tas jāaizvada pēc iespējas labāk."

Usovs: "Atļaušos piebilst, un tas nav tikai Višņakova sakarā - kluba pozīcija ir tāda, ka, protams, vēlamies izveidot stipru komandu un sasniegt augstus mērķus, tomēr, ja pieredzējušam spēlētājam būs konkrēts piedāvājums vai jaunieti aicinās uz pārbaudi, mēs nekādus šķēršļus neliksim. Jānovērtē realitāte, kurā esam - ja ir iespēja Eiropā, tā ir jāizmanto. Dažiem pieredzējušajiem spēlētājiem ir noteiktas izpirkuma maksas, bet jauniešiem nākotnē mēģināsim rast stažēšanās iespējas dažādos klubos. Mums ir labas attiecības ar Bundeslīgas un Nīderlandes čempionāta klubiem, ir daudz paziņu Skandināvijā un Krievijā. Aktīvi strādāsim, lai palīdzētu saviem spēlētājiem."

Kuri no pagājušā gada sastāva varētu spēlēt visvairāk?
Popkovs: "Pirmkārt, vēlos pateikties puišiem par pagājušā gada sadarbību - tas bija auglīgs darbs. Savācām spēlētājus, kuri Latvijas čempionātu komandām principā nebija vajadzīgi. Un tomēr izveidojām konkurētspējīgu komandu. Trūka varbūt precīzas selekcijas un spēlētāju konkrētās pozīcijās, taču noņemu cepuri to spēlētāju priekšā, kuri bija pagājušajā gadā. Visi mācās, strādā, bet attieksme pret futbolu bija augstā līmenī. Tās komandu esam saglabājuši un ceru uz viņiem arī šogad. Mēs, treneri, dažreiz pat neskatāmies 1.līgas virzienā, it kā tur nebūtu labu spēlētāju. Es pērn tikai otro reizi strādāju 1.līgā un varu teikt, ka tur ir ļoti interesanti puiši. Ir vērīgāk jāseko. Ja futbolists nav no Rīgas, nav no labas futbola akadēmijas, tas nenozīmē, ka viņš nevar izaugt par labu spēlētāju - var! To pierāda darbs pagājušajā gadā - šie puiši ir ar mums un ceru, viņi šogad par sevi liks runāt arī Virslīgā. Skaidrs, ka viņiem nav pieredzes, bet vēlmei sevi apliecināt un pilnveidot jādod rezultāts."

Uzbrukums raisa satraukumu - šai pozīcijā ir jaunieši bez lielas pieredzes. Kādi ir varianti? Varbūt plānojot Višņakovu izmantot uzbrucēja pozīcijā?
Popkovs: "Astafjevs šo preses konferenci noteikti noskatīsies [smiekli zālē]... Kur izmantosim Višņakovu, jau zinām - viņš ir malacis, ir gatavs visam. Es šos vārdus, ko tagad sacīšu, adresēšu savas komandas puišiem. Pats jau 16 gadu vecumā tiku meistarkomandā un man tika pateikta kāda frāze - visi ir vienlīdzīgi pirtī un futbola laukumā. Laukumā nav atšķirības, vai tu esi Višņakovs vai 17 gadus vecais Liepa. Futbols ar to ir labs - tas dod iespējas sevi pierādīt, parādīt personīgo "es", savas spējas. Tāpēc vienmēr saku - man regālijas vai to neesamība neinteresē. Tieši tas arī ir talants - pierādīt sevi konkrētā brīdī. Mans vēstījums maniem spēlētājiem - ārdiet, pierādiet!

Tikko Ļošam [Višņakovam] teicu - apbrīnoju Krištianu Ronaldu. Šķiet, viņam viss ir, viss nopelnīts, iesitis vairāk par visiem, ir labākais vai viens no labākajiem pasaulē, bet katru reizi, kad skatos viņa spēles, nākas brīnīties, kā viņš spēj atrast aizvien jaunu motivāciju. Gribu, lai arī Ļoša pierādītu sevi futbola laukumā, savukārt jaunajiem futbolistiem nevajag nevienu respektēt. Ja pienācis laiks, ir jākļūst par pamatsastāva spēlētāju, ir jāiekļūst jauniešu izlasē, jātēmē uz lielo izlasi - lūk, kādi mērķi katram ir jāstāda. Bet kas bija līdz šim, tam nav nozīmes - tagad visiem ir vienādas starta pozīcijas. Futbolā svarīgākais ir nākamā spēle - katru reizi ir jāpierāda sevi, gan trenerim, gan spēlētājiem."

Vai gribēsiet galvaspilsētā kļūt par galveno komandu - gan sportiskā, gan organizatoriskā ziņā?
Krivuņecs: "Jā, gribam izveidot klubu ne tikai tādu, kas ir pirmais tabulā, bet arī gribam kļūt par piemēru, kā pareizi izveidot profesionālu futbola klubu. Sākām ar komandas izveidi, jaunu logo, citiem priekšdarbiem un ceram, ka būs arī rezultāts futbola laukumā. Visā, ko darām, mums ir mērķi. Piemēram, mārketings - šodien mums "Facebook" ir jau 974 līdzjutēji, bet pirms tam mērķis bija līdz sezonai savākt 1 000 līdzjutējus, tā ka jau esam ļoti, ļoti tuvu šī mērķa sasniegšanai. Gribam parādīt savas komandas dzīvi arī sociālajos tīklos - lai līdzjutēji vēro futbolu ne tikai no tribīnēm, bet arī redzētu, kā viss notiek komandas iekšienē. Logo ir Rīgas lauva - gribam saglabāt tradīcijas, attēlota arī futbola bumba, ar kuru tiek spēlēts jau ļoti sen, arī RFS, kas tika izveidota 1962.gadā. Gribam savienot futbola akadēmiju ar profesionālo klubu - kā iepriekš intervijās esmu teicis, lai bērniem būtu sapnis spēlēt šajā futbola komandā, kurai ir augsti sportiskie mērķi, kas piedalās Eirokausos."

Iepriekš Maksims runāja par 5.-6.vietu, tagad jau par pirmo četrinieku. Vai nezini, uz ko komanda ir spējīga?
Krivuņecs: "Teicu 4.-6.vieta, un varbūt tas ir racionālāks novērtējums [smaida]. Bet mērķis vienmēr ir kas vairāk, vienmēr jāstāda maksimālie mērķi. TOP4 ir mūsu mērķis šosezon. Ja būsim zemāk, mērķis nebūs sasniegts."

Usovs: "Mēs paši arī nezinām, uz ko esam spējīgi. Maksims pareizi pateica, ka mērķiem jābūt maksimāliem. Visiem jābūt maksimālai motivācijai - vadībai, treneriem, spēlētājiem. Vēl, atgriežoties pie iepriekšējā jautājuma par galvaspilsētu, ar lielu cieņu izturamies pret citiem klubiem, "Metta", "Riga" un visiem citiem klubiem, taču, manuprāt, mūsu futbolā izveidojusies situācija, ka ar klubu administrāciju un organizāciju lielākoties nodarbojas tīri futbola cilvēki, piemēram, bijušie futbolisti. Mēs ar Maksimu esam atnākuši no biznesa sektora. Un savā biznesa pieredzē pielietotos principus gribam izmantot arī tagad futbolā. Tas arī noteiks mūsu pieeju un uzvedību. Šobrīd ir ļoti labi kursi treneriem, var iegūt licences un šajā ziņā LFF ļoti labi strādā, taču pagaidām nav kursu biznesa menedžmentā vai [palabo sevi - aut.] pirmie tikko ir sākušies. Uzskatu, ka tā ir pareiza iniciatīva. Zināšanas šai jomā ir jāuzlabo, lai papildinātu savu mīlestību pret futbolu ar konkrētām prasmēm. Ceru, tas iedvesmos arī citus futbola cilvēkus un kopā attīstīsimies arī šajā virzienā."

Krivuņecs: "Jā, varbūt mums nav tik lielas pieredzes futbolā, ir tikai pieredze amatieru komandas veidošanā, kas ir pavisam cits līmenis, bet mums ir milzīga vēlme un motivācija - man liekas, tas ir vissvarīgākais, lai sasniegtu rezultātu. Jā, būs kļūdas - gan futbola laukumā, gan kluba menedžmentā, tas viss ir normāli, bet mēs centīsimies."

  -1 [+] [-]

, 2016-03-10 00:22, pirms 8 gadiem
Nu ko - lai veicas! Ja izdosies kļūt par pietiekami spēcīgu klubu, tas būs labums visam Latvijas futbolam!

  -2 [+] [-]

, 2016-03-10 00:44, pirms 8 gadiem
Galvenais, lai Ļoša nenobīstās, ka Popkovs viņam nogriezīs olas. Galvenais labi spēlēt. Tad viss būs kārtībā. U-21 izlases laikā Ļoša bija nobijies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-10 02:42, pirms 8 gadiem
Nav runāšanas par un ap, ka "pēc tik un tik gadiem mums tur un tur jāuzvar". Mums ir konkrēts uzdevums, tas atbilst manam garam - sportā jāstāda augstākie mērķi. Ja nav augstāko mērķu, tad trenerim jāpāriet no profesionālā sporta uz fizkultūru.

Šie teikumi man patīk! Un tāda sajūta,ka mērķēts "zaļajiem amatieriem",kurus šosezon no izkrišanas varēs glābt vienīgi ja nu brīnums,jeb virslīgas paplašināšana.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-10 02:51, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Nav runāšanas par un ap, ka "pēc tik un tik gadiem mums tur un tur jāuzvar". Mums ir konkrēts uzdevums, tas atbilst manam garam - sportā jāstāda augstākie mērķi. Ja nav augstāko mērķu, tad trenerim jāpāriet no profesionālā sporta uz fizkultūru.

Šie teikumi man patīk! Un tāda sajūta,ka mērķēts "zaļajiem amatieriem",kurus šosezon no izkrišanas varēs glābt vienīgi ja nu brīnums,jeb virslīgas paplašināšana.
ja šādi vis turpināies, tad merīgi var paplašināt līgu līdz 10 komandām, jo ir jau vēl Skonto un tāpati Valmiera un jo vairāk spēles, jo labāk Bet lai vai kā gribētu tādu pavērsienu Latvijas futbolā, šaubos vai lgtermiņā, kaut vai 10.gadus, kas tāds šeit notiktu, jo gan jau Valsts atrastu veidu kur nosūknēt naudu, kas ieplūst futbolā vai tamlīdzīgi. Un vairāk nauda tik daudz neplūstu iekšā, ja paskatās pagatnē tāds gadijums, jau ir bijis, tik tad naudu savāca pāris augsta amata cilvēki. un tie ''zaļe amatieri'' paliks virslīgā vai atgriezīsies šeit pēc sezonas uz palikšanu.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-10 08:42, pirms 8 gadiem
sākums būs grūts, disciplīna un saspēle sākumā sitīs meistarību un nesaprašanos .. galvenais lai nezūd apņēmība, ja neveiksmīgs posms. un lai pierāda ka nav miniSkonto

  -1 [+] [-]

, 2016-03-10 09:48, pirms 8 gadiem
Riktigs krievu klubs. Neviena latviesha. Lai jau, bet nu ar Rigas domes atbalstu? Rigas galvenais krievs atbalsta savejos, protams, bet diemzel ar latviesu naudu. Un cik sena tad ir ta RFS? 2gadi? Un jau virsligaa. Roka roku mazga, kamer latviesu akademijas cinas ar visadiem lai kautkadu naudu dabutu no LFF. Bet tur jau prieksha ari latvju krievi - Indriksons un Mezheckis. Bet ceru, ka driz viss mainisies.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-10 11:24, pirms 8 gadiem
Virslīgā vēl vajag Valmieru un vēl kādu provinces komandu, varbūt Rēzekni, sen sen Kuldīgā bija laba komanda Vulkāns, īsts latviešu klubs, bet tur laikam sen viss izputējis un nezin vai Kuldīgā futbolu vēl spēlē? Bija arī Aizputē virslīgas komanda, tāpat ļoti sen. Diemžēl futbola ģeogrāfija Latvijā neiet plašumā, drīzāk sarūk.

     [+] [-]

, 2016-03-10 12:26, pirms 8 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Virslīgā vēl vajag Valmieru un vēl kādu provinces komandu, varbūt Rēzekni, sen sen Kuldīgā bija laba komanda Vulkāns, īsts latviešu klubs, bet tur laikam sen viss izputējis un nezin vai Kuldīgā futbolu vēl spēlē? Bija arī Aizputē virslīgas komanda, tāpat ļoti sen. Diemžēl futbola ģeogrāfija Latvijā neiet plašumā, drīzāk sarūk.
Nevar nepiekrist, bet nav arī normāli, ka Rīgā vienīgais klubs kurš spēja sastādīt konkurenci citiem klubiem par uzvaru Virslīgā, tagad ir aizgājis pa burbuli(gandrīz).
Lieliski, ka Liepāja un Ventspils spēj uzvarēt, taču Rīgai ar tās resursiem salīdzinājumā pret pārējo Latviju būtu jāspēj izveidot vismaz divi čempiona titula pretendenti. Citādi šitie pusamatieru pasākumi ir smieklīgi.
Nav runa par Mettu, tur fokuss ir uz vietējiem futbola skolas spēlētājiem un tas, ka viņi spēj iekļūt un lai vai kā, noturēties augstākajā līgā, neko labu par Virslīgas līmeni neliecina.

     [+] [-]

, 2016-03-10 12:35, pirms 8 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Virslīgā vēl vajag Valmieru un vēl kādu provinces komandu, varbūt Rēzekni, sen sen Kuldīgā bija laba komanda Vulkāns, īsts latviešu klubs, bet tur laikam sen viss izputējis un nezin vai Kuldīgā futbolu vēl spēlē? Bija arī Aizputē virslīgas komanda, tāpat ļoti sen. Diemžēl futbola ģeogrāfija Latvijā neiet plašumā, drīzāk sarūk.
"...Virslīgā vēl vajag Valmieru..." – tiem nabagiem jau taču bija iespēja spēlēt virslīgā, tikai piķa trūkuma dēļ atteicās, Rēzekne arī nabagi.
Slēpts komentārs: Converse87

  +1 [+] [-]

, 2016-03-10 13:43, pirms 8 gadiem
blacksheep rakstīja: Riktigs krievu klubs. Neviena latviesha.
Raivis Andris Jurkovskis? Kristaps Liepa? Kristaps Dzelme? Andris Krušatins? Madara Alsiņa?

  -1 [+] [-]

, 2016-03-10 15:18, pirms 8 gadiem
blacksheep rakstīja: Riktigs krievu klubs. Neviena latviesha. Lai jau, bet nu ar Rigas domes atbalstu? Rigas galvenais krievs atbalsta savejos, protams, bet diemzel ar latviesu naudu. Un cik sena tad ir ta RFS? 2gadi? Un jau virsligaa. Roka roku mazga, kamer latviesu akademijas cinas ar visadiem lai kautkadu naudu dabutu no LFF. Bet tur jau prieksha ari latvju krievi - Indriksons un Mezheckis. Bet ceru, ka driz viss mainisies.
RFS ir dibināta 1962.gadā, tik sena tā ir. Kādi 54 gadi sanāk

  +2 [+] [-]

, 2016-03-10 16:09, pirms 8 gadiem
Par tradīcijām runājot, šī komanda ir tiešs turpinājums Beļajeva Daugavai, kas pēc viena gada Virslīgā (šķiet, 2009. gadā) turpināja pirmajā līgā spēlēt jau ar nosaukumu RFS. Dzīvs šīs tradīcijas iemiesojums būtu vārtsargs Kristaps Dzelme, ja vien nebūtu straplaikā spēlējis citās komandās.
Par (ne)latviskumu -- sešās no astoņām Virslīgas komandām ir skaidri jūtama krievu valodas dominante, RFS ir tikai viena no tām, ar nelielu bonusiņu, ka Krivuņecs latviski runā ļoti labi, ar minimālu akcentiņu (tas ir nejaušs vērojums, par pārējiem vadībā iesaistītajiem nemāku teikt).

  +1 [+] [-]

, 2016-03-10 16:50, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: ja šādi vis turpināies, tad merīgi var paplašināt līgu līdz 10 komandām, jo ir jau vēl Skonto un tāpati Valmiera un jo vairāk spēles, jo labāk Bet lai vai kā gribētu tādu pavērsienu Latvijas futbolā, šaubos vai lgtermiņā, kaut vai 10.gadus, kas tāds šeit notiktu, jo gan jau Valsts atrastu veidu kur nosūknēt naudu, kas ieplūst futbolā vai tamlīdzīgi. Un vairāk nauda tik daudz neplūstu iekšā, ja paskatās pagatnē tāds gadijums, jau ir bijis, tik tad naudu savāca pāris augsta amata cilvēki. un tie ''zaļe amatieri'' paliks virslīgā vai atgriezīsies šeit pēc sezonas uz palikšanu.
Valmierā vairs nespīd tāda saule kā pirms sezonas, divām tas rādījās. Šobrīd finansu problēmas laikam. Komandas galvenais motors N.Savaļnieks arō dodas prom..

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 01:00, pirms 8 gadiem
blacksheep rakstīja: Riktigs krievu klubs. Neviena latviesha. Lai jau, bet nu ar Rigas domes atbalstu? Rigas galvenais krievs atbalsta savejos, protams, bet diemzel ar latviesu naudu. Un cik sena tad ir ta RFS? 2gadi? Un jau virsligaa. Roka roku mazga, kamer latviesu akademijas cinas ar visadiem lai kautkadu naudu dabutu no LFF. Bet tur jau prieksha ari latvju krievi - Indriksons un Mezheckis. Bet ceru, ka driz viss mainisies.
Precīzāk - krievžīdu, ņemot vērā Milovu famīlijas abalstu..