Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam un "Sabres" agrā spēle, Bertāns un Pasečņiks uzņems Valančūnu

Andrejs Siliņš

Girgensonam un "Sabres" agrā spēle, Bertāns un Pasečņiks uzņems Valančūnu
Zemgus Girgensons un Dāvis Bertāns. Foto: Reuters / EPA / Scanpix

Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" šovakar 22:00 aizvadīs kārtējo Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli, savā laukumā uzņemot Anaheimas "Ducks". Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) 1:00 naktī Vašingtonas "Wizards" ar Dāvi Bertānu un Anžeju Pasečņiku ierindā uzņems Memfisas "Grizzlies".

Vai Girgensons atkārtos decembrī iespēto?

"Sabres" un "Ducks" pirmo reizi šajā sezonā tikās oktobra vidū Anaheimā, kad mājinieki otrajā trešdaļā guva trīs bezatbildes vārtus un svinēja uzvaru visā mačā ar 5:2. Toreiz Girgensons nospēlēja desmit minūtes. Tas toreiz kļuva par pirmo pamatlaikā piedzīvoto "Sabres" zaudējumu sezonā.

Kopš tā laika situācija būtiski mainījusies, un šobrīd Bufalo komanda ar negatīvu bilanci (24-23-8) ieņem vien 13. vietu Austrumu konferencē, no "play-off" zonas atpaliekot jau par 11 punktiem. "Ducks" šajā sezonā nav klājies labāk, tieši pretēji - 22 uzvaras 55 mačos ļauj Rietumos apsteigt vien pastarīti Losandželosas "Kings".

"Ducks" šovakar aizvadīs pēdējo spēli piecu izbraukuma maču tūrē. Pirmajās divās tūres spēlēs izdevās uzvarēt, bet pēdējos divos mačos piedzīvotas neveiksmes. Šī būs trešā spēle pēc kārtas un ceturtā piecu dienu laikā. Tikmēr "Sabres" spēļu grafiks bijis patīkamāks - desmit maču nogrieznī vienīgais mačs, kas jāaizvada viesos, jau nospēlēts, turklāt salīdzinoši netālajā Ņujorkā.

Tiesa, sava laukuma priekšrocības nav izdevies izmantot pienācīgi - no piecām iepriekšējām mājas spēlēm uzvarēts tikai vienā. (2:1 papildlaikā pret Kolumbusu). Toties vienīgajā izbraukuma mačā Ņujorkā, Girgensonam gūstot savus desmitos vārtus sezonā, izdevās uzveikt "Rangers" ar 3:2. Zemgus šosezon divos mačos pēc kārtas punktus guvis tikai vienu reizi - decembrī latvietis guva vārtus divas dienas pēc kārtas.

Latviešu duelim Vašingtonā sekos Baltijas duelis

Lai gan pirms sezonas par Vašingtonas "Wizards" runāja vairāk kā par komandu, kas būs tuvāk pastarītes statusam konferencē, brīdī, kad aizvadīta jau vairāk nekā puse sezonas, komanda atrodas tikai vienu pozīciju no kārotā astoņnieka. Tiesa, devītajā vietā Austrumu konferencē esošā "Wizards" šobrīd izcīnījusi par četriem panākumiem mazāk nekā astotajā vietā esošā "Magic". Arī par Memfisas "Grizzlies" nerunāja kā par nopietnu spēku Rietumu konferencē, taču 30 mačus pirms regulārā turnīra beigām komanda ir astotā konferencē. Pirmais septītnieks gan jūtami atrāvies (Dalasai un Oklahomsitijai par sešām uzvarām vairāk) un skaidrs, ka galvenā cīņa Memfisai būs tieši pašreizējās pozīcijas noturēšana nevis kāpšana augstāk - devītajā vietā esošajai Portlendai ir par divām uzvarām mazāk.

"Grizzlies" izcīnījusi sešas uzvaras pēdējās astoņās spēlēs, bet iepriekšējā mačā atzina "Sixers" pārākumu (107:119). Šonakt Memfisa aizvadīs trešo izbraukuma maču pēc kārtas, viesojoties Vašingtonā pie "Wizards", kas aizvadīs piekto no sešām mājas spēlēm pēc kārtas. Mājas spēļu sērijā galvaspilsētas komanda izcīnījusi trīs uzvaras četros mačos, pēdējā spēlē revanšējoties Dalasai par neveiksmi pašā sezonas ievadā (119:118).

Dāvis Bertāns aizvadīja kārtējo labo spēli, trāpot piecus trīspunktniekus un sakrājot 20 punktus, kā arī izcīnot astoņas atlēkušās bumbas un atdodot trīs rezultatīvas piespēles. Cits otrā piecinieka spēlētājs Šabazs Neipjērs, nonācis "Wizards" rindās maiņas darījuma rezultātā termiņa izskaņā, debitēja ar 14 punktiem. Anžejs Pasečņiks pēdējā laikā pie minūtēm tiek maz un spēļu prakses gūšanas nolūkos bija nosūtīts uz fārmklubu. Tomēr svētdien viņš atkal izsaukts uz galveno komandu un, iespējams, tiks pie iespējas iziet laukumā arī šīs nakts spēlē.

"Grizzlies" komandā kodolu veido jaunie spēlētāji, kas draftēti pēdējos gados. 20 gadus vecais spēka uzbrucējs Džerens Džeksons vidēji guvis 17,4 punktus un izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas, viņa vienaudzis Dža Morants pievienojis 17,4 punktus un atdevis 7,0 piespēles, bet pirms trim gadiem draftētais aizsargs Dilons Brukss izcēlies ar 15,9 punktiem.

Starp jaunajiem talantiem labi iejuties nu jau bez maz par veterānu dēvējamais Jons Valančūns. Lietuviešu centrs vidēji guvis 15,1 punktu, izcīnījis 10,2 bumbas un atdevis 1,9 piespēles. Valančūns ir Bertāna vienaudzis - abi pārstāvēja savu dzimteni Eiropas jaunatnes čempionātos U16 un U18 vecumā (otrais notika Lietuvā), kā arī spēlēja Latvijā notiekošajā pasaules U19 čempionātā, bet pieaugušo vecumā vienmēr savu iespēju robežās pārstāvējuši attiecīgi Latvijas un Lietuvas valstsvienības.

     [+] [-]

, 2020-02-09 13:34, pirms 4 gadiem
Šodien noskaidrojas Latvijas pretinieks OS kv. KAZ-POL 0:1 pēc 1.per.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-09 14:36, pirms 4 gadiem
Berča sāks sildīties konkursam!

  +3 [+] [-]

, 2020-02-09 15:45, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: Šodien noskaidrojas Latvijas pretinieks OS kv. KAZ-POL 0:1 pēc 1.per.
Latvijai būs jāspelē pret Poļiem

     [+] [-]

, 2020-02-09 18:25, pirms 4 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: Latvijai būs jāspelē pret Poļiem
Poļus gadījumā netrenē Teds Nolans?