Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Stalbes un Liepājas komandas cīņā par vērtīgiem punktiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Stalbes un Liepājas komandas cīņā par vērtīgiem punktiem
Liepājas un Stalbes komandu divcīņas allaž bijušas ļoti spraigas
Foto: Aiga Veisa, liepajniekiem.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien vienā spēlē tiksies komanda, kas zaudējusi iespējas cīnīties ceturtdaļfinālā ar komandu, kas vietu astotniekā jau nodrošinājusi. Savukārt otrs mačs starp "Pārgauju" un "Kurši/Ekovalis" solās būt ļoti saistošs un nozīmīgs abām komandām.

"Pārgauja" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Stalbē
Dienas centrālajā spēlē tiksies Stalbes un Liepājas komandas. Pērn abas vienības vien regulārās sezonas pēdējā spēlē noskaidroja to vienību, kura ieņems astoto vietu, bet kurai cīņas čempionātā būs beigušās. Atceramies, ka Stalbe tajā spēlē uzvarēja, vēlāk aizspēlējoties līdz bronzas godalgām. Šosezon nedaudz labāk klājies liepājniekiem, kuri 16 spēlēs iekrājuši 30 punktus, esot ceturtajā vietā. Tikmēr "Pārgauja" nospēlējusi par vienu spēli vairāk, ar 28 punktiem esot septītajā vietā. Devītajā vietā esošie valmierieši atpaliek par pieciem punktiem, kas trīs kārtas pirms regulārā turnīra beigām ļauj justies komfortabli, bet ne droši par to, ka izslēgšanas turnīrs neizpaliks.

"Pārgaujas" pozīcijas būtu stabilākas ja ne divi pilnīgi atšķirīgi zaudējumi pēdējos mačos. Vispirms savā laukumā rezultatīvā cīņā ar 9:10 atzīts čempionu Ulbrokas pārākums, bet pēdējā spēlē Talsos nepietika ar lielisko aizsardzību (trīs ielaistie vārti), jo paši tikai reizi pamanījās pārspēt Valteru Kasjaņenko, turklāt to paveicot skaitliskajā vairākumā. Ņemot vērā, ka atlikušajās spēlēs "Pārgaujai" gaidāmas spēles ar Lielvārdi (mājās) un "Rubeni" (viesos), punktus izcīnīt šajos mačos nebūs viegls uzdevums. Gvido Lauga ar 44 (30+14) punktiem ir pārliecinošs komandas rezultatīvākais spēlētājs, no kura atpaliek Olafs Zvīnis (18+15) un Edgars Puriņš (25+6).

Liepājnieki pēc graujošās uzvaras pār ogrēniešiem, pēdējā spēlē savā laukumā paklupa pret "Ķekavu". Ņemot vērā, ka kurzemnieki šosezon ir izteikta sava laukuma komanda, regulārās sezonas izskaņa nesolās būt vienkārša, jo šajā nedēļas nogalē jāviesojas Stalbē un Cēsīs, pēc tam gaidāms izbraukums pie čempioniem un vienīgi pēdējā sezonas spēlē mājās jāuzņem baušķenieki. Mihails Kostusevs ar 45 (18+27) punktiem ir komandas rezultatīvākais florbolists, no kura atpaliek Edgars Freimanis (19+20) un Ričards Dēvits (22+12).

"Bauska" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Bauskā
Zaudējot četras pēdējās spēles, baušķenieki jau trīs mačus pirms regulārās sezonas noslēguma ir zaudējuši pat matemātiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā. Tajā pašā laikā talsinieki ir sagaidījuši labvēlīgus rezultātus citos mačos, lai pēdējās trijās spēlēs cīnītos par augstāku vietu turnīra tabulā, neuztraucoties par risku palikt bez ceturtdaļfināla.

Bauskas komandas rezultatīvākais spēlētājs Pēteris Zeltiņš šosezon iekrājis vien 25 (13+12) punktus, kas arī ir viens no iemesliem komandas vājajam sniegumam – nav atradies spēlētājs, kas varētu uzņemties stabilu līdera lomu. Virslīgas debitantam Kristeram Tiltiņam šosezon 20 (11+9) punkti, bet Gints Velmunskis sakrājis 18 (12+6).

Talsinieki uzvarējuši piecās no pēdējām sešām spēlēm, ar 33 punktiem esot trešajā vietā turnīra tabulā, turklāt saglabā labas iespējas pakāpties vienu pozīciju augstāk. Toms Bitmanis ticis pie 30 (19+11) punktiem, esot komandas rezultatīvākajam spēlētājam. Tikmēr 18 gadus jaunais Emīls Krūmiņš savācis 27 (22+5) punktus, esot komandas labākais vārtu guvējs. Spēlējošais treneris Artis Raitums pievienojis 23 (9+14) punktus.