Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" Baltijas cīņas turpinās ar maču savā laukumā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

BK "Ventspils" Baltijas cīņas turpinās ar maču savā laukumā
Uzbrukumā Stīvens Grejs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kārtējo maču Baltijas Basketbola līgā piektdien aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems Lietuvas klubu "Juventus". Pirmajā aplī savā laukumā pārāki bija lietuvieši, tagad ventspilniekiem ļoti derētu revanšs.

Utenas pilsētas klubs lieliski atbilsts ventspilnieku trenera Gundara Vētras raksturojumam par sāncenšiem Baltijas līgā, sevišķi Lietuvas komandām – tās nav nemaz tik vājas, lai nevarētu sagādāt problēmas un katrā mačā būtu sagraujamas. Vārdu sakot, šādi mači prasa nopietnu attieksmi un nopietnu cīņu, kā jebkura cita oficiālā spēle. Lai gan "Juventus" pārāk labi neveicas Lietuvas čempionātā (6 uzvaras, 10 zaudējumi) un arī Baltijā uzvaru ir mazāk par zaudējumiem (7/8), komandas sastāvs ir tiešām interesants un noteikti nav vājš. To uz savas ādas izbaudījuši arī ventspilnieki, viesos piedzīvojot neveiksmi 64:76, bet pie vainas atkal bija viena izgāzta ceturtdaļa – trešo BK "Ventspils" zaudēja ar 9:22...

Protams, tas bija vēl pirms gadumijas, kurzemnieku sastāvs piedzīvojis izmaiņas un līdz ar to arī mainījusies spēle, kas pamazām kļūst tāda, kādu vēlas redzēt treneri un kas nes vēlamo rezultātu. "Mēs ejam pareizajā virzienā, bet visiem redzams, ka lielā problēma ir stabilitātes saglabāšana. Ja spējam nospēlēt vienādi labi visu maču, varam paveikt lielas lietas," Vētra skaidro nianses, kas neapšaubāmi svarīgas būs arī piektdienas mačā.

"Juventus" uz Ventspili (nākamajā dienā arī uz Liepāju) vedīs vairākus Latvija jau labi zināmus spēlētājus –, piemēram, eksbaronus Židrūnu Urbonu un Gedeminu Maceinu, eksvefiņu Romānu Gumeņuku. Mūsu platuma grādos redzēti un mūsu komandām problēmas sagādājuši arī Dariuss Pakamanis un Tomass Gaidamavičs. Tieši Pakamanis sagādāja lielas galvassāpes ventspilniekiem pirmajā mačā, sametot 19 punktus un atdodot sešas rezultatīvas piespēles. Zem groziem labākais bija "Lietuvos rytas" skolu izgājušais centrs Karolis Petrukonis (212cm), savukārt ventspilniekiem ar 19 punktiem, bet ne būt ne lielisku precizitāti atzīmējās Stīvens Grejs.

Ventspilnieku piektdienas viesi aizvadījuši par vienu maču mazāk un arī turpina cīņu par vietu ceturtdaļfinālā, tā kā gaidāma nopietna kauja. Piecas no savā septiņām uzvaram "Juventus" basketbolisti izcīnījuši savā laukumā, bet viesos apspēlējuši Tartu (96:74) un "Baltai" (69:61) basketbolistus, pēdējo uzvaru izbraukumā izcīnot novembrī.

Mača sākums pulksten 19 un tiešraidē to, kā ierasts, rādīs arī Sportacentrs.com. Savukārt līdzjutēji, kas spēli apmeklēs klātienē, varēs ne tikai priecāties par basketbolu, bet arī nobalsot par BK "Ventspils" karsējmeiteņu komandas labāko nosaukumu.

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"

  -4 [+] [-]

, 2012-02-10 11:26, pirms 12 gadiem
Gruti pateikt..beigas izmocis uzvaru tikai.
Leģionari visu nokartos...

  +7 [+] [-]

, 2012-02-10 11:34, pirms 12 gadiem
viss būs ok, čali sāk rādīt spēli ko prieks skatīeties, būs uzvara
PAR LIELU UZVARU!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-02-10 12:08, pirms 12 gadiem
te jabut stabilai uzvarai!!
go bkv!

  +3 [+] [-]

, 2012-02-10 13:16, pirms 12 gadiem
uzvarai jabut!