Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijā lielākais sniegputenis 50 gadu laikā - pārceļ līdera ''Atletico'' spēli

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Spānijā lielākais sniegputenis 50 gadu laikā - pārceļ līdera ''Atletico'' spēli
Madrides "Atletico" pussargs Žoau Fēlikss. Foto: AFP/Scanpix

Spēcīgās snigšanas Madridē dēļ pārcelts Spānijas čempionāta futbolā mačs starp turnīra līdervienību Madrides ''Atletico'' un 9. vietā esošo Bilbao ''Athletic''. Sniega vētra, kurai dots nosaukums ''Filomena'', tās epicentrā Spānijas galvaspilsētā plosās kopš ceturtdienas.

Basku Zemes klubs ''Athletic'' piektdienas vakarā izlidoja uz Madridi, lai piedalītos sestdienas pievakarē plānotajā ''La Liga'' mačā pret vietējo ''Atletico''. Lidmašīna, kurā atradās Bilbao komandas futbolisti, 30 minūtes centās nosēsties Madrides-Varahas lidostā, taču tas nebija iespējams sniega vētras izraisīto slikto laikapstākļu dēļ. Pēc gaisa kuģa kapteiņa rekomendācijas tika nolemts atgriezties Bilbao.

Sākotnēji tika plānota iespējama mača pārcelšana uz svētdienu, bet tas nepiepildījās, jo paredzēts, ka sniega vētra ''Filomena'' Madridē turpinās plosīties, kā arī ''Atletico'' futbolistiem jau otrdien paredzēts nākamais mačs, mājās uzņemot ''Sevilla'' futbolistus. Šobrīd nav zināms, kad abas komandas izspēlēs pārcelto maču.

Tāpat, kā ziņo spāņu medijs ''Marca'', iespējams, tiks pārcelts šovakar pulksten 22:00 paredzētais mačs Pamplonā starp vietējo ''Osasuna'' un Spānijas čempionvienību Madrides ''Real'', kuras lidojums vakar tika aizkavēts par vairākām stundām tās pašas spēcīgās snigšanas dēļ. Ziņots, ka ''Osasuna'' kluba vadība nolīgusi papildu darbaspēku, lai nodrošinātu laukuma attīrīšanu no sniega. ''Real'' Spānijas čempionātā ieņem otro vietu ar 17 spēlēs izcīnītiem 36 punktiem, bet ''Osasuna'' futbolisti atrodas priekšpēdējā, 19. vietā ar 14 punktiem 16 mačos.

Tāpat Spānijas čempionātā basketbolā no svētdienas uz otrdienu pārcelta spēle starp Madrides ''Estudiantes'' un Saragosas ''Basket Zaragoza'' basketbolistiem.

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/en/news/atleti...
https://www.marca.com/en/football/r...
https://sportando.basketball/en/acb...