Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Inglss izlaiž pirmo spēli piecu gadu laikā, "Jazz" labo komandas tālmetienu rekordu

Agris Suveizda

Inglss izlaiž pirmo spēli piecu gadu laikā, "Jazz" labo komandas tālmetienu rekordu
Džo Inglss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Jūtas "Jazz" šonakt Nacionālajā basketbola asociācijā izbraukumā pārsteidza vienu no līgas favorītēm Milvoki "Bucks" (131:118), pat bez viena no saviem snaiperiem Džo Inglsa trāpot 25 tālmetienus un labojot komandas rekordu.

Austrāliešu uzbrucējs Inglss spēlē nepiedalījās Ahilleja cīpslas problēmas dēļ, un tā viņam bija pirmā izlaistā spēle kopš 2015. gada decembra. Regulārajā sezonā 33 gadus vecais basketbolists bija aizvadījis 384 spēles, bet, ieskaitot arī izslēgšanas spēles, šī sērija stiepās 418 maču garumā.

Inglss sasniedza ilgāko spēļu sēriju komandas vēsturē kopš Džona Stoktona, kurš aizvadīja 441 spēli pēc kārtas, bet līgas rekords ir 1192 spēles. Tas pieder trīskārtējam NBA čempionam Eisī Grīnam, kura sērija sāks 1986. gada novembrī un beidzās 2001. gada aprīlī – līdz ar viņa karjeras beigām. Turklāt Grīns karjeras laikā izlaida tikai trīs mačus Līdz ar Inglsa sērijas pārtrūkšanu par jauno NBA dzelzs vīru ir kļuvis Sakramento "Kings" saspēles vadītājs Korijs Džozefs, kurš spēlējis 274 mačos pēc kārtas.

Jūtas "Jazz" arī bez Inglsa spēja no tālienes nomētāt Milvoki "Bucks", trāpot 25 no 53 trejačiem un esot vadībā gandrīz visu spēli. Vismaz vienu trejaci trāpīja seši "Jazz" spēlētāji, bet pieci no viņiem iemeta vismaz četrus – Roisam O'Nīlam 6/8, Maikam Konlijam 5/10, Džordanam Klārksonam 5/12, Donovanam Mičelam 4/9 un Bojanam Bogdanovičam 4/10. Jūtas "Jazz" ar bilanci 5-4 ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē un septiņu izbraukuma spēļu sēriju turpinās Detroitā.

Inglss šosezon visās astoņās spēlēs gājis uz maiņu un vidēji 26,3 minūtēs ticis pie 10,0 punktiem, 4,0 atlēkušajām bumbām, 3,4 rezultatīvām piespēlēm, 1,9 kļūdām un 35,0% precīzu tālmetienu. Iepriekšējā sezonā austrālietis sāka 45 no 72 mačiem un vidēji 29,7 minūtēs atzīmējās ar 9,8 punktiem, 5,2 rezultatīvām piespēlēm, 3,9 atlēkušajām bumbām, 2,0 kļūdām un 39,9% tālmetienu. Inglss nav draftēts un pirms "Jazz" posma piecus gadus spēlēja Eiropā – Spānijas "Granada" un "Barcelona", kā arī Telavivas "Maccabi".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...