Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcera komanda atspēlējas "Senators" treniņspēlē, taču zaudē pagarinājumā

Agris Suveizda

Balcera komanda atspēlējas "Senators" treniņspēlē, taču zaudē pagarinājumā
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" šonakt aizvadīja savstarpējo treniņspēli, turpinot gatavošanos Nacionālās hokeja līgas sezonai, kas sāksies jau nākamajā nedēļā.

23 gadus vecais Balcers tika iekļauts Baltās komandas pirmajā maiņā, spēlējot kopā ar 32 gadus veco krievu Artjomu Aņisimovu un 28 gadus veco amerikāni Ostinu Vatsonu, ar kuriem iepriekš darbojās arī treniņos. Baltā komanda cīņas gaitā atspēlējās gan no 0:2, gan 2:3, Konoram Braunam izlīdzinājumu izraujot 12,5 sekundes līdz pamatlaika beigām, taču pilnā pagarinājumā trīs pret trim vienīgos vārtus iemeta Sarkanās vienības pārstāvis Alekss Formentons.

Vienus vārtus guva arī Balcera maiņas partneris Vatsons, 23. minūtē panākot 1:2, bet Baltās komandas otro ripu iemeta čehs Filips Hlapīks. Sarkanās komandas sastāvā bez Formentona pa vārtiem guva arī Breidons Koubērns, Tomā Šabo un Džošs Brauns. Otavas "Senators" pirmo oficiālo spēli aizvadīs 16. janvārī un sezonu sāks ar četrām mājas spēlēm, divreiz uzņemot Toronto "Maple Leafs" un Vinipegas "Jets", pret kuru pēc tam izbraukumā aizvadīs arī trešo maču pēc kārtas.

Balcers rudenī sportisko formu uzņēma Norvēģijas čempionātā, bet oktobrī ar "Senators" parakstīja viena gada divvirzienu līgumu par 735 tūkstošiem ASV dolāru. Iepriekšējā sezonā Balcers NHL aizvadīja 15 spēles un nopelnīja trīs (1+2) punktus, bet fārmklubā 33 spēlēs izcēlās ar 36 (16+20) punktiem. Balcera šīs nakts maiņas biedrs Vatsons iepriekšējā sezonā 53 spēlēs tika pie 14 (6+8) punktiem, 65 soda minūtēm un negatīvas lietderības -9 un pēc astoņām sezonām Nešvilas "Predators" tika aizmainīts uz Otavu, kas pretī deva ceturtās kārtas izvēli draftā. Aņisimovs "Senators" kreklā aizvadīja 49 spēles, sakrājot 20 (15+5) punktus. Aņisimovam šī būs pēdējā sezona piecu gadu līgumā par 22,75 miljoniem, bet Vatsonam šī būs pirmā sezona trīs gadu līgumā par 4,5 miljoniem.