Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kate Krēsliņa: "Brīvdienās varējām aiziet pie Ivara"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kate Krēsliņa: "Brīvdienās varējām aiziet pie Ivara"
Kate Krēsliņa Eirolīgas spēlē 2020. gada 8. janvārī. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Ziemassvētku pārtraukums nāca par labu – tas kļuva par jaunu atspēriena punktu. Varējām atpūsties, sakārtot galvas un ķermeņus," izcīnot otro uzvaru Eirolīgā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" aizsardze Kate Krēsliņa.

Kates loma šosezon komandā pieaugusi visvairāk. Eirolīgas debijas sezonā viņa vidēji 20 minūtēs guva 5,9 punktus un izcīnīja 0,9 atlēkušās bumbas. Šosezon līdz gadu mijai – caurmērā 33,3 minūtēs 10,6 punkti un 2,3 bumbas, kā arī 2,3 rezultatīvas piespēles.

Trešdien Katei nebija labākā diena uzbrukumā, taču aizsardzībā, sedzot pretinieču mazās spēlētājas, viņa savu darbu paveica godam. Lai gan spēles laiks bija par trešdaļu īsāks – “tikai” 22 minūtes – ar agresivitāti viss bija kārtībā.

“Mums bija ļoti laba bumbas kustība. Neraugoties uz presingu, pretinieces pārķēra tikai piecas bumbas – mēs tikām pāri! Otrajā puslaikā viņām izdevās pievilkt – palika piecu sešu punktu pārsvars, taču mēs nepadevāmies.”

Krēsliņa, Megana Hafa un Binta Drammeha laukumā pavadīto minūšu skaita ziņā joprojām atrodas Eirolīgas “Top 15”. Janvārī bija pirmā reize, kad katra no viņām varēja ilgāk atpūsties. Septiņām rotācijas spēlētājām laukumā pavadītais laiks svārstījās 15-30 minūšu robežās, tikai Hafai laukumā pavadot ilgāk par pusstundu.

“Pilns sastāvs nozīmē labu rotāciju – liels prieks, ka Jaunā gada pirmajā (Eirolīgas) spēlē visas esam laukumā. Varam spēlēt uz pilnu atdevi, pamainīties un atkal spēlēt ar pilnu jaudu. Tas nozīmē, ka tagad spēlējam intensīvāk. Absolūti lieliski.

Kā komandas spēli mainījusi Kitijas Laksas un Marinas Meibrijas iesaiste? “Kitija ir lieliska metēja. Marina ir saspēles vadītāja, kura var izveidot situācijas katrai spēlētājai. Kā jau minēju, mūsu rotācija kļuvusi plašāka, turklāt Kitija un Marina uzbrukumā spēlē ļoti agresīvi. Abas nes punktus un komandas spēle uzlabojas.”

Komanda jaunajam darba cēlienam sāka gatavoties 28. decembrī. Mērķis ir pagarināt Eirokausu sezonu vismaz līdz marta otrajai pusei. “ Brīvdienu bija pietiekami – 2020. gadā ieradāmies ar jauniem spēkiem, zinot, ka tiksim pie uzvarām. Mēs esam spējīgas uzvarēt.”

Brīvdienām piemīt brīvprātīgs raksturs – individuālais darbs neapstājas. “Pagājušajā gadā bija piecas brīvdienas, šogad sešas. Arī brīvdienās pastāvēja iespēja nākt pie (fiziskās sagatavotības trenera) Ivara (Ikstena) – ļoti daudzas spēlētājas to izmantoja. Visas esam profesionāles, zinām, ko nepieciešams izdarīt brīvdienās – paskriet, pamest vai pastrādāt svaros.”

TTT izmanto plašu atjaunošanās līdzekļu arsenālu. “Patīk ledus vannas, kriosauna un siltās pirtis, kā arī masāžas. Uz kriosaunu komanda iet kopā – tas ir kā mazs piedzīvojums. Atbalstām viena otru – aukstumā jānostāv trīs minūtes.”

Kurām aukstuma procedūrām grūtāk saņemties? “Ledus vannā iekāpt grūtāk – plus 4-8 grādi. Kriosaunā aukstums ir nosacīti lielāks, taču daudz sausāks. Sausais aukstums nav tik jūtams, bet ledus vannā kājas sāk raut krampī. Pašai tā gadījies, agros vasaras rītos ieejot jūrā.”