Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Etkinsons: "Esmu priecīgs par Kuruca tālmetieniem, bet viņa loma komandā ir cita"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Etkinsons: "Esmu priecīgs par Kuruca tālmetieniem, bet viņa loma komandā ir cita"
Rodions Kurucs aizsardzībā pret Kairiju Ērvingu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA. Par spīti augstajai Latvijas basketbolista rezultativitātei Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons nav īsti apmierināts ar Rodiona Kuruca sniegumu.

Kurucs pirmdien atkārtoja savas NBA karjeras rezultativitātes rekordu un guva 24 punktus, taču "Nets" izbraukumā ar 95:116 bez lieliem variantiem piekāpās Bostonas "Celtics" vienībai. Šajā mačā Kurucs realizēja arī piecus trejačus, kas ir viņa karjeras rekords. Pēc šīs spēles Etkinsons nepievērsa tik lielu uzmanību Kuruca rezultativitātei, kā viņa mazajam atlēkušo un pārtverto bumbu skaitam.

"Neskatoties uz Kuruca rezultativitāti, gribu, lai viņš atgriežas pie aizsardzības un atlēkušo bumbu vākšanas," laikraksts "The New York Post" citē Etkinsona teikto. Spēlē pret "Celtics" komandu Kurucs izcīnīja tikai vienu atlēkušo bumbu un palika bez pārtvertām bumbām, turklāt arī neizcēlās ar to enerģiju aizsardzībā, kas viņam ļāva izkarot lielākas minūtes laukumā.

"Pirmdienas mačā Kurucam bija tikai viena atlēkusī bumba un nevienas pārtvertas bumbas, tomēr tieši tai ir jābūt viņa lomai komandā," neslēpa Etkinsons. "Protams, esmu priecīgs, ka viņš realizēja tos trīspunktniekus un ka labi nospēlēja uzbrukumā, tomēr viņa loma ir cīnīties par atlēkušajām bumbām un sniegt mums enerģiju aizsardzībā."

Kurucs "Nets" sākuma pieciniekā ir devies pēdējās 13 spēles, tomēr tas ir lielā mērā saistāms ar Alena Kreba ceļgala savainojumu.

"Es saprotu, ka man ir vairāk jācīnās par atlēkušajām bumbām un jāpalīdz komandas biedriem. Centīšos to vairāk izdarīt nākamajā spēlē," uzsvēra Kurucs.

Vēl Ziemassvētku laikā Kurucs divos mačos pēc kārtas izcēlās ar "double-double", tomēr kopš tā laika viņš kopumā sešās spēlēs izcīnījis tikai 13 atlēkušās bumbas un izcēlies ar divām pārtvertām bumbām, bet +/- rādītājs bijis -30.

Latvijas basketbolists nenoliedza, ka viņam ar Etkinsonu bijusi saruna par atgriešanos pie pamatiem - spēles aizsardzībā un atlēkušo bumbu vākšanas. "Mani stiprākie punkti ir tieši cīņa par bumbām, bet uzbrukums atnāks pats no sevis. Tieši šāda loma man šobrīd ir atvēlēta," izteicās Kurucs.

Kurucs šosezon vidēji mačā iemetis 9,1 punktu un izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas, būdams viens no redzamākajiem šīs sezonas NBA debitantiem. "Nets" ar 20 uzvarām 42 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu. Nākamo spēli "Nets" aizvadīs trešdien, kad uzņems Atlantas "Hawks".

Slēpts komentārs: Finklijs15

  +7 [+] [-]

, 2019-01-09 15:23, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Tā neko, lai pieietu pie puikas treniņā, mierīgi to pateiktu zem četrām acīm, tagad tas izblamēts pa pasauli un iespējams džekam prātu sap..is. Atsaldētie burgerēdāji!!!
Atkinsons ir ļoti labs treneris, gan jau viņš par tevi labāk zin, ko, kur un kam teikt!

  +4 [+] [-]

, 2019-01-09 15:28, pirms 5 gadiem
neko jau nesaprotamu neprasa. reāli Kurucam ir atvēlēta vieta vākt pēc iespējas vairāk double-double, jo tos 10p spēlē jau spēs savākt

  +5 [+] [-]

, 2019-01-09 15:29, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Tā neko, lai pieietu pie puikas treniņā, mierīgi to pateiktu zem četrām acīm, tagad tas izblamēts pa pasauli un iespējams džekam prātu sap..is. Atsaldētie burgerēdāji!!!
tu domā ka treneris nav pateicis ko gaida no spēlētāja? Tā vnk izlaida laukumā lai paskrien čaļi un tad pēc pus sezonas intervijā atklāt kas viņiem jādara, tā lai komanda zinātu?

  +5 [+] [-]

, 2019-01-09 15:57, pirms 5 gadiem
Tā arī ir, ka luni laist aizsardzībā var tikai top5 drafta piki, pārējos treneri ātri pie vietas liek. Bet Kurucu var saprast, jo lai vāktu atlēkušās un spēlētu ar enerģiju tev vēl vispirms ir jāatrod enerģijas krājumi sevī šajā nežēlīgajā grafikā. Tā nav Eiropa kur spēlē 40 minūšu spēli reizi nedēļā.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-09 16:05, pirms 5 gadiem
Vai tad nu tiešām katram spēlētājam ir tikai viens uzdevums un viena stiprā puse? Ibio rio - tā ir pasaules spēcīgākā līga. Ja vienam džekam iet spēle uzbrukumā, tad lai kāds cits pakapā aizsardzībā vairāk. Tad labāk ir kā otrā Ņujorkas komandā - kur neviens nespēj iemest un aizsardzībā ar nejēdz spēlēt. Skaidrs, ka treneris zin ko grib, bet nu tad lai dod pa pakaļu tiem pārējiem, kuriem ir jābūt "punktu mašīnām".

  +3 [+] [-]

, 2019-01-09 16:10, pirms 5 gadiem
Pie tam jāpiebilst, ka tās 5 troikas ko ielika bija faktiski brīvi metieni - kā lai nemet? Un ja krīt. Jā, jāpiekrīt, ka 4ceturtdaļā aizrāvās ar uzbrukumu, bija kļūdas. Bet tur tāpat viss bija izšķirts.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-09 16:14, pirms 5 gadiem
Stulba trenera ideoloģija ! Sezonas sākumu pavada g līgā un tad atsauc atpakaļ un uzreiz sāk vinēt. Nu tik būs uzvaras, bet kad zaudē tad vainīgs Kurucs ! Viņš ir kaut kāds aizsardzības balsts vai kas? Varbūt tieši kādam ir jāsniedz Kurucam enerģiju nevis viņš komandai. Vairāk vajadzētu kritizēt komandas līderi Raselu nevis čali, kas no g līgas atnāk un paceļ komandu PO zonā ! Es neskatijos spēli, bet 1 reb tas nav nekas traks ! Tomēr komandā ir centri kam to jādara un uzbrukumā nav jau tik viegli savākt atlēcošo !

  -1 [+] [-]

, 2019-01-09 16:18, pirms 5 gadiem
Grib enerģija izsauc Musu 28 nba drafta piku, lai nomaina Raselu vai Dinvidiju ! Es domāju ja viņam dotu 20 šotus tad kādus 20 arī spētu samest un aizsardzībā būtu lielāka enerģija jo vēlētos apostīt NBA !

  +1 [+] [-]

, 2019-01-09 16:21, pirms 5 gadiem
stodar rakstīja: Vai tad nu tiešām katram spēlētājam ir tikai viens uzdevums un viena stiprā puse? Ibio rio - tā ir pasaules spēcīgākā līga. Ja vienam džekam iet spēle uzbrukumā, tad lai kāds cits pakapā aizsardzībā vairāk. Tad labāk ir kā otrā Ņujorkas komandā - kur neviens nespēj iemest un aizsardzībā ar nejēdz spēlēt. Skaidrs, ka treneris zin ko grib, bet nu tad lai dod pa pakaļu tiem pārējiem, kuriem ir jābūt "punktu mašīnām".
Jā Rusels un Dinvidijs punktu mašīnas ! Katru spēli abi izmet 20 metienus un tie ir pg ! Ja neiet spēle šiem individuāļiem ir dirsā !

  +2 [+] [-]

, 2019-01-09 16:23, pirms 5 gadiem
Un man nepatīk šis teikums "Viņa loma ir cita". Kurš gribēs darīt melno darbu un uzbrukumā skatīties to riebīgo driblēšanu aiz 3 pt līnijas !

  +4 [+] [-]

, 2019-01-09 16:34, pirms 5 gadiem
Nolika pie vietas balelinu. Tadam puisim no mazpisaniem javeic melnais darbs un jakaple, nebus te nekada punktu gusana. Punktus var samest Dinvidiji un Raselisi, kad izmet 20 zilas troikas. Kurucam labak jasak mazak mest, un nemt piemeru no Bertana.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-09 16:57, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Un man nepatīk šis teikums "Viņa loma ir cita". Kurš gribēs darīt melno darbu un uzbrukumā skatīties to riebīgo driblēšanu aiz 3 pt līnijas !
Normāls teikums, protams, Kurucam tas var nepatikt, jo arī Eiropā viņs spalvu meta par to, ka ierobežots ir, bet, ja vēlies tur izsisties, tad jādara tas, ko treneris liek un arī punktiem tāpat tiks.

     [+] [-]

, 2019-01-09 17:10, pirms 5 gadiem
Kas tas par Etkinsonu???
Beidziet kropļot vārdus un uzvārdus!!! Atkinsons! E var ar lielām grūtībām pievilkt, ja to saka kādā attālā Amerikas dienvidu štatā, bet angļu valoda taču ir ne tikai amerikā, arī anglijā vispār...
Žurnālista kungi - Jums pašiem tiešām liekas, ka viss ir normāli šādi rakstot??? Jā - ņem fonētisko skanējumu, ja tik ļoti gribās - bet tur nesanāk nekāds Etkinsons galīgi un nemaz!!!

     [+] [-]

, 2019-01-09 17:25, pirms 5 gadiem
Viss ir loģiski! Ja spēles laikā jauniņais Kurucs izmet 15 metienus, tik cik līderi Rasels un Dinvidijs pa abiem kopā, tad labs treneris to jaunajam aizrādīs! Lai zin savu vietu un pilda tos pienākumus, kurus viņam uzticēja! Jā, OK, sākumā uzkrita, taču vairākus arī sasteidza un palīda zem bloka.
Kurucs ir efektīvs un vislabāk noderīgs KOMANDAI tieši aizsardzībā! Ja grib spēlēt virs 20 minūtēm, tad kautkur tā enerģija ir jātaupa. Pēdējā spēlē enerģiju ielika uzbrukumā, bet bija mazāk aktīvs aizsardzībā. Tātad, nepildija savus tiešos pienākumus, kā dēļ Teitums un Heivords sameta vairāk.
LABS UN GUDRS TRENERIS!

  +3 [+] [-]

, 2019-01-09 17:50, pirms 5 gadiem
Nepagāja ne divas dienas, kad rakstu iztulkoja

     [+] [-]

, 2019-01-09 17:53, pirms 5 gadiem
New York and Sacramento discussing an Enes Kanter-Zach Randolph trade of expiring contracts, but nothing close yet, league sources tell ESPN. Kings would want to send out more expirings in a deal. Kanter is out of rotation and wants chance to play. A third team could be helpful.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-09 18:13, pirms 5 gadiem
Kurucs nospēlēja atbilstoši Dončiča līmenim - lielisks uzbrukumā, bezzobains aizsardzībā bet, ja godīgi tad neredzu vietu pārmetumiem Kuruca virzienā, jo viņš bija vienigais, kas spēja gūt vismaz 20+ pts.
Vispār Kurucs kā izrādās ir teju, vai aizsardzības atslēgas spēlētājs Nets komandā - šāds puisis Latvijas izlasei dotu milzīgu pienesumu.

     [+] [-]

, 2019-01-09 18:15, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nolika pie vietas balelinu. Tadam puisim no mazpisaniem javeic melnais darbs un jakaple, nebus te nekada punktu gusana. Punktus var samest Dinvidiji un Raselisi, kad izmet 20 zilas troikas. Kurucam labak jasak mazak mest, un nemt piemeru no Bertana.
Es tev varu iedot padomu ! Izej ārā un iedomājies, ka kāds tevi klausās ! Tad pastāsti visu, kā tavuprāt Kurucam ir jāspēlē un varbūt tevi kaut kas ieklausīsies, bet nelien sc un neraksti šīs muļķības ! Kaitina man lasīt nu kā lai mūsu tautietis nemet pa grozu un tupa spēlē aizsardzību. Kam tas interesēs un kā smelt motivāciju, ka visu laiku jāvilkj aizsardzība, bet uzbrukumā stāvi aiz borta !

  +1 [+] [-]

, 2019-01-09 18:16, pirms 5 gadiem
Par tām atlēkušajām bumbām! Man jau ļoti "patīk" redzēt, kā viens no komandas izmisīgā lēcienā aizlec priekšā otram pēc bumbas, kuram tā lido tieši rokās un no pretinieku komandas spēlētājiem neviens pat nav tuvumā!
Varbūt vajadzētu ieviest pat jaunu statistikas ailīti- komandas izcīnītās atlēkušās bumbas (nepieskaitot to konkrētam spēlētājam), ja noteiktā attālumā nav neviena no pretiniekiem!

     [+] [-]

, 2019-01-09 18:19, pirms 5 gadiem
Ambrē rakstīja: Kurucs nospēlēja atbilstoši Dončiča līmenim - lielisks uzbrukumā, bezzobains aizsardzībā bet, ja godīgi tad neredzu vietu pārmetumiem Kuruca virzienā, jo viņš bija vienigais, kas spēja gūt vismaz 20+ pts.
Vispār Kurucs kā izrādās ir teju, vai aizsardzības atslēgas spēlētājs Nets komandā - šāds puisis Latvijas izlasei dotu milzīgu pienesumu.
Pareizu un galvenais, ka ir jāziedojās. Ieliec enerģiju uzbrukumā un bišķi atvelc elpu aizsardzībā, bet nu es nesaprotu cik traki Kurucs tur sačakarēja defā, jo spēli neredzēju !

     [+] [-]

, 2019-01-09 18:21, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Par tām atlēkušajām bumbām! Man jau ļoti "patīk" redzēt, kā viens no komandas izmisīgā lēcienā aizlec priekšā otram pēc bumbas, kuram tā lido tieši rokās un no pretinieku komandas spēlētājiem neviens pat nav tuvumā!
Varbūt vajadzētu ieviest pat jaunu statistikas ailīti- komandas izcīnītās atlēkušās bumbas (nepieskaitot to konkrētam spēlētājam), ja noteiktā attālumā nav neviena no pretiniekiem!
Vot, vot ja komandā ir statistikas vācēji, tad nav brīnums, ka Kurucam ir 1 rebs !

  -1 [+] [-]

, 2019-01-09 20:23, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Vot, vot ja komandā ir statistikas vācēji, tad nav brīnums, ka Kurucam ir 1 rebs !
Visur visi ir statistikas kačātāji. Tas ir pilnīgs vājprāts ar jums te SC.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-09 22:03, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Visur visi ir statistikas kačātāji. Tas ir pilnīgs vājprāts ar jums te SC.
Tu reāli uzrakstiji lieku komentāru ! Kā Kurucs var sakrāt bumbas, kat tās tiek nogrābtas no paplātes !

  -1 [+] [-]

, 2019-01-09 22:34, pirms 5 gadiem
henrijz rakstīja: Kas tas par Etkinsonu???
Beidziet kropļot vārdus un uzvārdus!!! Atkinsons! E var ar lielām grūtībām pievilkt, ja to saka kādā attālā Amerikas dienvidu štatā, bet angļu valoda taču ir ne tikai amerikā, arī anglijā vispār...
Žurnālista kungi - Jums pašiem tiešām liekas, ka viss ir normāli šādi rakstot??? Jā - ņem fonētisko skanējumu, ja tik ļoti gribās - bet tur nesanāk nekāds Etkinsons galīgi un nemaz!!!
Tu laikam no platā gala, kur tēvs izrunā kā tāvs. Spečuks atradies.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-09 23:08, pirms 5 gadiem
Iepriekš tak bija raksts, kur Kurucs teica, ka treneri pret Bostonu esot teikuši, lai metot un daudz nedomājot....

     [+] [-]

, 2019-01-10 01:11, pirms 5 gadiem
stodar rakstīja: Vai tad nu tiešām katram spēlētājam ir tikai viens uzdevums un viena stiprā puse? Ibio rio - tā ir pasaules spēcīgākā līga. Ja vienam džekam iet spēle uzbrukumā, tad lai kāds cits pakapā aizsardzībā vairāk. Tad labāk ir kā otrā Ņujorkas komandā - kur neviens nespēj iemest un aizsardzībā ar nejēdz spēlēt. Skaidrs, ka treneris zin ko grib, bet nu tad lai dod pa pakaļu tiem pārējiem, kuriem ir jābūt "punktu mašīnām".
Pilnībā var piekrist, protams varbūt pilnajā intervijā Atkinsons deva pa pakaļu "punktu mašīnām". No Rodiona 20+ punktus gaidīs, kad būs lielāka alga. Par regulāru double-double doma gan laba!