Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA nedēļas labākie - lieliskā formā esošie Karijs un Derouzans

NBA nedēļas labākie - lieliskā formā esošie Karijs un Derouzans
Demārs Derouzans aizsardzībā pret Stefenu Kariju
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Par aizvadītās nedēļas (1.-7.janvāris) labākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem atzīti Stefens Karijs (Rietumu konferencē) un Demārs Derouzans (Austrumu), kuri ar ļoti rezultatīvu sniegumu palīdzēja savām komandām aizvadīto nedēļu noslēgt bez zaudējumiem.

29 gadus vecais Stefens Karijs šādu atzinību izpelnās pirmo reizi šosezon un 11.reizi kopumā karjerā. Aizvadītajā nedēļā ar Kariju ierindā pēc potītes savainojuma izārstēšanas "Warriors" izcīnīja tikai uzvaras (bilance 3-0), aizsargam caurmērā 33,7 minūtēs izceļoties ar 35,3 punktiem (otrs labākais rādītājs līgā), 6,7 atlēkušajām bumbām, 5,3 rezultatīvām piespēlēm un 1,66 pārtvertām bumbām. Iespaidīgo punktu daudzumu Karijs sasniedza, realizējot savus metienus ar ļoti augstu precizitāti - 46,2% no trīspunktu līnijas (18/39) un 53,3% kopumā metienos no spēles (32/60). Jāatzīmē, ka uzvarā pār Losandželosas "Clippers" (121:105) Stefenam pietika vien ar 30 laukumā pavadītajām minūtēm, lai sakrātu 45 punktus (3p. 8/16).

Esošā čempione "Warriors" šobrīd jau izcīnījusi piecus panākumus pēc kārtas, kas ļauj Oklendas vienībai ar kopējo uzvaru-zaudējumu bilanci 33-8 atrasties visas līgas galvgalī, apsteidzot tuvākos sekotājus Bostonas "Celtics" (33-10), Toronto "Raptors" (28-10) un Hjūstonas "Rockets" (28-11).

Tikmēr Austrumu konferencē par labāko trešo reizi šosezon un astoto reizi karjerā kopumā atzīts Toronto "Raptors" līderis Demārs Derouzans. Arī Kanādā bāzētais klubs aizvadīto nedēļu noslēdza bez zaudējumiem (3-0), un lieli nopelni tajā bija tieši Derozanam. Trīskārtējais "All-Star" spēļu dalībnieks ar vidēji gūtiem 35,7 punktiem bija līgas rezultatīvākais spēlētājs, sasniedzot ļoti augstu precizitāti gan metienos no spēles (55,7%) un soda līnijas (93,3%), gan arī netipiski sev no trīspunktu līnijas (55%, 11/20). Demāra kontā arī vidēji sešas rezultatīvas piespēles un 4,3 atlēkušās bumbas. Šajā laikā 28 gadus vecais spēlētājs aizvadīja arī karjeras un vienlaikus "Raptors" kluba rezultatīvāko maču, panākumā pār Milvoki "Bucks" (131:127) saberot 52 punktus. Tādējādi Derouzans kļuva tikai par trešo Toronto kluba spēlētāju, kurš spējis sasniegt 50 gūto punktu robežu vienā mačā - pirms tam tas pa spēkam bijis tikai Vinsam Kārteram un Terensam Rosam.

"Raptors" 28 uzvarām un 10 zaudējumiem Austrumu konferencē šobrīd apsteidz pēdējo trīs gadu finālisti Klīvlendas "Cavaliers" (26-14) un ieņem otro pozīciju, atpaliekot tikai no līderes "Celtics" (33-10).

Izmantotie resursi:
Stephen Curry Named Western Conference Player...
DeRozan Named East Player Of The Week | Toronto...