Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš gūst vārtus otro spēli pēc kārtas, "Vityaz" izrauj uzvaru Novosibirskā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Daugaviņš gūst vārtus otro spēli pēc kārtas, "Vityaz" izrauj uzvaru Novosibirskā
Kaspars Daugaviņš. Foto: Kaspars Volonts, dinamoriga.lv

Trīs rezultativitātes punktus pēdējās divās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs iekrājis latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš ar gūtiem vārtiem palīdzēja Maskavas apgabala "Vityaz" komandai izbraukumā ar 2:1 pieveikt Novosibirskas "Sibir", pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

32 gadus vecais hokejists šodien izcēlās cīņas 13. minūtē, kad latvietis lielajā skaitliskajā vairākumā netraucēts izdarīja precīzu metienu no vārtu priekšas, atklājot spēles rezultātu. Daugaviņa rēķinā šosezon aizvadītajās 32 spēlēs ir 28 (10+18) rezultativitātes punkti, kas viņu padara par komandas otro un turnīra 12. punktiem bagātāko spēlētāju. Kaspara rēķinā šodien uz ledus pavadītajās 20 minūtēs un 36 sekundēs arī četri metieni pa vārtiem, divas soda minūtes ("Sibir" vienīgos vārtus guva tieši pēc latvieša noraidījuma) un uzvarēti 14 no 25 (56%) iemetieniem.

Maskavas apgabala vienība izšķirošos vārtus iemeta nieka astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām, kad izcēlās Svjatoslavs Grebenščikovs. "Vityaz", kuras vārtsargs Antons Todikovs tika galā ar 31 pretinieka metienu, ar 34 spēlēs iekrātiem 35 punktiem saglabāja devīto pozīciju Rietumu konferencē. Savukārt "Sibir" ar 35 mačos nopelnītiem 34 punktiem Austrumos joprojām ir astotā.

VIDEO: Daugaviņa vārti ieliek pamatus triumfam Novosibirskā

Dienas agrākajā spēlē pie ceturtā panākuma pēdējās piecās cīņās tika ar 48 punktiem Rietumu konferencē trešajā pozīcijā esošā Jaroslavļas "Lokomotiv", kas tālajā izbraukumā ar 4:3 pārspēja Habarovskas "Amur". Pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei sakrāja mājinieks Sergejs Tereščenko un dzelzceļnieku uzbrucējs Pāvels Kraskovskis.

Devīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja ambiciozā Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas izbraukumā ar 1:3 atzina Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās Austrumu konferences vicelīderes Omskas "Avangard" pārākumu. Interesanti, ka ar 40 punktiem sestajā vietā Austrumos esošā "Avtomobilist" izdarīja uz pusi vairāk (32 pret 16) metienu nekā pretinieki, taču lielisku sniegumu omskiešu cietoksnī parādīja Igors Bobkovs.

Visbeidzot uz uzvaru takas atgriezusies turnīra līdervienība Maskavas CSKA, kas viesos izrāva panākumu ar 2:1 pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Maskaviešu labā uzvaras vārtus trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām iemeta Konstantīns Okulovs.

KHL spēles 8. decembrī

SpēleRezultāts
Amur - Lokomotiv3:4
Sibir - Vityaz1:2
Avangard - Avtomobilist3:1
Torpedo - CSKA1:2

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/