Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

PK sezonu sāks arī brāļi Dukuri, Ķibermanis otrajā dienā mēģinās ielauzties trijniekā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

PK sezonu sāks arī brāļi Dukuri, Ķibermanis otrajā dienā mēģinās ielauzties trijniekā
Martins Dukurs treniņbraucienā Leikplesidā. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Leikplesidas trasē ASV turpinās cīņas Pasaules kausa posmos bobslejā un skeletonā. Pulksten 16:00 sezonas pirmo posmu aizvadīs vīru skeletonisti, bet 21:00 trasē dosies vīriešu bobsleja divnieki, kuriem tas būs otrais PK posms šosezon.

Martins un Tomass Dukuri turpinās savu ceļu pretī nākamajam lielajam mērķim – Pekinas 2022. gada olimpiskajām spēlēm. Gluži kā iepriekš, arī šosezon liels uzsvars tiks likts uz eksperimentēšanu ar tehniku, vairāk koncentrējoties uz gada galvenajiem startiem – Eiropas čempionātu Siguldā un pasaules meistarsacīkstēm Altenbergā. Jāatzīmē, ka iepriekšējā sezonā Latvija Pasaules kausa izcīņā bija pārstāvēta ar trim skeletonistiem – četrus posmus aizvadīja arī Ivo Šteinbergs, kurš gan šosezon vairs nebūs ierindā. “Šobrīd izskatās, ka viņš liek punktu savai karjerai skeletonā,” sarunā ar Sportacentrs.com pirms sezonas atklāja treneris Dainis Dukurs.

Šīs sezonas jaunievedums skeletonā būs noteiktie svara ierobežojumi. Kā izteicās D. Dukurs, lielas problēmas sakarā ar to latviešu sportistiem nav radušās, bet vairāk pie tā bijis jāpiedomā augumā raženākajam Tomasam. Tagad skeletonista un kamanu kopējais svars nedrīkstēs pārsniegt 120 kilogramus.

Starpsezonā 38 gadus vecais T. Dukurs Austrijā veica ceļgala operāciju, aizsākot ciešāku sadarbību ar ilggadējo austriešu skeletonistu Matiasu Gugenbergeru. Šosezon Gugenbergers pievienojies Latvijas izlases treneru korpusam, bet uz Lielbritāniju dalīties zināšanās devies treneris Mareks Mezencevs. Siguldietis iepriekš strādāja ar Leldi Priedulēnu, kura pagājušās sezonas izskaņā paziņoja par sportistes karjeras beigām.

Pagājušajā sezonā Martins Dukurs apliecināja, ka pulveris joprojām ir pietiekami sauss. 35 gadus vecais skeletonists PK kopvērtējumā finišēja trešais, piekāpjoties tikai Aleksandram Tretjakovam (1. vieta) un Sunbinam Junam (2. vieta), bet pasaules čempionātā Vistlerā atkal kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Ļoti tuvu godalgai PČ bija arī Tomass, tomēr neveiksmīga sacensību otrā diena vecāko brāli atmeta uz piekto pozīciju. PK sezonas kopvērtējumā Tomasam septītā vieta un viens goda pjedestāls.

Leikplesidas trasē Martinam izdevies iekļūt labāko trijniekā divus gadus pēc kārtas. Pagājušosezon jaunākajam brālim otrā vieta, bet vēl sezonu iepriekš izcīnīta uzvara. Tomass iepriekšējā sezonā Leikplesidas posmu izlaida, bet gadu pirms tam bija ceturtais. Vecākajam brālim ļoti labi veicies treniņbraucienos, vienā uzrādot labāko laiku, bet otrā – trešo labāko laiku. Tikmēr Martinam 6. un 15. rezultāts.

Sacensību pirmais brauciens sāksies pulksten 16:00 pēc Latvijas laika. Tomass Dukurs dosies trasē kā piektais, bet Martinam ticis 13. starta numurs.

Sezonas otro Pasaules kausa izcīņas posmu savukārt aizvadīs bobsleja divnieku ekipāžas. Vakardien pirmā posma sacensībās Latvijas vadošais divnieks Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis summā uzrādīja ceturto labāko rezultātu, no trešās vietas īpašnieka Džastina Kripsa atpaliekot vien 0,03 sekundes. Abos braucienos latviešiem ceturtais labākais rezultāts, kā arī ātrākie starta laiki.

Ralfs Bērziņš/Dāvis Spriņģis pēc pirmā brauciena ieņēma 14. pozīciju, taču neveiksmīgs otrais brauciens, kurā vien 20. rezultāts, atmeta latviešus uz 18. pozīciju summā. Dubultuzvaru sacensībās svinēja Vācijas sportisti – pirmā vieta Johannesa Lohnera divniekam, bet otrajā braucienā uz otro vietu pacēlās Frančesko Frīdrihs.

Bobslejisti Leikplesidas trasē dosies 21:00 pēc Latvijas laika.

Sacensību grafiks Leikplesidas trasē 7. un 8. decembrī

DatumsLaiks (LV)Sacensības
07.12.16:00Skeletons (sievietes)
07.12.19:30Divnieki (sievietes)
07.12.22:00Divnieki (vīrieši)
08.12.16:00Skeletons (vīrieši)
08.12.21:00Divnieki (vīrieši)

Piezīme: vīriešiem bobslejā divniekiem šodien un rīt tiks aizvadīts attiecīgi pirmais un otrais Pasaules kausa izcīņas posms. Tabulā norādīti pirmo braucienu sākuma laiki. Treknrakstā izceltas sacensības, kurās piedalīsies Latvijas sportisti.

PK bobslejā divniekiem, 2019./20. gada sezonas kalendārs

DatumsTrase
7.12.Leikplesida (ASV)
8.12.Leikplesida (ASV)
11.01.Laplaņa (Francija)
18.01.Īglsa (Austrija)
25.01.Kēnigszē (Vācija)
01.02.Sanktmorica (Šveice)
15.02.Sigulda (Latvija)
16.02.EČ Sigulda (Latvija)
22.02.-23.02.PČ Altenberga (Vācija)

  -1 [+] [-]

, 2019-12-08 09:41, pirms 4 gadiem
Skābi ka tikai brāļi ,jātur īkšķi par viņiem

  -1 [+] [-]

, 2019-12-08 12:39, pirms 4 gadiem
un par konkurentu jaunumiem,neviena paša vārdiņa...

     [+] [-]

, 2019-12-08 15:39, pirms 4 gadiem
Kur online varēs redzet