Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pasaules RX kalendārā pēdējo vakanto vietu aizņem Krievija

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pasaules RX kalendārā pēdējo vakanto vietu aizņem Krievija
Igora Drive komplekss no putna lidojuma. Foto: Racing Circuits.info

Kļuvis zināms, ka pēdējo vakanto vietu Pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā aizņēmis posms Krievijā, kas notiks 18.-19.jūlijā Sanktpēterburgā.

Jau iepriekš ziņojām, ka Krievijā, netālu no Sanktpēterburgas, drīzumā tiks pabeigta iespaidīga autosporta kompleksa būvniecība, kurā būs vairākas trases. Šī kompleksa nosaukums ir Igora Drive, kas pieder Krievijas bankas galvenajam īpašniekam, tuvam Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotajam Jurijam Kovaļčukam. Šis komplekss pēc Business Petersburg aplēsēm varētu izmaksāt 192 miljonus ASV dolāru.

Šī kompleksa teritorijā būs kartinga, motokrosa, rallija un šosejas trases, kā arī ziemas braukšanas poligons. Tāpat šī kompleksa ietvaros būs rallijkrosa trase. Šī kompleksa arhitekts ir pasaulē slavenais un pazīstamais F1 trašu arhitekts Hermans Tilke, kurš ir bijis ļoti daudzu F1 un citu trašu autors. 2018.gada beigās šo kompleksu apmeklēja arī FIA prezidents Žans Tods.

Noskaidrojies, ka šajā trasē 18.-19.jūlijā tiks aizvadīts arī sestais pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Jāpiebilst, ka šajā trasē 30.-31.maijā pirmo reizi tiks aizvadītas arī prestižās DTM sacīkstes.

Atgādināsim, ka vēl oktobrī Pasaules RX kalendārs tika publicēts ar divām tukšām vietām. Novembrī vienu no tām aizpildīja Rīgas posms, bet tagad pēc Pasaules Motoru Sporta padomes sēdes tika nolemts, ka pēdējo tukšo vietu aizpildīs Krievijas RX posms.

Izmantotie resursi:
FIA World Rallycross Championship
Sākums - Go4speed

     [+] [-]

, 2019-12-09 04:06, pirms 4 gadiem
jūs nu gan operatīvi darbojaties