Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Igudala: "Kā apturēt "Warriors"? Tikai iemācoties šaut un nogalinot mūs"

Rolands Eliņš

Igudala: "Kā apturēt "Warriors"? Tikai iemācoties šaut un nogalinot mūs"
Andrē Igudala
Foto: AFP/Scanpix

NBA komandas Goldensteitas “Warriors” uzbrucējs Andrē Igudala, kurš pagājušajā sezonā ieguva finālsērijas MVP godu, izpelnījies ievērību ar ASV sabiedrībai jutīgā brīdī izteiktu joku par to, ka vienīgais veids, kā uzvarēt “Warriors” komandu, ir nošaujot tās spēlētājus.

“Warriors” sezonas sākumā uzvarējusi 22 spēlēs pēc kārtas un iepriekšējo spēli aizvadīja Ņujorkā pret “Nets”. Par uzvaru sērijas turpinājumu uz sarunu ASV mediji aicināja Andrē Igudalu, kuram tika pavaicāts, kāda varētu panākumu formula, lai beidzot kāds pieveikt “Warriors”.

“Jāiet uz šautuvi, jāiemācās šaut. Tad jānogalina mūs,” attrauca Igudala. Reportieris sākumā padomāja, ka pārpratis, jo angļu valodā darbības mest pa grozu un šaut ar ieroci nereti tiek apzīmētas ar vienu un to pašu vārdu, taču Igudala uzreiz konkretizēja, ko tieši domājis: “Nē, tas patiešām ir vienīgais veids, kā jūs mūs uzvarēsiet, proti, tikai tad, ja mūs nošausiet un mēs nevarēsim spēlēt.”

Igudala pēc tam gan pasmaidīja un norādīja, ka tas ir joks, taču pēc žurnālista lūguma atbildēt nopietni savu atbildi nemainīja: “Es to tā arī domāju. Izturos nopietni.”

“Uzskatu, ka pārējās komandas cenšas pret mums likt maksimāli dažādus sastāvus un izmēģināt visdažādākās iespējas,” pēc nelielas pauzes turpināja Igudala. “Mums ir grupa universālu puišu, mēs varam paši variēt ar pretspēlētāju izvēli. Domāju, ka katrai pretinieku rīcībai mēs varam piedāvāt savu atbildi, un tas arī ir viens no svarīgākajiem iemesliem mūsu uzvarās.”

“Warriors” centīsies turpināt savu uzvaru sēriju šonakt 2:00 pēc Latvijas laika, kad viesosies Indianā pie “Pacers”. Zelta štata komandai tā būs piektā izbraukuma spēle pēc kārtas, un vakardienas brīvdienā komandai arī nenotika treniņš.

Igudalas vārdi tikmēr radījuši visai pretrunīgu reakciju Amerikas Savienotajās Valstīs, jo tās dzīvi atkal aptumšojusi traģēdija, kad masu apšaudē Kaliforninā otrajā decembrī tika nogalināts 21 cilvēks. Lai arī skaidrs, ka viņš vienkārši izvēlējies ne to veiksmīgāko joku (kura vērtējums gan arī principā atkarīgs no katra paša humora izjūtas), Igudala un “Warriors” saņēmuši uzmanību arī ārpus basketbola pasaules.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +2 [+] [-]

, 2015-12-08 17:09, pirms 8 gadiem
Jums pretim vajag izlaist Novicki un četrus Porziņģus, un tad jau redzēs. Ja tas nestrādās, tad piecus Porziņģus. Būs cauri

  +5 [+] [-]

, 2015-12-08 17:09, pirms 8 gadiem
Čalis reāli spēlējas, vot kādi joki būs, ja kāds naidnieks to uztvers burtiski (ne jau spēlētājs, bet fans) un tiešām kaut kur tumšā vakarā sāks vākt viņus nost...
Pietiek jau ar Monikas Selešas traģēdiju, kur aptracis Grāfas fans uzbruka un sadūra ar nazīti.

Ar šādiem provocējošiem izteicieniem jābūt ļoti uzmanīgi, ja kaut kas tāds notiks, tad visi teiks, nu re Iguodala tak pats to uztaisīja ar saviem izteikumiem. #JeSuisIguodala

 +12 [+] [-]

, 2015-12-08 17:10, pirms 8 gadiem
Ja es dzīvotu USA, es viņa vietā tā nejokotu

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 17:17, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Čalis reāli spēlējas, vot kādi joki būs, ja kāds naidnieks to uztvers burtiski (ne jau spēlētājs, bet fans) un tiešām kaut kur tumšā vakarā sāks vākt viņus nost...
Pietiek jau ar Monikas Selešas traģēdiju, kur aptracis Grāfas fans uzbruka un sadūra ar nazīti.

Ar šādiem provocējošiem izteicieniem jābūt ļoti uzmanīgi, ja kaut kas tāds notiks, tad visi teiks, nu re Iguodala tak pats to uztaisīja ar saviem izteikumiem. #JeSuisIguodala
Igijam vnm nākuši joki ārā pēc fināla twitteri viņš ierakstīja, ka pieprasa , lai viņu aizmaina, pēc mirkļa visi fani šausmās un pēc 10 min, jau Igijs pateica, ka tas ir joks. Joks ir arī tas, ka spēlētājs, kas nāk no siliņa visās spēlēs dabūn final MVP.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-08 17:20, pirms 8 gadiem
Atceros, ka pirms 5 sezonām, kad visi, kas bija safanojušies par Lebronu, par Griffinu, Durantu u.t.t nolika Valjero, kas nemainīgi palika pie sava, ka Igudala ar savu nesavtīgumu ir galvas tiesu vērtīgāks spēlētājs par minētajiem, visi viņu nolika un tagad mēs redzam, ka čalim ir bijusi taisnība.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 17:24, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: Daudz vienkāršāk- Uztaisīt baneri ar Biedriņa attēlu.
+++ Tiešām pārbaudīts līdzeklis. Cik sezonu baneris uz soliņa sēdēja - komanda vienmēr zāģēja. Ar visu Kariju.

  -3 [+] [-]

, 2015-12-08 17:24, pirms 8 gadiem
Pret Pacers zaudēs 100%

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 17:26, pirms 8 gadiem
sergis89 rakstīja: Pret Pacers zaudēs 100%
Nez kurš no Pacers segs D.Greenu? Vājā vieta ir atrasta.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-08 17:32, pirms 8 gadiem
es ahuel, jus pamuļķi visi kladzinat ka pacers var apturet gsw, kā? nu nebūs, riit ierekshu jums visiem sejā.

     [+] [-]

, 2015-12-08 17:37, pirms 8 gadiem
Godīgi sakot man liekas, ka play-off sērijā SAS varētu gan viņus apturēt... Šogad mums solās būt vienkārši fenomenāls rietumu fināls

  +2 [+] [-]

, 2015-12-08 18:24, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Atceros, ka pirms 5 sezonām, kad visi, kas bija safanojušies par Lebronu, par Griffinu, Durantu u.t.t nolika Valjero, kas nemainīgi palika pie sava, ka Igudala ar savu nesavtīgumu ir galvas tiesu vērtīgāks spēlētājs par minētajiem, visi viņu nolika un tagad mēs redzam, ka čalim ir bijusi taisnība.
5 sezonas .. tev gan viena gada laikā paiet 5 sezonas Bez tam, Igijs nav tīri uzvaru kaldinātājs, bet gan ļoti labs zobrats, labā mehānismā. Karijs protams ir tas galvenais motors šobrīd. Jā PO viņš paņēma uz sevi, bet tāda kalibra spēlētājams tas arī būtu jādara, vienalga vai viņš nāk no soliņa vai nē.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 18:27, pirms 8 gadiem
Vnk Warriors vēl nav spēlējuši pret Porziņģi, tur arī pārtrūks viņu uzvaru sērija!

  +9 [+] [-]

, 2015-12-08 18:29, pirms 8 gadiem
Edgars Buļs var - https://www.youtube.com/watch?v=bcb... :

  +3 [+] [-]

, 2015-12-08 18:48, pirms 8 gadiem
Ņemot vērā ka tā ir Amerika, tad nebrīnīšos ja kāds arī to izdarīs...

  -3 [+] [-]

, 2015-12-08 19:34, pirms 8 gadiem
@chubaki

Novelc savas rozā brilles. Viņš pilda savu lomu un tās nu ir muļķības, ka viņš būtu labāks par Lebronu, Grifinu, Durantu.
Un pirms raksti, ka visās spēlēs nāca no benķa arī atrodi faktus. 3/6 spēlēm viņš bija starting 5.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 21:00, pirms 8 gadiem
Skatos chubaki ir viens no retajiem sportacentra, kurs bez manis pamanijis un noverteejis Igoudalas pienesumu. Vai tiesaam man veel un veel jaatgaadina kadas miskastes palikushas sixeri un nugetti pec Igijas aizieshanas. Igoudala pacel komandu citaa limenii. Retais atceraas kaa Igijs ar savu nesavtiigo speeli, speeleejot par 4to nr. Usa izlasee palidzeja LJ ieguut zelta medaljas. Ar Igoudalas piesaisti GSW uzreiz tika PO, jo vina nesavtiigaa melnaa darba speele bija dzinulis, kas paceela komandu citaa liimeii. Kaadus titulus izciiniija Monta Elis ar visiem saviem 20+ punktiem, nekaadus. Ja vajadzees Igoudala atkal izshaus un viss buus liimenii. Jaa Igijs nav komandas liideris, bet ir viens no labakajiem zobratiem, kads pietruukst jebkurai komandai, kura cer uz titulu.

     [+] [-]

, 2015-12-08 21:20, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: Skatos chubaki ir viens no retajiem sportacentra, kurs bez manis pamanijis un noverteejis Igoudalas pienesumu. Vai tiesaam man veel un veel jaatgaadina kadas miskastes palikushas sixeri un nugetti pec Igijas aizieshanas. Igoudala pacel komandu citaa limenii. Retais atceraas kaa Igijs ar savu nesavtiigo speeli, speeleejot par 4to nr. Usa izlasee palidzeja LJ ieguut zelta medaljas. Ar Igoudalas piesaisti GSW uzreiz tika PO, jo vina nesavtiigaa melnaa darba speele bija dzinulis, kas paceela komandu citaa liimeii. Kaadus titulus izciiniija Monta Elis ar visiem saviem 20+ punktiem, nekaadus. Ja vajadzees Igoudala atkal izshaus un viss buus liimenii. Jaa Igijs nav komandas liideris, bet ir viens no labakajiem zobratiem, kads pietruukst jebkurai komandai, kura cer uz titulu.
Cik laba miskaste bija 76ers ar Igiju sastāvā? Nu līderis no viņa nesanāk nekāds. Loģiski, ja apliek viņam apkārt sakarīgus spēlētājus, tad viņš ir labs zobrats, kā te rakstat, bet ne līderis.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-08 21:48, pirms 8 gadiem
76ers no miskastes parveertaas par PO blici, kas ir diezgan liels pienesums, kaa jau teicu vins nav komandas lideris, bet tas zobrats kurs iekustina lielus mehanismus, kuri pirmstam paaraak biezi iestreega.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-08 22:35, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: 76ers no miskastes parveertaas par PO blici, kas ir diezgan liels pienesums, kaa jau teicu vins nav komandas lideris, bet tas zobrats kurs iekustina lielus mehanismus, kuri pirmstam paaraak biezi iestreega.
76ers bija PO blice, pat finālu blice ar AI..... un šeit es nedomāju Iguodalas iniciāļus, bet gan Aiversona.

Aizmainot Aiversonu, tas Igija zobrats varēja griezties cik vien tīk un tolka maza.....

  -1 [+] [-]

, 2015-12-08 22:51, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: 76ers bija PO blice, pat finālu blice ar AI..... un šeit es nedomāju Iguodalas iniciāļus, bet gan Aiversona.

Aizmainot Aiversonu, tas Igija zobrats varēja griezties cik vien tīk un tolka maza.....
toties cp3 un griffina zobrats ir bez gredzena, tikmēr igijam ir fināla mvp. Un šosezon viņš un gsw iet pēc nākamā titula un rekorda.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-08 23:04, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: toties cp3 un griffina zobrats ir bez gredzena, tikmēr igijam ir fināla mvp. Un šosezon viņš un gsw iet pēc nākamā titula un rekorda.
Paveicās spēlēt ar šodienas labāko spēlētāju un viss.

Tāpat kā visu laiku murgo, ka Alens uzdāvināja Lebronam gredzenu, tā te varu teikt, ka Karijs uzdāvināja Igijam gredzenu. Man jau nav nekas pret Igiju, bet nevajag arī celt viņu debesīs kā nezin ko.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-09 00:32, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Paveicās spēlēt ar šodienas labāko spēlētāju un viss.

Tāpat kā visu laiku murgo, ka Alens uzdāvināja Lebronam gredzenu, tā te varu teikt, ka Karijs uzdāvināja Igijam gredzenu. Man jau nav nekas pret Igiju, bet nevajag arī celt viņu debesīs kā nezin ko.
Pagājušo sezonu stefs nebija tik labs un stabils finālā vairāk kā komanda uzvarēja un tā atslēgas bija igija kārts,kas spēlēja centra pozīcijā uzbrukumā izslēdzot mozgovu.