Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valteram spēle Malagā pret Vācijas čempioniem

Valteram spēle Malagā pret Vācijas čempioniem
Kristaps Valters iepriekšējā tikšanās reizē ar "Brose Baskets"
Foto: unicajabaloncesto.com

Šovakar pulksten 20:00 pēc Latvijas laika spēli Spānijas pilsētā Malagā sāks vietējais "Unicaja" basketbola klubs, kas ULEB Eirolīgas astotās kārtas spēlē savā laukumā uzņems Vācijas klubu Bambergas "Brose Baskets". Iespējams, pēc vienas spēles izlaišanas laukumā atgriezīsies arī "Unicaja" saspēles vadītājs Kristaps Valters.

"Unicaja" vienībai šodienas spēle būs ļoti svarīga, jo uzvaras gadījumā izdotos faktiski nodrošināt vietu nākamajā kārtā jeb Top16 fāzē. Trešdienas spēļu rezultāti B grupā bija "Unicaja" labvēlīgi, jo uzvaras guva pirmo divu vietu ieņēmēji Maskavas CSKA (8-0) un Atēnu "Panathinaikos" (6-2). Savukārt "Unicaja" (3-4) ir iespējas ierindoties trešajiem, atstājot ceturto vietu izspēlēt trīs komandām - šodienas pretiniekiem Bambergas "Brose Baskets" (2-5), Kauņas "Žalgirim" (2-6) un Horvātijas klubam "KK Zagreb" (2-6).

Pēc pirmajām četrām Eirolīgas spēlēm "Unicaja" bija pamanījušies tikt pie trīs uzvarām, bet nākamajos trīs mačos piedzīvoti trīs zaudējumi. Pēdējais no tiem pagājušajā nedēļā Lietuvā, kad galotnē tika atzīts Kauņas "Žalgira" pārākums (65:67). Tieši šajā spēlē savainojumu guva Kristaps Valters, kas liedza iziet laukumā sekojošajā spēlē pagājušajā svētdienā Madridē pret "Estudiantes", kurā tika uzvarēts (84:75). Pēc pāris nedēļu izlaišanas spēlē pret "Estudiantes" bija atgriezies otrs "Unicaja" saspēles vadītājs E. Dž. Roulends, bet arī viņš nav pilnībā atlabis no savainojuma.

Šodien gan Roulendam vajadzētu iziet laukumā, bet par Valtera spēlēšanu skaidrība vēl nav. Pats spēlētājs ļoti vēloties doties laukumā, apzinoties to, cik nozīmīga ir šodienas spēle. Tā iemesla dēļ pēdējās dienas Valters esot darījis visu iespējamo ar dažādām procedūrām, lai būtu gatavs iziet laukumā. Uz jautājuma zīmes ir arī horvātu centra Lukas Zoriča spēlēšana, kurš samežģījis potīti. Tāpēc pieaugt varētu citu spēlētāju loma, piemēram, lielāku devumu jāgaida no britu centra Džoela Frīlenda.

Kā atklājis "Unicaja" kapteinis Berni Rodrigezs, gaidāmā spēle būs pagaidām svarīgākā šajā sezonā. Pirmajā aplī izbraukumā Bambergā tikai pašā spēles izskaņā "Unicaja" izrāva uzvaru, kad ar precīzu metienu Rodrigezs atnesa savai komandai panākumu (79:78). Bambergas klubs pēc neveiksmes pret "Unicaja" jau nākamajā kārtā sarūpēja pārsteigumu, apspēlējot Atēnu "Panathinaikos" (79:76). Otra uzvara Bambergai gūta pirmajā spēlē pret Zagrebu (95:65), kad Horvātijas komanda bija vēl veidošanās stadijā un kopš tā laika ievērojami uzlabojusi savu sniegumu.

Vācijas līgā Bambergas klubs demonstrējis pārliecinošu sniegumu, kur pēc desmit spēlēm astoņas uzvaras un pirmā vieta. Komandas kodolu veido seši ārzemnieki (pieci amerikāņi - Markuss Sloters, Džuliuss Dženkinss, Keisijs Džeikobsens, Entonijs Takers, Braiens Robertss un serbs Predrags Šuputs), kā arī divi vācieši (Tibors Plaiss un Antons Gavels. Interesanti, ka savulaik vairākus gadus Bambergas kluba sastāvā spēlēja pašreizējais Rīgas VEF treneris Uvis Helmanis.

Spēles sākums starp "Unicaja" un "Brose Baskets" gaidāms pulksten 20:00 pēc Latvijas laika. Vienlaicīgi ar spēli Malagā sākums tiks dots cīņai starp Stambulas "Galatasaray" un Sjēnas "Montepaschi" (tiešraide Viasat Sport Baltic). Nedaudz vēlāk Beļģijā laukumā dosies Šarleruā klubs "Belgacom Spirou", tiekoties ar Belgradas "Partizan". Uz Šarleruā uzvaru cer Itālijas klubs Milānas "Emporio Armani", kam nepieciešams "Partizan" zaudējums, lai saglabātu izredzes iekļūt Top16.

Citā spēlē Pireju "Olympiacos" uzņems Vitorijas "Caja Laboral", kurā uz viesu panākumu jācer Jānim Blūmam ar "Bilbao Basket". Eirolīgas astotās nedēļas noslēgumā vēl divi citi mači - Madrides "Real" pret Telavivas "Maccabi", Barselonā viesosies Kazaņas "Unics".

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL
ACB.COM
Mįlaga Hoy, Noticias de Mįlaga y su Provincia

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 14:47, pirms 12 gadiem
Paņems spēli un droši iet playoffos!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 18:56, pirms 12 gadiem
Internetā kur redzēt?

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 20:20, pirms 12 gadiem
GulbisRG rakstīja: Internetā kur redzēt?
LiveTV / WebPlayer