Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavs" uzņem Kristapa bijušo komandu: vai Berets pārdankos Porziņģim?

Andrejs Siliņš

"Mavs" uzņem Kristapa bijušo komandu: vai Berets pārdankos Porziņģim?
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis. Foto: Reuters / Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" naktī uz sestdienu pulksten 3:30 Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē savās mājās uzņems bijušo latvieša komandu Ņujorkas "Knicks". Tāpat spēles aizvadīs Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" un Dāvja Bertāna komanda Vašingtonas "Wizards".

Uzveikt "Cavs" un uzlabot aizsardzību

Piektdienas vakars un sestdienas nakts liek Latvijas sporta līdzjutējiem pielāgoties Ziemeļamerikas laika zonām. Pēc tam, kad spēli Stokholmā būs aizvadījis hokejists Zemgus Girgensons, uzmanība pamazām jāvērš ASV galvaspilsētai Vašingtonai, kur Dāvis Bertāns un "Wizards" uzņems komandu ar tādu pašu bilanci Austrumu konferencē (2-5) Klīvlendas "Cavaliers".

Vašingtonas komanda piedzīvojusi četrus zaudējumus pēdējās piecās spēlēs, neveiksmēs ielaižot ne mazāk par 121 punktu. Aizsardzība ir tēma numur viens, kam Vašingtonas mediji pievērsuši uzmanību pirms nākamās cīņas. Labā ziņa ir tā, ka šoreiz pretī stāsies komanda, kas ar rezultativitāti nav izcēlusies - "Cavs", kas zaudējusi trīs iepriekšējās spēles pēc kārtas, vidēji guvuši 106,1 punktu, kas ir astotais sliktākais rādītājs līgā.

Bertāns jaunajā komandā iespēlējies labi - spēles iesākot no rezervistu soliņa, Dāvis vidēji nepilnās 28 minūtēs guvis 13,1 punktu, izcīnījis 2,9 atlēkušās bumbas un atdevis 1,3 rezultatīvas piespēles. Arī šosezon Bertāns nav kavējies sākt rakstīt pieteikumu dalībai Visu zvaigžņu spēles trīspunktnieku konkursā - latvietis līdz šim realizējis precīzi pusi izmesto tālmetienu (50% ir dalīts piektais labākais rādītājs līgā) un ir septītais visvairāk vidēji realizēto trīspunktnieku ziņā (3,4).

Pret "Knicks" ar mērķi uzlabot Dončiča-Porziņģa duetu

Pulksten 3:30 notiks līdzjutēju ilgi gaidīta atkal redzēšanās starp Kristapu Porziņģi un Ņujorkas "Knicks". Šī būs pirmā no divām spēlēm, ko komandas aizvadīs šajā sezonā, turklāt abas jāaizvada nepilnas nedēļas laikā. Rītnakt Dalasā, bet nākamnedēļ spēle notiks Ņujorkā. Kamēr Džeimsa Doulena draugi Ņujorkā paņēmuši mēslu dakšas un nodarbojas ar smirdoņas radīšanu, mēs vairāk par sportisko pusi. Tiesa, arī tur var atrast intrigas ar iedzeltenu nokrāsu. Pirms sezonas "Knicks" šogad ar trešo numuru draftētais Ārdžejs Berets uzlēja medu atriebību alkstošajiem Ņujorkas līdzjutējiem un medijiem, paziņojot, ka visvairāk vēloties pārdankot pāri tieši Porziņģim.

Berets arī ir retais saules stariņš tumšajā "Knicks" bezdibenī - komanda zaudējusi septiņas no astoņām spēlēm, kas ir sliktākais sezonas starts desmit gadu laikā. Ja tiešām Beretam izdotos pārdankot pāri Porziņģim, tā būtu lielākā "Knicks" uzvara pēdējo divdesmit gadu laikā. Ne uz ko diži vairāk Ņujorkā cerēt šīs, nu jau kārtējās, sezonas sakarā nav vērts. Ir atsevišķi jaunie spēlētāji, kuri ļauj saglabāt kaut nelielu optimismu, tomēr starp jaunajiem ir arī vilšanās. Par tādu pagaidām jāsauc arī Deniss Smits juniors, kurš Ņujorkā nonāca tieši Porziņģa maiņas darījuma rezultātā. Dalasā teicami spēlējušais Smits juniors pagājušajā sezonā turpināja Teksasā iesāktajā garā, tomēr jaunās sezonas ievads bijis pagalam skumīgs gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Proti, spēlētājs zaudēja savu pamāti un ilgāku laiku nebija ar komandu, bet sniegums laikā, kad viņš bijis ar komandu (vairāk treniņos), arī nav pārliecinājis.

Ņujorkā problēmu netrūkst, par ko iepriekšējo gadu gaitā lieliski varēja pārliecināties arī Latvijas līdzjutēji, bet Dalasai sezonas sākums sanācis visai labs. Ja skatāmies tikai uz tabulu - pat lielisks. Piecas uzvaras septiņos mačos šobrīd ļauj gozēties otrajā vietā Rietumu konferencē. No otras puses - joprojām viens ar otru nav saspēlējušās abas lielākās zvaigznes Porziņģis un Luka Dončičs. Otrais ved bumbu pāri laukumam un iesāk "Mavericks" uzbrukumus, līdz ar to pie oranžā kamola ir biežāk un ar savu 20 gadus vecā jaunieša pieredzi ne vienmēr pieņem pareizākos lēmumus. Tikmēr Kristaps aizvien turpina ieeļļot savas meistarības zobratus.

Statistikas rādītājos Kristaps pirmajās septiņās spēlēs lielākoties sasniedzis labākus skaitļus nekā karjeras vidējos rādītājus, tomēr spēļu laikā jūtams, ka kopējās valodas meklējumos ar pārējo komandu vēl aizvien ir daži svešvārdi. Piemēram, brīžos, kad pie Kristapa nonāk bumba un pārējais laukumā esošais četrinieks sastingst, it kā ļaujot vaļu latvietim apspēlēt savu pretinieku viens pret vienu, bet no otras puses, neradot labākus apstākļus tam, ar savu darbību sakustinot aizsardzību, kad tādējādi radītu vairāk opcijas Kristapam uzbrukuma noslēgšanai ar metienu vai piespēli. Turklāt arī apspēlēšana viens pret vienu Kristapam vēl nav iepriekšējā līmenī - Dalasas mediji tikuši pie basketbola skautinga programmas "Synergy" datiem, kas liecinot - pēc garāmgājieniem Porziņģis realizējot tikai ap 20% metienu. Savukārt ļoti laba realizācija piefiksēta metienos pēc dribla no pustālās vai tālās distances.

Tās visas ir lietas, pie kā Kristaps turpinās strādāt individuāli, bet svarīgi būtu ar Dončiču arī laukumā izveidot tik labu sapratni, kāda abiem ir ārpus tā. Statistika apliecina, ka Porziņģa-Dončiča duets aizvien meklē pareizo sadarbības formu. Tā saucamais "Net rating", abiem vienlaikus esot laukumā, ir negatīvs (-6,5). Starp citu, malā esot abiem, pārējai komandai šis rādītājs sasniedz pat +28,8 (labāk nekā, ja laukumā ir viens bez otra). Cita statistika rāda priekšā, ko tieši Dončičs un Porziņģis varētu izmantot vairāk - "pick'n'roll" sadarbību ar Porziņģi kā aizsega licēju. Septiņās aizvadītajās spēlēs no situācijām, kad Porziņģis bijis bloka licējs un pēc aizsega ierāvies, "Mavericks" guvuši 1,25 punktus. Taču šāda veida darbība veikta mazāk nekā piektajā daļā komandas uzbrukumu.

Šī nedēļas nogale ir pirmā šosezon, kurā "Mavericks" jāaizvada spēles divas dienas pēc kārtas. Pirms sezonas galvenais treneris Riks Kārlails norādīja, ka Porziņģis šādās reizēs piedalīsies vienā no diviem mačiem. Raksta tapšanas brīdī vēl nebija oficiāli zināms, vai Porziņģis izlaidīs spēli pret "Knicks" vai nākamo pret "Grizzlies", taču viss liek domāt, ka Kristaps spēli pret savu bijušo komandu neizlaidīs.

Pirmā uzvara viesos vai pirmā uzvara mājās?

5:00 no rīta laukumā dosies Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets", kas izbraukumā mēģinās uzveikt Portlendas "Trail Blazers", mēģinot tikt pie pirmā panākuma izbraukumā šosezon. Uzdeevums nebūs viegls, jo "Blazers" arī nav jāmeklē pēc papildus motivācijas - Portlendas līdzjutējus ar uzvarām savā arēnā "Blazers" komanda vēl šosezon nav lutinājusi.

"Nets" sāks piecu izbraukuma spēļu tūri pa Rietumu konferenci, bet tai varēja sagatavoties pienācīgi, jo iepriekšējās četras dienas spēļu nebija. Tikmēr "Trail Blazers" zaudējusi trīs spēles pēc kārtas, turklāt spēlēja arī vakar (101:107 Losandželosā pret "Clippers"). Abām komandām ir vairāki būtiski iztrūkumi sastāvā, par pēdējo no tādiem kļuva "Nets" centrs Deandrē Džordans, kurš savainoja potīti iepriekšējā spēlē. Iespējams gan, ka Džordans būs gatavs doties laukumā.

Līdz ar vasarā notikušajām ievērojamajām sastāva izmaiņām jauno sezonu Kurucs sācis pieticīgi. Latviešu uzbrucējs spēles sāk no soliņa, laukumā tiek vidēji uz 12 minūtēm, ar 66,7% precizitāti realizē trīspunktniekus, taču tos met maz un pie iespējām daudz netiek. Pagaidām Kurucam vidēji 2,3 punkti un 2,7 bumbas.

NBA regulārā sezona, 9. novembris

LaiksSpēle
2:00Magic - Grizzlies
2:00Wizards - Cavaliers
2:00Pacers - Pistons
2:30Hawks - Kings
3:00Timberwolves - Warriors
3:00Pelicans - Raptors
3:30Mavericks - Knicks
4:00Jazz - Bucks
4:00Nuggets - 76ers
5:00Trail Blazers - Nets
5:30Lakers - Heat
1 2 3 94 komentāri
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

  +6 [+] [-]

, 2019-11-08 18:56, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Būtu labāk KP palicis Ņujorkā. Liels tirgus, būtu galvenais vecis tur. Tagad pelmeņa ēnā visu karjeru būs jānīkst. Varbūt vēl izdosies kaut kā izlīst.
Jā jo vienam ir labāk spēlēt,kad ap tevi būvē reālu miskasti
Šogad viņi parādīja ko spēj izdarīt ar 70 mil cap space
Slēpts komentārs: M8archa

  +1 [+] [-]

, 2019-11-08 19:19, pirms 4 gadiem
Lasīju tvnet rakstu, kurā ir atsauce uz Dalasas kādu apskatnieku, kurš raksta par to, ka Porzingi vairāk jāizmanto spēles sākumā, lai labāk iesaistītu viņu spēli un tā celtos viņa efektivitāte. Patiesībā spēles sākumā Dončičš par daudz uzņemas iniciatīvu, nedalās ar bumbu un pārdriblējas.

  -3 [+] [-]

, 2019-11-08 19:31, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Jā jo vienam ir labāk spēlēt,kad ap tevi būvē reālu miskasti
Šogad viņi parādīja ko spēj izdarīt ar 70 mil cap space
Būtu palicis, varbūt ar laiku varētu piesaistīt labus spēlētājus. Nevajag jau obligāti superzvaigznes. Un varbūt arī tās dabūtu. Gan jau būtu, kas ar vienradzi gribētu spēlēt. Tagad Dalasa uz mūžu.

  +6 [+] [-]

, 2019-11-08 19:35, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Būtu palicis, varbūt ar laiku varētu piesaistīt labus spēlētājus. Nevajag jau obligāti superzvaigznes. Un varbūt arī tās dabūtu. Gan jau būtu, kas ar vienradzi gribētu spēlēt. Tagad Dalasa uz mūžu.
Kamēr tur būs Dolans un Mills neviens tur neies izņemot gribētājus uz lielo algas dienu.

     [+] [-]

, 2019-11-08 19:41, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kamēr tur būs Dolans un Mills neviens tur neies izņemot gribētājus uz lielo algas dienu.
Taisnība, Dolans sačakarējis visu. Bet nu Ņujorka ir Ņujorka. Tas šo to atsver. Jācer, ka KP nostabilizēsies Dalasā.

     [+] [-]

, 2019-11-08 19:45, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Taisnība, Dolans sačakarējis visu. Bet nu Ņujorka ir Ņujorka. Tas šo to atsver. Jācer, ka KP nostabilizēsies Dalasā.
Kápéc nebija teksta par Eiropu?

     [+] [-]

, 2019-11-08 19:57, pirms 4 gadiem
Opā... Dončiča heiteru uzlidojums var sākties. FAS!

     [+] [-]

, 2019-11-08 19:59, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Būtu palicis, varbūt ar laiku varētu piesaistīt labus spēlētājus. Nevajag jau obligāti superzvaigznes. Un varbūt arī tās dabūtu. Gan jau būtu, kas ar vienradzi gribētu spēlēt. Tagad Dalasa uz mūžu.
Tu savus tekstus tiešām nopietni raksti?

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:02, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Labāk pirmais čalis miestā, ar dončicu tpt nepacelt kausu.
Brīnums, ka zemniekus nepieminēji. Tev jau tā tēma sāpīga....Diez ko viņi tev nodarījuši...

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:06, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kápéc nebija teksta par Eiropu?
To pie Kuruca rakstiem.

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:13, pirms 4 gadiem
Kurš tur nopirda ka Dallasa nevar pacelt kausu ? Viņiem vēl ir iespēja manevrēt un izcelt kàdu labu centru , tad vini būs līgas viena no Top komandām
Slēpts komentārs: teamo
Slēpts komentārs: teamo

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:19, pirms 4 gadiem
Aptauja- top 3 stulbākās frizūras iekš NBA?

1. Rasels
2. Dwaits
3. Kuzma
Džordans tālu neatpaliek!

  -3 [+] [-]

, 2019-11-08 20:20, pirms 4 gadiem
Labākie sportiti Latvijā- Aļona, Briedis, Dukurs. Būs sīva cīņa par gada sportista balvu.

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:23, pirms 4 gadiem
Edyy5 rakstīja: Kurš tur nopirda ka Dallasa nevar pacelt kausu ? Viņiem vēl ir iespēja manevrēt un izcelt kàdu labu centru , tad vini būs līgas viena no Top komandām
Nu līdz kausam tālu. Būs labi, ja otrā PO kārtā izrādīs pretestību.

To vai viņiem vajag tieši C gan vēlētos apstrīdēt.

Viens variants pass first PG, otrs variants 3D speciņš. Bet C.... nu diez vai.

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:26, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Opā... Dončiča heiteru uzlidojums var sākties. FAS!
o porzinga heiteru uzlidojums jau sacies fas

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:28, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Paredzu ka Luka spridzinās ar tripledouble un NY visi apskaudīs- "Cik žēl ka Luka nav pie mums." Bet Podriņķim es paredzu stabīlo 18+4+0 un NY visi- " Fūū...., cik labi ka mēs tikam no viņa vaļā...''
es tev paredzu drizu privilegjinu nogrieshanu trako nama

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:28, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: o porzinga heiteru uzlidojums jau sacies fas
To tu prasi teamo ne man.

Mana uzmanība nav vienam spēlētājam un tāpēc neheitoju pārējos.

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:29, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Star citu lsbakais spēlētājs Baltijā šobrīd ir D. Sabonis. Viņš ieliek Podriņķim visos rādītājos.
sabonis var tikai porzingjim dvieljus pienest labak vispar nebutu lidis basketbola tik smere pa sudiem sava sencha uzvardu

  -1 [+] [-]

, 2019-11-08 20:30, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: To tu prasi teamo ne man.

Mana uzmanība nav vienam spēlētājam un tāpēc neheitoju pārējos.
mana uzmaniba ir latvieshu speletajiem un man nesaprast ko tur hajot par kautkadu slovenu pabiru

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:31, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Labākie sportiti Latvijā- Aļona, Briedis, Dukurs. Būs sīva cīņa par gada sportista balvu.
Kohu ieliekam pirmajā vietā. Aļonai tikai beigas labas bija. Briedis... sarežģīti, ja nevar novaldīties. KP? viņam jāmācās ka ar viņu pretinieki rēķinās.

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:32, pirms 4 gadiem
jā Kurucs pēc statiem labāk met 3p nekā Bertanss

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:34, pirms 4 gadiem
noskatījos Ģenerāli esmu klāt !!!

  -1 [+] [-]

, 2019-11-08 20:46, pirms 4 gadiem
pūce rakstīja: Kohu ieliekam pirmajā vietā. Aļonai tikai beigas labas bija. Briedis... sarežģīti, ja nevar novaldīties. KP? viņam jāmācās ka ar viņu pretinieki rēķinās.
1)KP
2)Aļona
3)Sevastova
4)Briedis
5)Dāvis Bertāns
6)Timma
99)Dukurs

     [+] [-]

, 2019-11-08 20:57, pirms 4 gadiem
"Turklāt arī apspēlēšana viens pret vienu Kristapam vēl nav iepriekšējā līmenī - Dalasas mediji tikuši pie basketbola skautinga programmas "Synergy" datiem, kas liecinot - pēc garāmgājieniem Porziņģis realizējot tikai ap 20% metienu."

No kurienes ņemta informācija, ka iepriekšējais līmenis bija labs? Cik atceros, tad arī pirms traumas bumba bieži tika pazaudēta nevis izveidots kas labs.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-08 20:59, pirms 4 gadiem
Es joprojām smejos par to kā sportacentra kepkas pareģoja Lukas karjeru NBA. No sākuma kepkas teica ka Luka NBA neiederēsies un pazudīs. Pēc tam teica ka labākajā gadījumā būs Rikijs Rubijo. Un tagad saka ka labākajā gadījumā būs tikai Džeimss Hardens. HA HA HA

  +2 [+] [-]

, 2019-11-08 21:00, pirms 4 gadiem
Luka ir baltais vienradzis. Viņš ņem un sagrauj visus pamuļķu mītus kuri teica ka melnais basketbolā ir pārāks par balto. Pasakiet to Lukam.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-08 21:12, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Luka ir baltais vienradzis. Viņš ņem un sagrauj visus pamuļķu mītus kuri teica ka melnais basketbolā ir pārāks par balto. Pasakiet to Lukam.
basketbola ir tikai 1 vienradzis un tas ir latvieshu porzingjis nevis kautkads tur slovenju ponchiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2019-11-08 21:28, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: basketbola ir tikai 1 vienradzis un tas ir latvieshu porzingjis nevis kautkads tur slovenju ponchiks
Podriņķis ir NBA viduvējiba. Ievērību izpelnījās ar savu garo augumu un ar to ka 10 spēles sezonā var efektīvi spēlēt uz publiku dankojot. Bet vairāk par 10 spēlēm viņš netur un ir fziski vājš sava garā auguma dēl. Līdz šim viņš to prata veiksmigi nomasket, bet tagād visi ar vien vairāk saprot ka NBA viņš ir tikai mazliet virs vidējā un spēlē ir derīgs uz pirmajām 20 minūtēm. Lai uzlabotu rezultātus viņam vajadzētu skriet maratonu. Bet Luka ir cita dimensija. Viņš ir baltais vienradzis kurš sagraus melno subkultūru tā pat kā to baltie izdarīja boksā.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-08 21:31, pirms 4 gadiem
Šonakt būs double-double ar 30+ punktiem, kā es šeit sēžu. Kristaps noteikti ir gatavojies šajā spēlē parādīt Ņujorkas pamuļķajai kluba vadībai, kādi antiņi viņi ir.

     [+] [-]

, 2019-11-08 21:47, pirms 4 gadiem
Pirms 20 gadiem baltais boksā bija kaut kas neiedomājams, bet tagad lūdzu saskaitiet cik jūs šeit redzat baltos un cik melnos. Kas tagad ir mazākumā???
https://boxrec.com/en/champions
1 2 3 94 komentāri