Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons neizmanto iespēju, divi Reinhārta vārti Stokholmā neglābj "Sabres"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Girgensons neizmanto iespēju, divi Reinhārta vārti Stokholmā neglābj "Sabres"
Zemgus Girgensons (uz ledus) cīņā par ripu. Foto: AFP/Scanpix

Ceturto zaudējumu pēc kārtas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piedzīvojusi Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas "Global Series" ietvaros Stokholmā ar 2:3 piekāpās Tampabejas "Lightning" vienībai. Rītvakar pulksten 20:00 abas komandas savā starpā tiksies vēlreiz. Šovakar "Globe" arēna tika izpārdota, uz spēli ierodoties 13 230 skatītājiem.

Latviešu uzbrucējs šovakar uz ledus pavadīja 12:20 minūtes, vairāk nekā ceturtdaļu (3:49) no šī laika spēlējot mazākumā. Zemgus izdarīja divus spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja 50% iemetienu. Girgensonam mazākumā bija arī pusmoments, lai gūtu vārtus.

Mača ievadā krietni labāki izskatījās "Lightning" hokejisti, kuri rezultātu spēja atklāt ceturtajā minūtē, kad pretuzbrukumā pēc Breidena Pointa piespēles ripu Linusa Ulmarka sargātajā cietoksnī trieca Ņikita Kučerovs - 1:0. Vēlāk gan Kučerovs laukumā izcēlās ar visnotaļ negatīvu darbību, izdarot netīru paņēmienu pret Vladimiru Sobotku, krievu hokejistam par to paliekot nesodītam.

"Sabres", kā arī vietējo zviedru līdzjutējus apbēdināja Bufalo komandas aizsarga Rasmusa Dalīna noraidījums, kuru vārtu guvumā 17. minūtē pārvērta "Lightning" - pēc saspēles spēcīgu metienu no zilās līnijas izdarīja cits zviedru aizsargs Viktors Hedmans, viņa šāvienu meistarīgi pielabojot Aleksam Kilornam (2:0).

Pēc pārtraukuma "Lightning" turpināja piederēt maza iniciatīva, Džeikam Makkeibam nopelnot noraidījumu un atstājot mazākumā "Sabres". Šoreiz gan nominālie mača mājinieki to izturēja un pat aizskrēja pretuzbrukumā, kurā Andrejam Vasiļevskim izdevās atvairīt Juhana Lāšona metienu, kā arī novērst briesmas no turpat vārtu priekšā esošā Girgensona, kurš īsti netrāpīja pa ripu. Vasiļevskis gan trešdaļas otrajā pusē nebija glābējs pēc Rasmusa Ristolainena metiena, ko no gaisa atļautajā augstumā pielaboja Sems Reinhārts - 1:2.

ļoti svarīgi bija tas, kura komanda kā nākamā gūs vārtus - šoreiz tas izdevās Tampabejai. Trešā perioda astotajā minūtē aiz "Sabres" vārtiem teicami nostrādāja masīvais Patriks Marūns, vēlāk atdodot ripu vārtu priekšā. Tur tā izlēca pie Jani Gurda, kurš panāca 3:1. Uzreiz pēc tam Bufalo ieguva vairākumu, kas bija nesekmīgs, tomēr "Sabres" turpināja veikt ofensīvu, Reinhārtam uzbrukuma otrajā vilnī ar teicamu plaukstas metienu panākot 2:3.

Cīņas beigās "Sabres" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas gaidīto vārtu guvumu nenesa. Zaudējumu sērijas pārtraukšanu "Sabres" būs jāatliek uz rītvakaru.

Par spīti kārtējai neveiksmei "Sabres" ar 16 spēlēs izcīnītiem 20 punktiem joprojām ieņem augsto piekto pozīciju Austrumos. Savukārt "Lightning" šajā konferencē ar 16 punktiem 14 spēlēs ir vienpadsmitā.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-09 00:06, pirms 4 gadiem
Bifeļu laimes lēciens pamazām beidzas. Viss nostājas savās vietās.

  -2 [+] [-]

, 2019-11-09 00:15, pirms 4 gadiem
Kāds pusmoments??
Bija laba iespēja

  -4 [+] [-]

, 2019-11-09 00:16, pirms 4 gadiem
Saktos ka bastards Krosbiks piedzīvo laikus kad pēc 16 spēlēm ir 22 labākais NHL. HA HA HA

  +3 [+] [-]

, 2019-11-09 00:41, pirms 4 gadiem
Arēnā visas biļetes izpārdotas, bet skatoyies 2. trešdaļu gribās teikt, ka vairāk par 2/3 sēdvietu nebija aizņemtas.

     [+] [-]

, 2019-11-09 04:18, pirms 4 gadiem
Kaut kur jau redzēts scenārijs =)

  -1 [+] [-]

, 2019-11-09 10:24, pirms 4 gadiem
Zirgs !!!

  -1 [+] [-]

, 2019-11-09 11:12, pirms 4 gadiem
Buffalo sāk buksēt? Redzēs, redzēs....