Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam sezonas rezultatīvākā spēle – 19 punkti pret "Heat"

Rolands Eliņš

Bertānam sezonas rezultatīvākā spēle – 19 punkti pret "Heat"
Dāvis Bertāns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Sanantonio „Spurs” viesos neizdevās uzvarēt Maiami „Heat” (88:95). Dāvis Bertāns savai komandai palīdzēja ar četriem precīziem tālmetieniem, un viņš ar 19 punktiem bija otrs rezultatīvākais „Spurs” sastāvā, kamēr pretiniekiem dominēja Hasans Vaitsaids.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 26 minūtes, kurās ar ļoti labu precizitāti guva 19 punktus (1p. 3/3, 2p. 2/3, 3p. 4/7). Šī bija Bertāna pārliecinoši rezultatīvākā spēle šosezon. Viņa rēķinā šonakt arī četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un viena pārtverta bumba, kā arī viens bloķēts metiens. Bertānam arī trīs piezīmes, bet viņa +/- rādītājs šoreiz bija +4.

Dāvis Bertāns nedevās sākumsastāvā, jo, lai gan nespēlēja Pau Gazols un Rūdijs Gejs, sezonas pirmo spēli aizvadīja Deriks Vaits, kurš atguvies no savainojuma. „Spurs” īsais sākumsastāvs gan nenesa panākumus, un pēc četrām minūtēm, kad „Heat” bija izvirzījusies vadībā 15:4, Gregs Popovičs nomainīja visu sākumpiecinieku uzreiz, laukumā sūtot arī Bertānu.

Bertāns netrāpīja savu pirmo metienu, bet pēc tam izcēlās ar bloķētu pretinieku centra Hasana Vaitsaida metienu. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Bertāns iemeta tālmetienu, palīdzot „Spurs” pievilkt līdz 20:27. Pēc tam Bertāns laukumā atgriezās puslaika izskaņā, kad izcēlās ar precīzu tālmetienu, neraugoties uz sodu, un realizēja arī soda metienu, gūstot četrus punktus vienā uzbrukumā. Bertāns izdarīja metienu arī „Spurs” pēdējā uzbrukumā pirmajā puslaikā, bet šoreiz kļūdījās, un „Heat” saglabāja vadību ar 50:42.

„Spurs” arī otrajā puslaikā gandrīz visu laiku atradās apmēram desmit punktu iedzinējos. Bertāns trešajā ceturtdaļā tika pie diviem precīziem metieniem no groza apakšas, savukārt ceturtajā ceturtdaļā tieši viņš atgrieza cerības „Spurs” komandai, kad Sanantonio bija nokļuvusi 18 punktu iedzinējos, bet Bertāns ar diviem tālmetieniem pēc kārtas veica izrāvienu 6:0. Pašā mača izskaņā veiksmīgi nospēlēja jaunais „Spurs” aizsargs Brins Forbss, ar četriem punktiem pēc kārtas pievelkot līdz 88:93, taču pēdējā minūtē „Spurs” vairs punktus neguva un atspēlēšanos nepabeidza, zaudējot ar 88:95.

Bertāns bija otrs rezultatīvākais „Spurs” sastāvā, jo 20 punktus guva Petijs Milzs, kuram gan šīs robežas sasniegšanai bija nepieciešami 22 metieni no spēles. 18 punkti Demāram Derouzenam, taču viņš palīdzēja arī ar 14 atlēkušajām bumbām un astoņām piespēlēm, kamēr Lamarkuss Oldridžs aizvadīja grūtu cīņu ar Vaitsaidu, gūstot tikai sešus punktus (metieni no spēles 2/14), bet arī Oldridžs sekmīgi pacīnījās zem groziem, savācot 16 atlēkušās bumbas.

„Heat” sastāvā neapturams bija Vaitsaids, kurš guva 29 punktus, savāca 20 atlēkušās bumbas un bloķēja deviņus „Spurs” spēlētāju metienus, paliekot pavisam netālu no iespaidīga „triple-double”. „Heat” uzvarēja par spīti savu vadošo spēlētāju palikšanai malā traumu dēļ – nespēlēja ne Gorans Dragičs, ne Dveins Veids, bet ar sešiem tālmetieneim izcēlās Veins Elingtons.

”Heat”(5-5) -”Spurs” (6-4) 95:88

(27:20, 23:22, 25:22, 20:24)
Heat: Vaitsaids 29 (20 atl.b., 9 bloki), Elingtons 20, Vinslovs 16, Ričardsons 14, T. Džonsons 9, Makgrūders 4 (10 atl.b.), Adebajo 2, Oliniks 1, Džounss.
Spurs: Milzs 20, Bertāns 19, Derouzens 18 (14 atl.b., 8 rez.p.), Forbss 12, Belinelli 8, Oldridžs 6 (16 atl.b.), Peltls 3, Kaninhems 2, Vaits, Pondeksters.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

 +10 [+] [-]

, 2018-11-08 07:10, pirms 5 gadiem
Rezultatīvo spēli piesaucām, taču ļoti žēl, ka kāsiens.. :/

  +4 [+] [-]

, 2018-11-08 07:35, pirms 5 gadiem
Vaitsaida 9 bloki un zema līderu precizitāte, brīžiem noslinkots izskriet pret trīnīti, beigās sasteigti Milza un Forbsa metieni. Spurs var arī netikt play-off, cerams ka esmu tikai saucēja balss tuksnesī.

  +5 [+] [-]

, 2018-11-08 08:03, pirms 5 gadiem
Oldridžs 2/14. Sliktāk nevar būt.

     [+] [-]

, 2018-11-08 08:40, pirms 5 gadiem
Žēl par Spurs, prieks par Heat.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-08 09:15, pirms 5 gadiem
ļoti uzskatāmi Bertānam pietrūksts kg, aizsardzībā pretspēlētājs saliek vienos vārtos. Winslow un citi Heat spēlētāji šonakt izmantoja, ka pretī Bertēns, dorši iet cauri ar pleciņu ieliek Bertāna ķermenī, Bertāns kā bumbiņa atlec aiz gala līnijas. Pretspēlētāji regulāri ar pirmo soli tiek viņam garām, kā rezultātā pieslēdzas uz Bertāna sedzamo komandas biedri un paliek brīvais Whiteside, kurš pirmā puslaikā laukumā darīja ko gribēja. Bet uzbrukumā šonakt bija labs, devās caurgājienos, sameta savus trīņus. Pietrūka līderu punktu + Belineli nevar trāpīt!

  +3 [+] [-]

, 2018-11-08 10:00, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Vaitsaida 9 bloki un zema līderu precizitāte, brīžiem noslinkots izskriet pret trīnīti, beigās sasteigti Milza un Forbsa metieni. Spurs var arī netikt play-off, cerams ka esmu tikai saucēja balss tuksnesī.
Da labi... Šobrīd nu galīgi nevar runāt par netikšanu play-off... Kopumā stabila spēle no līderiem un uzvaras regulāri krājās! Jā, šī spēle bija izgāšanās, bet tā ir reāli viena tāda... Ja tādas būs 5 pēc kārtas un Oldridžs turpinās šādi feilot, tad, protams, jau varam sākt par to runāt...

  -3 [+] [-]

, 2018-11-08 10:04, pirms 5 gadiem
Kā Bertānam kaut kādi punkti tā komandai zāgjis.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-08 10:26, pirms 5 gadiem
Shed rakstīja: Kā Bertānam kaut kādi punkti tā komandai zāgjis.
Ģēnijs

  +2 [+] [-]

, 2018-11-08 10:39, pirms 5 gadiem
Shed rakstīja: Kā Bertānam kaut kādi punkti tā komandai zāgjis.
Dāvis Bertāns nedevās sākumsastāvā, jo, lai gan nespēlēja Pau Gazols un Rūdijs Gejs, sezonas pirmo spēli aizvadīja Deriks Vaits, kurš atguvies no savainojuma. „Spurs” īsais sākumsastāvs gan nenesa panākumus, un pēc četrām minūtēm, kad „Heat” bija izvirzījusies vadībā 15:4.
Bez D. Bertāna spēle sākās ļoti slikti.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-08 10:42, pirms 5 gadiem
Diez ko bija L.A vakar darījis, ka uz laukuma nevarēja kājas pavilkt un Hassans ar viņu darīja, ko gribēja. Izskatījās, ka Forbs ar DB ir līderi beigās, nevis Derozans, L.A vai kāds cits.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-08 12:31, pirms 5 gadiem
jāņadēls rakstīja: ļoti uzskatāmi Bertānam pietrūksts kg, aizsardzībā pretspēlētājs saliek vienos vārtos. Winslow un citi Heat spēlētāji šonakt izmantoja, ka pretī Bertēns, dorši iet cauri ar pleciņu ieliek Bertāna ķermenī, Bertāns kā bumbiņa atlec aiz gala līnijas. Pretspēlētāji regulāri ar pirmo soli tiek viņam garām, kā rezultātā pieslēdzas uz Bertāna sedzamo komandas biedri un paliek brīvais Whiteside, kurš pirmā puslaikā laukumā darīja ko gribēja. Bet uzbrukumā šonakt bija labs, devās caurgājienos, sameta savus trīņus. Pietrūka līderu punktu + Belineli nevar trāpīt!
Ne tik daudz masas, cik pietrūkst prasmes. Tagad skatos atkārtojumu NBA Helio- tiešām Dāvis nav slikts uzbrukumā. Bet melnīši gan egoisti, redz tikai grozu

     [+] [-]

, 2018-11-08 22:07, pirms 5 gadiem
jāņadēls rakstīja: ļoti uzskatāmi Bertānam pietrūksts kg, aizsardzībā pretspēlētājs saliek vienos vārtos. Winslow un citi Heat spēlētāji šonakt izmantoja, ka pretī Bertēns, dorši iet cauri ar pleciņu ieliek Bertāna ķermenī, Bertāns kā bumbiņa atlec aiz gala līnijas. Pretspēlētāji regulāri ar pirmo soli tiek viņam garām, kā rezultātā pieslēdzas uz Bertāna sedzamo komandas biedri un paliek brīvais Whiteside, kurš pirmā puslaikā laukumā darīja ko gribēja. Bet uzbrukumā šonakt bija labs, devās caurgājienos, sameta savus trīņus. Pietrūka līderu punktu + Belineli nevar trāpīt!
Par Bertānu aizsardzībā es 100% piekrītu - tāpēc jau viņš ir bench player joprojām. Bet nu Spurs laikam problēma ir tāda, ka problēmas sākās jau iepriekšējā sezonā un nācās pārbūvēt komandu - Džinobli pameta komandu, Pārkers arī un protams lielākā sāpe - Lenards. Viens gan pozitīvs moments ir Dāvja sniegumā - +/- viņam ir +4 kamēr 90% komandas ir negatīvs koeficients.