Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Šādas svinības ar faniem gribas biežāk”

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pučinsks: "Šādas svinības ar faniem gribas biežāk”
Jurģis Pučinsks un Oļegs Timofejevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Pučinsks: "Šādas svinības ar faniem gribas biežāk”
Preses konferencē pēc SMScredit.lv Virslīgas šīs sezonas pēdējā spēlēs (4:0 pret "Daugavu" (D)) čempionu FK "Ventspils” galvenais treneris Jurģis Pučinsks uzslavēja komandas attieksmi un bija priecīgs par līdzjutēju sarūpētajiem svētkiem jau pēc mača.

Jurģis Pučinsks pirmkārt uzslavēja komandas attieksmi pret savu darbu: "Pēdējās divas kārtas komandai neko vairs neizšķīra, tāpēc patīkami, ka nospēlējām tās labi, čempionu cienīgi. Pret spēlēm, kuras it kā neko neizšķīra, attieksme bija pareiza. Citādāk tas arī nedrīkst būt, ja vien vēlies progresēt. Katrā mačā jācenšas sevi pierādīt, jo kam tad interesē, kas notika pirms divām kārtām? Puiši tiešām arī centās, par ko visiem liels paldies.”

"Daugavas" izpilddirektors Edgars Limans, kurš pēdējos mačos ir vienīgā oficiālā persona uz komandas soliņa, īso un nepieredzējušo sastāvu (rezervē bija tikai divi futbolisti), skaidroja ar lielo skaitu diskvalifikāciju (kopumā pieci spēlētāji) un traumām. Par sezonas pēdējo maču pārāk gara komentāra viņam gan nebija: "Ar sastāvu darījām, ko nu varējām, jo situācija ir sarežģīta. Paši redzējāt, debitēja Mārtiņš Rubļevkis, laukumā pamatsastāvā devās spēlētāji, kas parasti nāk uz maiņu, piemēram, abi Grauzes. Par pašu maču daudz nav ko teikt. Jāapsveic "Ventspils” ar uzvaru tajā un čempionu titulu. Puiši darīja, ko varēja, cīnījās, droši vien pietrūka spēka, lai šajā mačā nospēlētu labāk.”

Jau pēc spēles FK "Ventspils” līdzjutēji un spēlētāji sezonas noslēgumu atzīmēja ar kopīgu uguņošanu un dziesmām, par ko ļoti aizkustināts bija arī Pučinsks: "Tādi brīži ir ļoti svarīgi un patīkami. Ļoti gribētos, lai tādi būtu biežāk!”

"Tā uzreiz grūti precīzi pateikt galveno iemeslu, kas ļāva mums būt pirmajiem, nepieciešams paanalizēt. Jāizvērtē, kas izdevās, kas ne ļoti un jāizdara secinājumi. Tomēr domāju, ka vispirms jau bijām stabilāki un saliedētāki, vienalga, vai komandai gāja viegli, vai grūti. Tikām galā ar smago brīdi otrajā aplī, sapratām problēmas iemeslus. Mūsu neveiksmes gan palīdzēja atjaunot intrigu, ko visi tā gaidīja un par kuru tik ļoti runāja," Pučinsks sprieda par iemesliem, kas ļāva čempionātā triumfēt tieši ventspilniekiem.

Jautāts par to, kurš no tituliem prasīja vairāk nervu šūnu, ventspilnieku treneris atzina, ka tie tomēr bijuši dažādi: "Tie ir ļoti dažādi – gan spriedzes, gan spēļu skaitu ziņā. Grūti tos salīdzināt. Pagājušā gada tituls bija pirmais man pašam, kas, protams, bija ļoti emocionāls brīdis. Šogad cīņa par titulu bija ļoti smaga, tomēr emocijas bija citādākas, taču arī, protams, ļoti sakāpinātas. Tagad laiks atpūtai, taču nav tā, ka pilnīgi nemaz nedomāju par jauno sezonu. Par to domājām jau vasarā un nepārtrauksim arī tagad.”

  +3 [+] [-]

, 2014-11-08 18:59, pirms 9 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2014-11-09 02:27, pirms 9 gadiem
Paldies Jurgim Pucinskam par ieguldito darbu komanda. Teicams treneris!