Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierieši var nodrošināt trīsvadību

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierieši var nodrošināt trīsvadību
FBK "Valmiera"
Foto: lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā tabulas galvgalī pašlaik atrodas divas vienības, bet šovakar divvaldība var tikt izjaukta, ja "FBK Valmiera" mājās pratīs pieveikt Stalbes "Pārgauju".

Valmierieši aizvadījuši četras spēles, tiekot pie divām pārliecinošām uzvarām un piedzīvojot vienu diezgan smagu zaudējumu, bet pēdējā mačā gandrīz izsēja piecu vārtu pārsvaru, beigās tomēr nosargājot laimīgu uzvaru Talsos. Tas komandai ar deviņiem punktiem pašlaik ļauj atrasties trešajā vietā, par uzvaras tiesu atpaliekot no "Ķekavas" un "Lekringa" – komandas, kas sagādājusi viņiem līdz šim vienīgo neveiksmi. Lieliski komandā iejuties jaunais uzbrucējs Raitis Ozols, kurš četrās spēlēs iekrājis jau 11 (3+8) punktus, diezgan negaidīti izvirzoties komandas rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā. Ierastais līderis Mārtiņš Broks sakrājis deviņus, bet viņa partneris Pāvels Semjonovs – astoņus punktus. Komanda joprojām gaida, kad laukumā varēs atgriezties divi stabili pamatsastāva spēlētāji Ints Vilks un Arvis Kārkliņš, kuri šosezon vēl nav spēlējuši, bet Edijs Hammers nospēlējis tikai čempionāta pirmajā spēlē.

Atšķirībā no valmieriešiem, Stalbes "Pārgauja" sezonas startu diez vai var uzskatīt par veiksmīgu, jo četrās spēlēs iekrāti vien četri punkti, kas tabulā dod devīto pozīciju. Pēc sekmīgi aizvadītas spēles Irlavā, pagājušās nedēļas nogalē komanda mača otrajā pusē nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību "Oxdog Ulbroka", ciešot sagrāvi ar 4:11. Turklāt komandas jau tā palielo lazareti papildināja Edgars Puriņš, kurš ar ātro palīdzību tika nogādāts slimnīcā, savainota pleca dēļ. Iespējams, šovakar savu pirmo pilnvērtīgo maču aizvadīt varētu Lauris Ābols, turklāt komandu papildinājis talantīgais Tomass Kristofers Birstiņš, kurš izīrēts no "Oxdog Ulbroka". Pašlaik vienības rezultatīvākais spēlētājs ir Jānis Driļevskis ar 7 (4+3) punktiem, bet pret ulbrokiešiem līdera lomu nodemonstrēja Gvido Lauga, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem.

Pērn valmierieši aizvadīja divas ļoti rezultatīvas spēles pret Stalbes komandu. Pirmajā mačā, cīnoties viesos, valmierieši gan zaudēja ar 9:12, bet savā laukumā tika pie gana komfortablas un vieglas uzvaras ar 10:3. Jāsaka gan, ka abās spēlēs izšķirošs izrādījās trešais periods, kurā uzvarētāju komanda guva par četriem vārtiem vairāk. Šosezon maču noslēdzošo periodu labāk spēlējuši "FBK Valmiera", kuri trijās no četrām spēlēm šo cīņas nogriezni ir uzvarējuši. Tikmēr "Pārgauja" četrās aizvadītajās spēlēs trešajos periodos ielaidusi jau 14 vārtus. Puse gan bija vienā spēlē pret "Oxdog Ulbroka"…

Spēles sākums pulksten 20:00 un maču būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com