Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" kluba akadēmijai piesaista "Barcelona" strādājušus spāņu speciālistus

Agris Suveizda

"Riga" kluba akadēmijai piesaista "Barcelona" strādājušus spāņu speciālistus
"Riga" sporta direktors Aleksandrs Romašins un ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins. Foto: ZIgismunds Zālmanis, "Riga" FC

Latvijas futbola klubs "Riga priecājas paziņot, ka akadēmijā darbā apstiprināti jauni speciālisti, kuru uzdevums būs jaunatnes futbola programmas attīstīšana.

Džordi Gonsaless pildīs akadēmijas vadītāja pienākumus kopā ar diviem pieredzējušiem jaunatnes komandu treneriem Albertu Garsiju un Marku Velasko, kuri akadēmijā būs atbildīgi par dažādām vecuma grupām. "Jaunajai akadēmijas speciālistu komandai ir plašas zināšanas par futbolu un Eiropas vadošo futbola klubu, piemēram, "Barcelona" un "City Football Group", vadītāju pieredze. Šie speciālisti radīs pilnīgi jaunu Baltijas valstu futbola līmeni un paplašinās Rīgas jauno futbolistu profesionālās iespējas," teikts kluba paziņojumā.

Džordi Gonsaless ir pieredzējis vadītājs un līderis, kurš savu karjeru sāka 2003. gadā kā Spānijas UE Macanet de la Selva" jaunatnes futbola akadēmijas direktors, bet pēc tam pārgāja uz "FC Barcelona" akadēmiju. Savas karjeras laikā viņš ir ieņēmis dažādus amatus vienā no City Footbll Group" klubiem "Girona FC", tostarp bijis perspektīvo jauniešu meklēšanas (“skautošanas”) nodaļas vadītājs un akadēmijas direktors.

Alberts Garsija uz Rīgu pārnācis no "City Football Group" sastāvā esošā "Girona FC", kur viņš ieņēma U19 komandas galvenā trenera un U16 / U17 / U18 komandu fiziskās sagatavotības koordinatora amatu. Viņam ir 14 gadu ilga pieredze profesionālā trenera darbā "Girona FC" dažāda vecuma jaunatnes komandās, un viņam ir piešķirta UEFA-Pro licence.

Marks Velasko ir UEFA-Pro licencēts treneris ar 10 gadu ilgu profesionālā spēlētāja pieredzi. Viņš ir bijis "FC Barcelona" starptautiskās futbola akadēmijas direktors Stambulā un treneris Barselonas "FCBEscola", Barselonas futbola akadēmijā Ņujorkā un klubā "Sagan Tosu" Japānā. Viņa vadītāja pieredzi veido darbs ar tādiem klubiem kā "CF Sant Cerbia", "AT.C. Sant Pol" un "FC Tordera" pirmajām komandām.

„Riga Football Club” ģenerāldirektora Aleksandra Proņina komentārs par jaunajiem speciālistiem: „Mēs esam pielikuši daudz pūļu, lai pulcinātu tādu spēcīgu speciālistu komandu, kuri no personīgās pieredzes zina, kādas prasības tiek uzstādītas spēlei visaugstākajā līmenī. Visiem trīs jaunajiem kolēģiem ir liela pieredze profesionālajā futbolā, un viņi varēs nodot savas zināšanas jaunajiem spēlētājiem. Džordi, Alberta un Marka apstiprināšana amatā tāpat kā mūsu darbs pie akadēmijas infrastruktūras nozīmē, ka tagad „Riga Football Club” jaunajiem futbolistiem ir viss nepieciešamais labāku rezultātu sasniegšanai futbola laukumā un savas profesionālās karjeras attīstībai.”

Džordi Gonsaless: „Es vēlētos pateikties TSI un Rīgai par uzticību, kas parādīta man un manai komandai, un mēs darīsim visu iespējamo, lai ne tikai attaisnotu, bet arī pārspētu uz mūsu darbu liktās cerības. Mēs šeit esam, lai smagi strādātu un nestu panākumus gan akadēmijai, gan klubam, un mēs ar nepacietību gaidām, lai varētu pievienoties Rīgas komandai.”

Informāciju sagatavoja:
Riga FC

  +2 [+] [-]

, 2020-10-08 13:03, pirms 4 gadiem
Nu tad beidzot..sen jau esmu teicis ka jaunatnei vajag specialistus no tehniskam valstim kaa Spanija,Brazilija lai iemaca tehniku un neaug mums kluchi,japarlauzh tas..malachi!

  +4 [+] [-]

, 2020-10-08 13:22, pirms 4 gadiem
Šī ir labākā ziņa latvijas futbolam pēdējo 20 gadu laikā! Ieteiktu uz viņu vadītajām nodarbībām ierasties arī visiem Latvijas treneriem, lai arī beidzot mūsējie saprot kas ir futbols un kā to iemācīties spēlēt!

     [+] [-]

, 2020-10-08 14:40, pirms 4 gadiem
Ļoti pareizs solis, visu cieņu

  +1 [+] [-]

, 2020-10-08 16:15, pirms 4 gadiem
Pieņemot, ka viņi tiešām ir labi speciālisti, jācer, ka Rigas vadībai būs pacietība ļaut strādāt.

     [+] [-]

, 2020-10-08 19:10, pirms 4 gadiem
Vēl 2010.gadā Dzavetjieri,būdams FK Ventspils treneris,bija gatavs pārbūvēt akadēmijas darbu pēc "rietumu standartiem".Diemžēl,ka intervijā teica pats Dzavetjieri- . "Diemžēl nevienojāmies, jo ekonomiskās krīzes dēļ klubs to nevar atļauties," pastāstīja treneris, atklājot, ka iecerētais projekts bija jauna profesionāla futbola akadēmija.
"Projekta termiņš bija trīs gadi, taču, lai to realizētu, nepieciešams investēt lielākus līdzekļus, nekā tas jauniešu līmenī notiek tagad. Redzams, ka projekts tiešām finansiāli nav "paceļams".P.S.Tā bija pirms 10 gadiem.Prieks,ka Riga FC iet,manuprāt,pareizu ceļu,jo tieši ar jaunatni un infrastruktūru ir jāsāk celt tā jaunā "Latvijas futbola māja".

     [+] [-]

, 2020-10-08 22:19, pirms 4 gadiem
Tādēļ, atkārtošos:
Nelieciet klubiem mākslīgus mietus spieķos, bet ļaujiet attīstīties.
Jo atdeve tieši vietējam futbolam būs.
Riga ir piemērs. Klubi - viendienītes neveic tāda tipa investīcijas infrastruktūrā, jaunatnē